Vajon melyik megoldás a jobb: elutasítani a férfit minden egyes alkalommal, ha nőként nincs kedvünk a szexhez, vagy úgy is belemenni a játszadozásba, ha a hátunk közepére sem kívánjuk az aktust, és közben a bableves receptje jár a fejünkben? A Velvet egyik olvasója szerint 4-5 pattintás után már ciki a lerázás, amúgy is 5 perc alatt le lehet rendezni a pasikat, nincs abban semmi, ha egy nő mindenféle vágy nélkül lerendezi a dolgot. Egy másik olvasónk inkább elviseli a következményeket, de hárit, ha nem érez késztetést, illetve ha bele is megy a dologba, csak azért, mert abban reménykedik, hogy közben kedvet kap. Szakember szerint sok nő engedi a szexet úgy is, hogy nincs kedve hozzá, hogy ne törjék ripityára a férfi önérzetét. A férfi meg amúgy nem hülye, levágja, ha valami nem stimmel.

"Tudom, hogyan kell 5 perc alatt lerendezni"

Anett expasija mindig reggel akart szexelni, amikor a csaj használhatatlan robotként feküdt mellette, és szinte az életben maradásért küzdött. "De körülbelül 4-5 pattintás után már nem maradt bőr a pofámon mégegyszer elutasítani, mert már morcoskodott is miatta, hogy én tuti biztosan nem szeretem már, és nem kívánom" - magyarázta Anett. "Elővettem azon képességemet, hogy összeszokott párként hogy tudom leghamarabb lerendezni: mindenféle trükköt alkalmaztam, amitől tudtam, hogy kikészül teljesen, cirka 5 perc alatt. Neki szerintem nem tűnt fel, én meg mint aki jól végezte dolgát, mentem fürdeni és dolgozni."

"Nincs meg olyankor a jó szex fíling"

Férfi olvasónk úgy véli, elég hamar le lehet azzal bukni, ha egy nőnek nincs kedve a szexhez, mégis belemegy a játszadozásba, mivel  egyszerűen nincs meg olyankor a "jó szex fíling". "Testben ott van, de fejben lehet, hogy már a másnapi ebéden gondolkozik" - magyarázta Péter. "Közben meg arra hajt, hogy a férfinek minél előbb legyen jó, és szabaduljon. Ettől függetlenül, ha eleinte elutasít, mégis bepróbálkozom többször, hátha a szex közben mégis megjön a kedve. Helyzet válogatja, de van, amikor elfogadom, ha azt mondja, most nincs kedvem dugni, tehát ne várj tőlem csodát, de gyere."

"Ha belemegyek, csak azért, hátha közben megjön a kedvem"

"Én inkább viselem a következményeket, ha nincs kedvem dugni: a besértődést, utalgatást a félrekúrásra, a mondatot, hogy te sose akarod (függetlenül attól, hogy mondjuk délután is dugtunk) ajtócsapkodást, stb.-t" - magyarázta a Velvet egyik olvasója, Adrienn, aki rögtön utána hozzátette, előfordul olyan is, hogy első hallásra nincs kedve a szexhez, de addig "melegítették" hogy aztán menet közben mégis megjött. "Azt hiszem, a legtöbbször, amikor úgy éreztem, hogy nekem nem lenne kedvem dugni vagy fáradt vagyok, akkor azért hagytam, hogy mégis nekiálljunk, mert sejtettem, hogy menet közben megjön a kedvem, és a vége úgyis jó lesz. Ha mégsem jön meg a kedv, na, az gáz. Olyankor vagy lebeszélem a pasimat arról, hogy ne csináljuk, mert nekem ez nem megy, vagy inkább valahogy máshogy oldjuk meg (kezezés, szopás stb.). Szerintem az a fair, ha előre megmondom, hogy most nem kívánom a dolgot, és olyan lesz, amilyen lesz, tehát olyan nem volt, hogy valaha is előadtam volna, hogy a jaj, alig várom, hogy bennem legyél, miközben fejben az órát néztem és azon gondolkodtam, hova nyúljak nála, hogy azonnal elélvezzen."

"Engedd magad, előbb szabadulsz!"

Szakember szerint a nők tisztában vannak azzal, hogy a férfi abszolút szex- és péniszorientált. "Számukra a szexualitás az érzelmi dolgok megnyilvánulása egy párkapcsolatban" - nyilatkozta a Velvetnek Dr. Rusz Edit, szexuálpszichológus.

Ön szexelt már úgy, hogy semmi kedve nem volt hozzá?

"Tehát, ha egy férfi szeret egy nőt, akkor leginkább a szexuális vágyak és aktivitás jelenik meg az életében. Ezt a nő nem akarja elhajtani, nem akarja azt sugallni, hogy ezt nem veszi figyelembe, hogy nem veszi észre, hogy ez (idézőjelesen) mekkora kitüntetés. Nem akarja a férfi önbecsülését ripityára törni, ugyanis az elutasítások egy idő után a férfiban azt tudatosítják, hogy valamit nem jól csinál, vagy nem tökéletes, amit csinál. A nő pedig emiatt inkább megköti a kompromisszumot „Engedd magad és előbb szabadulsz" alapon."

"A férfi átéli az örömöt, a nő pedig ezt valahogy megpróbálja pozitívan megélni, bár ez nem feltétlenül negatív kicsengésű" - folytatta a szakember, és hozzátette, nem arról van szó, hogy egy nő rabszolgaként éli meg ezt a dolgot, hanem elfogadja, hogy a férfi számára ez fontos, és ennek megfelelően megpróbálja feltuningolni az érzelmeit lelki síkon, megpróbálja a szexualitásban a lelki dolgokat a felszínre hozni.