Alapszabály, hogy szex nélkül a valóságshow nem valóságshow. A ValóVilág5 szerkesztői a szűzfiú Bandikával felülírhatják Anettka 2004-es akcióját Napsugárral, és történelmi pillanatot tudhatnak magukénak, ha valamelyik villanő vagy hivatásos, esetleg pornós szánalomból segít VV Bandin. A játékosok egyébként bármikor megalakulhatnak a dugómatracon, amit csak párban használhatnak. A konkurens Összeesküvőkben privát randikkal, randiszobával és az anyósok kiköltöztetésével buzdítják szexre a játékosokat. A cél ugyanaz, a nézettség növelése.

2011. a romantikus fedeztetések éve lesz a valóságshow-kat tekintve, ebben az évben próbálkozott összehozni az RTL Gigit és Jerzyt: drága szállodába szállították őket helikopterrel, hogy kettesben tölthessenek egy éjszakát. A dolog akkor épp nem, csak később, és csak nagyon nyögve jött össze. Mivel a VV4-ből kimaradt az ütős szex, várható volt, hogy a következő évadban bekeményítenek a szerkesztők, ráadásul konkurenciájuk is akadt. A konkurens csatornánál nem tétlenkedtek, gyorsan elkészült a Perfect Bride hazai verziója á la Hajdú Péter, és ahogy annak lennie kell, az Összeesküvők szerkesztői is búgatnák a házaspár-jelölteket, a maguk módján.

Dugómatraccal, napi randikkal és szűzzel újítottak a VV5-ben

Dugómatrac, hivatalos nevén D-matrac (duplamatrac) lett az a tárgy, amit a játékosok elkérhetnek a villanővértől vagy akárkitől, aki épp a fal másik oldalán ül. Természetesen erotika és masszázs céljából, legalábbis ezt mondta a Kubaifaszagyerek, amikor ösztönei Veronikához hajtották. A D-matrac használati utasításában egyértelműen benne foglaltatik, hogy csak a nyugiszobában lehet használni, egyszemélyes használata pedig kizárt. Igényelni kell, méghozzá űrlapon, meg kell mondani a játékosnak, hogy kivel szeretné használni, de maximum csak 1 napra lehet elkérni a szivecskével díszített matracot. Azt azért tegyük hozzá, hogy sokkal kevesebb ágy van, mint ahányan a villában élnek, de a D-matracot nem az alvásra találták ki.

A dugómatracot a naponta zajló privát randik után is igényelheti a játékos. A romantikus randevúk a kertben zajlanak, ilyenkor a villa összes ablaka elsötétül, hogy senki ne zavarja a randizó párokat. Mivel a műsor szerkesztői pár napja paráztatják a játékosokat az új beköltözőkkel, akik a már bentlévők valamelyikének helyét foglalják majd el, várható volt, hogy mindegyik villanő izomból rááll a romantikus randik adta lehetőség kihasználására. A játékosok e téren nem hülyék, látták, korábban elődeik mivel kerültek a címlapokra, így mindent bedobnak, hogy a villában maradhassanak.

Valaki szánalomból biztosan segít a szűz VV Bandikán

Ki szánja meg VV Bandikát?

A szerkesztők tutira mentek, beújítottak a szűzfiú kategóriával, és beraktak egy töltött puskát a villába, ami előbb-utóbb biztosan el fog sülni. Két módja lehet VV Bandi beavatásának, egyiknek sem lesz köze VV Bandi szíve tervéhez, már ha van neki egyáltalán, vagy csak a lyukra megy. Az egyik, hogy a nézők döntik el, ki kezelje le (randizzon, aludjon együtt a dugómatracon) szánalomból VV Bandikát – mindegyik villanő fintorog a fiút látva. A másik lehetőség, hogy beküldenek valakit, akinek fizetnek ezért, mondjuk Szandikát, vagy valamelyik pornóst, esetleg egy hivatásost, hogy intézze el az ügyet a legjobb tudása szerint. Erre már volt példa a VV történetében, VV Okin egy bérnőstény segített, Majkán pedig Maya Gold, bár egyikük sem volt szűz. Ez a szűzügy 2004-ben Anettkának is bejött. A Budapest TV élő adásban közvetítette a magát leszbikusnak valló Napsugár ártatlanságának elvesztését, méghozzá január 1-jén. Olyat még nem látott a magyar, hogy egy fiú veszíti el ártatlanságát élő adásban. Ebből kiindulva VV Bandi szüzességének elvesztése történelmi jelentőségű pillanata lehet a hazai valóságshow-knak.

Randiszoba és tantraszex az Összeesküvőkben

Az Összeesküvők szerkesztői is igyekeznek minden lehetőséget megadni, hogy a párok megalakuljanak. Muszáj is, hiszen csak párban nyerhetnek a játékosok. A rezidenciában kialakítottak egy randiszobát, ahol csak a randizó párok cicázhatnak egymással. Egy-egy randin a szerkesztők nyilván rásegítenek a dologra, az egyik szállodába szervezett légyott helyett például tantraszexet tanult Nikó és Norbi, de előfordult, hogy egy órát kaptak kettesben a párok a jacuzziban. Ezeket sem az anyósok, sem a többiek nem láthatják, csak a nézők.

A helyzet fokozásaképp a hét elején kiköltöztették az anyósokat a csajoktól, a fiúkat pedig beköltöztették a lányok házába, így esélyes, hogy megszaporodnak a hardcore jelenetek a rezidencián. A szerkesztők ezzel lendíthetnek a nézettségen, amire ráfér a fedeztetés.

A nézőnek mindegy csak szex legyen?

A dugómatracot, a romantikus randikat és a játékosok reakcióját látva egyértelmű, hogy a dolognak nem sok köze van a valódi vonzódáshoz vagy a gyomorból feltörő vágyhoz. Annál több köze van a sikerhez és a népszerűséghez. Mondhatni hamarabb készülnek rá a dugásra a valóságshow-hősök, mint hogy csókolóznának, vagy megismerjék egymást. A nézőnek tulajdonképpen teljesen mindegy a dolog miértje, ha alakul az akció, odaül a tévé elé, még akkor is, ha tagadja. Muszáj is neki, mert másnap erről fognak beszélni a Combinón is. A nézettségnek pedig jól jön a csinált romantika.

És hogy mégis miért ül le az ember a tévé elé, és nézi meg a kialakuló románcokat akkor is, ha sejti, kamu, annak számtalan oka van. Egy biztos, a valóságshow-k szexjeleneteit rengetegen nézik, ami Szalai Annamáriával, keresztény erkölcsű országunkban nem kis dolog.