Akár komolyabb következményei is lehetnek az aktív szexuális élet hiányának - derült ki az olvasói levelekből. A dugást pótló maszturbálással túlzásokba lehet esni, és megtörténhet az is, hogy valaki ilyenkor jön rá, nem is elég neki a normál szex. Olyan is van, aki súlyos önbizalomhiányos állapotba kerül attól, ha nem nyúlnak hozzá. Persze, ez nem mindenkit érdekel - de egy idő után sajnos már a szex se.

Maszturbálásfüggőség

"A házasságom alatt többször is voltak nagyobb kihagyások a szexben, főleg, amikor terhes lettem, bár ez sem rajtam múlt: a férjem nem volt hajlandó hozzám nyúlni, mindenféle kifogásokat keresett" – mesélte 32 éves olvasónk, Adrienn. "Nekem viszont voltak szexuális igényeim, ha tehettem volna, félre is léptem volna, de abban az állapotban, nagy hassal csak a perverzeknek kellettem volna. A gond az volt, hogy hiába elégítettem ki magam, a maszturbálás valamiért mégsem volt elég, a szexhiány pedig olyannyira elhatalmasodott rajtam, hogy volt olyan nap, amikor 15-ször is magamhoz kellett nyúlni".

Perverziók kialakulása

Pétert egy évre szerződtették Afganisztánba, ahol már az első hét után érezte, hogy gondok lesznek a szexmegvonással. "Szerencsére volt internet, így amikor csak lehetett, pornót néztem és arra vertem ki, de egy idő után kezdtek unalmassá válni az átlagfilmek. Újat akartam és kerestem. A hiány nagy úr, egy idő után azon kaptam magam, hogy egyre jobban érdekelnek a perverzebb pornók, ami számomra mai napig érthetetlen, hiszen egy egyszerű filmnek is örülni kellett volna abban a szexnélküli állapotban." A 29 éves katona félidőben a neten összeismerkedett egy dominával, aki az utolsó kint töltött hónapjait végigasszisztálta, aztán Magyarországon össze is jöttek. "A szexmegvonás engem arra döbbentett rá így közvetetten, hogy mazochista vagyok" – vallotta be a férfi.

Súlyos önbizalomhiány

"Két év szexnélküliség után adtam be a válókeresetet, miután kiderült, a férjemnek semmi szervi problémája nincsen, fűvel-fával kefél, csak engem néz bokornak" – írta a 30 éves Marika. "Totálisan kiborultam, nemcsak a megaláztatás miatt, hanem, mert a szexhiány miatt már hosszú ideje nem éreztem magam nőnek. A gyönyörtelen két év után másfél év alatt könyörtelenül behoztam a lemaradásomat, ezt az időszakot őszintén szólva bánom is egy kicsit. Azt hittem, hogy attól nő egy nő, ha megdugják, így szinte válogatás nélkül lefeküdtem a fél várossal. Ma már tudom, hogy az önbizalom nem ezen múlik."

Aszexualitás

Andreának saját bevallása szerint az első három hónap volt nehéz legutóbbi szakítása után, akkor nagyon hiányzott neki a rendszeres dugás, ami megvan egy normális kapcsolatban. "Aztán azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet gondolok a szexre, mostanra pedig már az sincs, hogy este, elalvás előtt kielégíteném magam. Sajnos meg lehet szokni, attól tartok, így több mint két év után aszexuális lettem" – számolt be olvasónk a mostani állapotokról.