A magömlés feletti kontroll biztonságérzetet ad a férfinak, ehhez pedig meg kell ismernie a teste reakcióját. Maszturbálással is gyakorolhatja a hatásos szorításos technikát, de a megkérdezett szakember szerint a vizelet visszatartásának módszere, azaz a PC izmok tornáztatása is hatékony lehet. Mindezt meg lehet tanulni otthon is, egyedül, később természetesen be kell vonni a partnert.

A férfiak első számú szexuális problémája, ha túl hamar jutnak el az izgalmi szint csúcsára. Emiatt a szex ideje jócskán lerövidül, és előfordulhat, hogy akár a szex elkezdése után pár perccel vége is annak. Persze nem a szex időtartama számít: a cél, hogy a partnerek orgazmusának pillanata minél közelebb kerüljön egymáshoz, hogy a férfi kontrollálni tudja a testét. Ha ez hiányzik, az nem csak a partnernek rossz.

A magömlés feletti kontroll technikája nem hétpecsétes titok, bár vannak szerencsések, akiknek ezzel nem kell foglalkozniuk. Vannak viszont, akiknek minden hasznos tanács jól jön a témában, így a Velvet utánajárt, hogyan, milyen technikák elsajátítátásával tudja a férfi kudarc nélkül élvezni partnere társaságát.

A farok működésének megismerése elengedhetetlen a jó szexhez

Számos oka lehet annak, ha a férfi túl korán sül el: stressz, kudarcok okozta szorongások, tinédzserkorból megmaradt, berögzült maszturbálási szokások (ahol épp az volt a cél, hogy minél hamarabb menjen el) is okai lehetnek az egyébként gyakori problémának. Azt, hogy mikortól számít korainak a magömlés, nehéz megmondani, akkor már egész biztos foglalkozni kell a témával, ha a férfi az első behatoláskor azonnal el is élvez. Ez alól csak az kivétel, ha a nő is azonnal elélvez, mert ez esetben kielégítették egymást. A pénisz működésének pontos megismerése azonban szükséges ahhoz, hogy a problémát kezelni lehessen.

Tanulás önkielégítéssel, azaz a szorítás technikája

Ha a férfi maszturbálással edz, a szabályozás a lényeg, a kontroll. Ha a nő már öt perc után közel van az orgazmushoz, teljesen felesleges még 10 percig csinálni csak azért, mert él az a tévhit, hogy a nőnek akkor jó, ha sokáig tart. "A biztonságérzetet kell megtanulni, hogy én uralkodom a testemen. Az a jó, ha kontrollálni tudja az orgazmusát, és ha ráérez a másik állapotára" – magyarázta Bede Zsuzsa szexológus a Velvetnek, és hozzátette: mindezt tudatosan meg lehet tanulni a szorítás technikájával, kell hozzá toll, papír és síkosító.

A módszer lényege, hogy a férfi így maszturbálás közben megtanulja visszaszorítani az "azonnal elélvezek" érzést. Eleinte síkosító nélkül kell önkielégíteni, úgy, hogy közben számolnia kell a merevedés és az ejakuláció közti időt. A feladat lényege, hogy amikor önkielégítés közben odáig jut, hogy azt érzi, azonnal elélvez, kezdje el szorítani közvetlenül a makkja alatti részt három ujjával. Szorítsa mindaddig, amíg meg nem szűnik az érzés. Egészen a negyedik ilyen szorításig folytassa – leírva közben, hány perc telt el a szorítások közt – ez után engedje át magának az érzésnek. A feladat a következő nehézségi fokozatban már síkosító használatával történik, e gyakorlat közben a síkosító a nedves hüvelyt helyettesíti. Ha már így is megy, akkor jöhet a partner bevonása, behatolással, számolással és szorítással. A szorításos technika arra tökéletes, hogy a férfi megtanulja, hogyan jelzi a teste az orgazmust.

A pózok változtatása is hasznos

Akinek van tapasztalata az tudja, mikor álljon le és nincs szüksége a szorításos technika elsajátítására. Van, hogy a nő észre sem veszi, ha partnere farka puhább, mert a férfi simogatja, csókolja közben. A szexpózok váltogatása segíthet visszatartani az élvezést, ez már gyakorlat kérdése, és természetesen egyénenként változó, ki mire indul be jobban vagy kevésbé - hatvankilencre, kutyapózra vagy épp a misszionárius pózra. De ezek mellett a férfiak a vizeletvisszatartás technikájával is megtanulhatják az ejakuláció késleltetését.

A férfiaknak meg kell tanulni a gátizmot (PC) is használni

A PC izom, azaz a gátizom alkalmazása nem csak a nőknek hasznos. A férfiak ezzel is tudnak variálni, ugyanaz az analógiája mint a vizelet visszatartásának. Ugyanaz a cső, ugyanaz a módszer, rendszeres gyakorlással meg lehet tanulni tudatosan visszatartani az élvezést. A férfiaknak ugyanazt kell csinálniuk mint a nőknek az úgynevezett Kegel-gyakorlatnál: feszítse meg PC izmát három másodpercig, majd engedje el 3 másodpercre és ezt ismételje meg tízszer egymás után. Eleinte az sem  biztos, hogy képes lesz három másodpercig feszíteni, kitartó gyakorlással azonban elérheti.

Az orgazmus késleltető spré és gél csak félmegoldás

Előfordul, hogy valaki a szexshopokban keresi a megoldást, és belefuthat olyan termékekbe, amik segíthetnek megnyújtani az orgazmust. Évekkel ezelőtt ugyanis a szexipar arra vetemedett, hogy orgazmuskésleltető spréket és géleket dobott a piacra. Átmenetileg lehet hatékony megoldás, ha a pasi szex közben használja valamelyiket, azonban hosszú távon ezzel nem fogja tudni megoldani a problémáját. Pláne akkor nem, ha ez már nagyon régóta fennáll, ő meg már attól is leizzad, ha arra gondol, hogy be kelle valakibe hatolnia. Ilyenkor az otthoni gyakorlatok sem segítenek, csak a szakember.

Szakemberhez akkor kell fordulni, ha már rágörcsölt

Szakember irányításával megtanulni úrrá lenni az ejakuláción csak speciális esetben van szükség. "Akkor kell szakember, ha olyan régóta áll fenn a probléma, hogy az egésztől begörcsöl a férfi, hogyha leizzad azelőtt, hogy belekezdene" – mondta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus, hozzátéve, ilyenkor nem csak a kontrolltanulás szükséges ilyenkor, hanem a mögöttes okokat, frusztrációt és a számtalan kudarcélményt is fel kell dolgozni. Akkor is érdemes szakemberhez fordulni, ha valakinek nem megy a kontrolltanulás egyedül, otthon (van ilyen, nem mindenki képes például otthon tornázni se), vagy ha a korai magömlés problémája már egy ideje fennáll, és ezzel együtt életszituáció vagy a párkapcsolat változott meg.