Az elmúlt napokban igazán bedurrant az időjárás, többször is megdőlt a melegrekord. A Velvet azt kutatta, hogy az extrém meleg, a kánikulának, vajon lelohasztja-e, vagy éppen élénkíti-e a kedvet egy vad szeretkezéshez.

Városban csak gyors menet

"Én semmenyire nem kívánom a szexet, ha arról van szó, hogy az ember otthon van egy városban. Maximum éjjel egy gyors menet, de az a legtöbb. Viszont nyaraláskor, a tengerparton akár naponta többször is szívesen megyek a hotelbe, vagy lerendezem a sziklákhoz bújva, ugyanis begerjedek a vízparton. A tengerből kimászva a vizes haj, a libabőr, minden szuperjó, és ilyenkor imádom érezni a szelet a vizes bikinialsómon. Folyamatosan rajta vagyok a szexen, ami akkor ráadásul isteni, ott és akkor megismételhetetlen" – válaszolta egy harmincközeli nő a kérdésünkre. Városban tehát elviselhetetlen.

Lényeg, hogy ne kelljen felöltözni

"Én ugyanannyira kívánom, mint amúgy. Nagyon. A durva kánikulában kell egy hideg zuhany és utána jöhet. Sőt, együtt zuhanyozva. Meg hát, egy jégkockával is lehet ilyenkor mókázni. Ha izzadtak vagyunk, akkor egyből a lényegre kell térni, a testszag ugyanis nem a barátunk. Viszont ilyenkor kétszeresen is igaz, hogy szőrös hónaljú partnerrel nem csinálom" – mondta egy szintén harmincközeli nő a Velvetnek. "Én mindent jobban kívánok és jobban élvezek a kánikulában, amihez nem kell felöltözni" – tette hozzá egy harmincközeli férfi. "Eleve ilyen melegben semmi máshoz nincs kedve az embernek, mint feküdni valahol. És akkor már inkább valakivel fekszem" – erősítette ezt a tábort egy huszonöt körüli lány is.

Sokan nem szeretik, ha lucskos a testük

"A melegnek van jótékony hatása. Ez a fajta kánikulai meleg – átlagban, mert nyilván valakit nem befolyásol –, viszont inkább visszaveti a kedvet, ha nem tudnak elvonulni egy hűvös lakásba" – magyarázta a Velvetnek Dr. Bede Zsuzsanna, szexuálpszichológus. "Ha hűvös lakásban tudnak lenni, akkor semmi hátrányos következménye nincsen ennek a majdnem negyven fokos melegnek. Aki mondjuk kempingben van, vagy kint van a természetben, és már attól is izzad, folyik róla a víz, ha csak szabadban van, annak viszont nem kedvez az időjárás. A szex is egy fizikai munka. Sokan nem szeretik, ha lucskos a testük."

Ahogy Dr. Bede Zsuzsanna megjegyezte, a döglesztő hőség ellenére azért van két nem elhagyagolható érv a nyár mellett. Az egyik, hogy ilyenkor lekerül a télikabát, és lehet látni a ringó alakokat, a másik pedig, hogy a nyaralások élénkítenek. "Az ember kikapcsolódik és sokszor olyan dolgokba is belemegy, hülyeségekbe, amit normál munkamenetben nem. A saját környezetében nem menne bele egy olyan randiba, vagy olyan helyzetbe mint amilyenben nyaralás közben, kiszabadulva. Külföldön meg pláne, ahol az idegen nyelv is eltávolít. Az ember mer spontánabbnak lenni" – mondta a Velvetnek.

Szomorúnak lenni nyáron

Senki ne lepődjön meg, ha nyáron mégis rossz kedve van. "A nyár felveti a vonzalom, a flörtök lehetőségét. Ha ezek nem teljesülnek be, akkor jön utána a rossz hangulat, hogy itt a nyár és nincs kivel menni, vagy itt a nyár, és nem tudok kimozdulni." Az okok között szerepelhet például a pénz is. "Ott, ahol nincs meg a lehetőség a kiruccanásra, még nyomasztóbban hat, mint télen" – tette hozzá Bede Zsuzsanna.