Bár nem igazán kutatott ez a terület, az eddigi megfigyelések szerint a nők harmadának lehet orgazmusa csak a mellei izgatásától. Az közismert tény, hogy a mell a nő fontos erogén zónája, ezt meg is írják minden szexkézikönyvben és bölcs női magazinban. Azonban nem minden nő vevő arra, ha partnere nekiesik a mellbimbóknak, és úgy tekergeti azokat, mint öregapáink a rádiógombot.

Van olyan, hogy mellorgazmus

Nem igazán kutatott ez a terület, de eddigi kutatások szerint akár a nők harmadának is lehet orgazmusa a mellbimbó izgatásától. Amerikai kutatók erre egy kétszáz fős minta vizsgálata alapján jutottak, és agykutatók azt már kimutatták, hogy a női mellek ingerlésekor az agyban ugyanaz a terület aktiválódik, mint amikor a kisajkakat, a hüvelytornácot és a csiklót izgatják. A mellek simogatásával, csókolgatásával azonnal nedvesedni kezd a hüvely, az érintés hatására az orgazmuskor felszabaduló hormon, az oxitocin termelődik. Az oxitocin a férfiaknál erekciót, a nőknél hüvelyösszehúzódást eredményezi, ez a hormon csökkenti a fájdalom érzetét, de az agyban hatva – a mell bizarr izgatásánál pont ezt használják ki a szadomazo kedvelői. "Nem annyira általános, hogy minden nő ilyen, de nagyon is izgalmas tud lenni a mell. Ezért fontos, hogy valaki úgy fogja fel a szexualitást, hogy ráhangolódik a másikra, hogy úgy csinálja, hogy jó legyen a másiknak. De ehhez az is kell, hogy adjon a nő jeleket. Hogy ne legyen az a férfiban, hogy akármit csinálok vele, nem tudom, jó-e neki. A szex közös kommunikáció. Mindig fontos, hogy ez meglegyen" – nyilatkozta a Velvetnek Bede Zsuzsanna szexterapeuta.

A női mell a férfi erogén zónája

A mell a nőiség szimbóluma általánosan, a pasik pedig ennek megfelelően oda is vannak érte. Az köztudott, hogy a női mell izgatható, azt azonban már kevesen tudják, nem mindegy mikor, milyen stádiumban van a nő éppen (más a mell érzékenysége például a menstruáció előtt), hogy finoman vagy erősebben kell izgatni, és egyáltalán vágyik-e rá. A bimbótekergetést rögtön, azonnal, csók közben, kevesen viselik jól, mindig kell az átvezetés. Fontos, hogy a nőt hangulatba hozza a férfi, és ne csak saját örömére nyaldosson. "Az átvezetés hatékony és izgató mindkét fél számára, bár a női mell inkább a férfi erogén zónája, mint a nőé" – mondta el a Velvet megkeresésére Bede Zsuzsanna szexterapeuta.

A mell izgatását is fel kell vezetni

A mellbimbó érzékenysége egyénenként változik, tény, hogy a legtöbb nőé különösen érzékeny. Néhányuknak annyira, hogy akár orgazmust is képesek átélni, ha csak pusztán a bimbójukat nyaldossák, simogatják, harapdálják, számukra mindez sokkal több mint előjáték. Azonban a legtöbben nem élik át ezt, pláne akkor, ha a férfi nem vezeti fel a mell izgatását megfelelően. A férfiaknak ugyanis egész mást jelent a női mell, e női testrész iránti imádatuk Lux Elvira szerint az őscsecsemőkorhoz köthető, amikoris annyi jó dolgot kaptak a férfiak a mellektől. A nyak és a fül finom csókolgatása, a mell egész területének ujjheggyel való lágy simogatása csókolózás közben megfelelő felvezetése lehet a mellekkel való játszadozásnak.

A nagy mell 24%-kal kevésbé érzékeny, mint a kicsi

Nem mindegy azonban, milyen mellekről van szó, tudjuk jól, hogy a nők mindentől befeszülnek, kiakadnak testrészeikre, vannak, akik a mellbimbójukat nem szeretik, vannak, akik a mérettel és a formával nem elégedettek. Az egyénenként változó különbségekben is találni általánosságokat, legalábbis a Men's Health magazin talált: eszerint a mellek típusától is függ az érzékenység, és változik az izgathatóság. A magazin egy bécsi tanulmányra hivatkozik, ami szerint a nagy mellek mintegy 24 százalékkal kevésbé érzékenyek mint a kicsik. Ennek oka valószínűleg a mellbimbó érzékenységében keresendő. A nagyobb mellű nők külső mellrészét, hónaljának alsó területét érdemes simogatni, csókolni és persze harapással is érdemes kísérletezni. A kismellű nőknél az érzékenységgel többnyire nincs gond, azonban a mérettel igen, sok kismellű nő feszeng a mellmérete miatt. Ezt a legjobb azzal oldani, ha a tenyerével kosarat formáz az ember és finoman, körkörösen simogatja, szex közben pedig egy helyben tartva a kezét élvezi, ahogy a kisebb mellek is ugrálnak a tenyerében. A tanulmány említést tesz a lógós mellekről is, amiknek formájával a gazdája is tisztában van, és nem is elégedett. Állítólag ez az a melltípus, ami a legkevésbé érzékeny.  Az ilyen típusú melleket csak akkor lehet megfelelően izgatni, ha a nő a hátára fekszik, ekkor ugyanis a mell olyan pozícióba kerül, amitől élvezetes lehet a nő számára is a nyaldosás. Sokan úgy vélik, hogy a plasztikázott mellek is hasonlóan érzéketlenek, azonban az implantátumok nem zavarják meg a mellekben, főleg a mellbimbónál lévő érző idegeket. Mellméretek ide-oda, azért van, hogy valaki annyira élvezi, ha a mellével foglalatoskodnak, hogy orgazmusa lesz. Végül is, ha az ember álmában képes elélvezni, ez is megtörténhet.

A férfiak is szeretik, ha a mellüket csókolják

Ön élvezi, ha izgatják a mellét?

A férfi mell vizuálisan nem olyan látványos, és nincs is olyan szimbolikája, mint a női mellnek. Ez a rész a pasikon kevésbé fontos, talán azért, mert kevésbé van szem előtt. A férfi mellbimbói nincsenek besorolva az erogén zónák közé, pedig bizonyos esetben tudnak izgalmat okozni. A szexkézikönyvekben ugyan ez nem szerepel, de a férfi mellbimbó is egyénileg feltérképezheő erogén zóna, akárcsak a fülcimpa, vagy a lapocka egyes területei. A mellbimbó egyénenként lehet izgalmas, és bár összességében kevesebb férfinél van ezen hangsúly, semmiképp nem szabad kihagyni a szexuális játékokból.

A mell, mellkas dédelgetése a lágy simogatásoktól egészen az erős, olykor fájdalmas harapdálásokig, csipkedésekig is terjedhet, legyen szó akár férfiról, akár nőről. A BDSM kedvelők odáig is elmennek, hogy mellcsipeszekkel, mellbimbó vákummal, forró gyertyaviasszal, vagy apró áramütésekkel ingerlik testük e részét.