Tudta, hogy az elefántnak akkora a farka, mint az egyik lába? És azt, hogy a hajóspolipoknak leválik a péniszük, és önállóan elúsznak nőt keresni? A Cracked.com összeszedett öt olyan állatot, ami hihetetlen dolgokra képes a péniszével. Aki nem szívesen olvas az állatok szaporodószervéről és párzási szokásairól, olvasgasson interjúkat a celebekkel vagy nézzen trendi ruhákat.

Az elefánté mozgatható, mint az ormány

Az elefántbika pénisze hatalmas és igen mozgékony, az afrikai elefánté egy méteres hosszúságú. Ami még bizarrabbá teszi ezt a testrészüket, az az, hogy az ormányukhoz hasonlóan tudják hajtogatni, szinte csápként pörgetik körbe-körbe. Ez feltehetően hasznos, az alábbi videót nézve, ahol a bika - a pénisz e mozgékonyságának hála - kitapogatja a tehén hüvelyét, így könnyítve a behatolást. Méteres farokkal ez nehézkesen is menne máshogy.

A hajóspolipnak leválik, és elúszik nőt keresni

A hajóspolipnak (nautilusznak), ami mindössze 2 centis, a legfurcsább a pénisze. A hímek a szaporodási időszakban a szaporodáshoz szükséges ivarsejtjeiket egy nyúlványban tárolják, amit szó szerint megnövesztenek, amikor kell. Ez a nyúlvány egyszer csak lekapcsolódik a polip testéről,  és önálló életet élve elúszik nőt keresni a tengerben, tele spermiummal. A tudósok, amikor először látták a spermaputtonyt, azt hitték, szimpla élősködő, de amikor megvizsgálták, megdöbbentek attól amit találtak. Ez a leváló pénisz egyedülálló az állatvilágban.

A tengeri laposférgek kardoznak vele

Egyes tengeri laposférgek amiatt, hogy hímnősek, a farkukkal harcolva döntik el, ki legyen a befogadó és ki a behatoló. Nekifeszül egymásnak a két, leginkább fodros sálra hasonlító élőlény, felemelkednek, testükből kiemelkedik péniszük, hogy minhamarabb a másik testébe hatoljanak. Ez a harc a párzás része, aki legyűri a másikat, az lesz a férfi, és engedheti is spermáját a másikba.

A kacslábú rákok pénisze nyolcszorosa a testük hosszának

Az egyébként tengeri makk néven is ismert, a köveken élő rákfajtának van a leghosszabb pénisze a testéhez képest az állatvilágban, egészen pontosan nyolcszorosa a testének. A kacslábú rákok mivel a köveken élnek, nem csak úgy belefutnak a partnerükben. Az egyébként hermafrodita rákok párzási időszakban évente megnövesztik vesszejüket, és mivel járni vagy úszni nem tudnak, ezért a szomszédos kagylók punciját veszik célba. Bárkivel látatlanban párzanak egészen pontosan.

Az argentin tavi réce lasszó-szerű farkával erőszakoskodik

Az Argentínában és Chilében honos réce erőszakkal próbálja megtermékenyíteni a tojót, csavaros alakú, több mint negyven centis farkát a víz alatt szinte lasszóként használja, hogy megkapja a nőt. A tojók hüvelye ennek megfelelően szintén csavaros alakú, de fordítva persze – mint a befőttes üveg és a teteje, úgy passzolnak egymásba. A bonyolult alakzat azonban segít eldönteni a tojónak, kikkel akar szaporodni, így a nemi erőszakból ritkán lesz szex. Az egészen nem világos, hogy amikor felszáll, akkor visszahúzza-e a 40 centis ivarszervét, és az mekkora eséllyel csavarodik bele például egy faágba – ilyen hímvesszővel nem lehet egyszerű élni.