Egyre kevesebb nyalás jelenetet lehet a pornócsatornákon látni - hívta fel a figyelmünket a problémára egy női olvasónk, aki azért hiányolja ezeket a képkockákat, mert véleménye szerint a nők erre tudnak felizgulni. Ezt a változást az általunk megkérdezett férfi olvasóink is megerősítették, bár nekik nincs különösebb hiányérzetük. Véleményük szerint a nyalás nem látványos dolog a pornóban, és meg kell hagyni a leszbikus részekre. Kovács Kovi István viszont úgy gondolja, ez a fajta orális szex is hozzátartozik az előjátékhoz, bár bevallotta, mostanában ő is rövidebbre veszi ezt a részt.

Eltűnt, legalábbis egyre kevesebb a nyalás jelenet a hetero pornófilmekben. Míg a 70-es, 80-as évek produkcióiban hosszú perceket kapott a nők orális kényeztetése, a mostani filmekben vagy lerövidítik vagy teljesen kihagyják ezeket a jeleneteket - ezzel szemben a szopásra nagy hangsúlyt fektetnek a rendezők.

Csak a leszbikus jelenetben találtak nyalást

"Direkt leültünk hosszabb ideig nézni egy szexcsatornát, és vártuk, hogy a filmekben mikor jön már végre egy olyan jelenet, amiben egy férfi nyal ki egy nőt. Csalódnunk kellett: ugyan volt nyalás, de csak leszbikusok között. Nőként ez azért sem jó, mert mi ezekre a képkockákra izgulunk fel igazán. Másrészt akarva-akaratlanul is ezen szocializálódnak a mostani fiatalok - persze, aki a pornóból tanult meg nyalni, annak a partnere eddig is rosszul járt, de most, hogy kihagyják ezt a dolgot, az is lehet, hogy a fiatalok azt hiszik, ez már nem is tartozik a szexhez, csak a szopás/szopatás" - aggódott a Velvet egyik olvasója, a 34 éves Ildikó.

Talán az alárendeltség az oka

A 38 éves Adrás úgy vélekedik, a férfiak körében arra lett igény, hogy egy nő minél alárendeltebb legyen a szexben, ezért marad ki mostanában legtöbbször a nyalás jelenet: "Nem tudom, mi az oka, de mindenütt ez van. Szerintem ezért van annyi szopás és análszex is a filmekben."

Áttekeri a nyalás jeleneteket

"Nekem eddig ez fel sem tűnt, de ez gondolom, amiatt van, mert ezeket a jeleneteket áttekerem. Nem szeretem a faszik fejét látni" - magyarázta a 39 éves Olivér. Szerintem azért nem kerül manapság a filmekbe nyalás, mert a pornó pasiknak készül, akik inkább arra kíváncsiak, hogyan szopik egy nő. Egy jól megcsinált nyalást hiányolnék, de inkább csak úgy, hogy egyik lány nyal egy másik lányt."

Amúgy is csak az alibinyalás megy

"Szerintem a nyalás egyáltalán nem látványos és nehezen forgatható. És hát a pornó férfilogikára épül: a nyalás romantikus. A szopás állatias" - vélekedett a 32 éves Tibor, véleményét pedig egy másik olvasó is osztotta. Gábor hozzátette, úgy vette észre, a nyalást a rendezők meghagyták a leszbipornónak. "A simában meg vállalt male-dominancia manifesztálódik. Régen is ilyen alibinyalások mentek (ennek a másik nembéli szinonimája egy gyönyörű alliteráció: fanyalogva falogatja a faszt), ímmel-ámmal rezegtetett, kinyújtott nyelvvel messziről. Azon nincs is mit felvenni, amikor az ember hosszan lesmárolja a pinát."

Ön igényli a nyalás jelenetet a pornóban?

Kovi csak rövidebbre veszi

Kovács Kovi István a Velvetnek elmondta, ő még nem tart ott, hogy kihagyja ezeket a jeleneteket a produkcióiból. "Úgy gondolom, hogy ez ugyanúgy hozzájárul az előjátékhoz. Lehet, hogy szűkebbre és rövidebbre veszem, de hanyagolni nem hanyagolom. Szerintem a legtöbb rendező azért hagyja ki ezeket a jeleneteket, mert annyira felgyorsult a világ, hogy mindenhol rá akarnak térni egyből a kemény jelenetre" - magyarázta a producer.