Hamarosan piacra kerülhetnek Európa első, egyéni méretre gyártott óvszerei. A brit TheyFit nevű cég 95 féle méretben készít óvszereket, állítólag ez lefedi a férfiak 99%-át. Ha valaki méretre szabott kotont szeretne, csak ki kell nyomtatnia a szám- és betűkódokkal ellátott vonalzót, körbe kell vágnia, és már méricskélhet is.

A TheyFit nevű brit cég forradalmasítaná a kotonpiacot, 95 különböző méretű óvszert terveznek piacra dobni. A 95 féle méretet a hossz és a vastagság kombinációja alapján kreálták, állítólag ez lefedi a férfiak 99%-át. Szlogenük az, hogy a jobb illeszkedés jobb szexet takar – az elvből kiindulva, ha minden ruhadarab ugyanannyira nyúlna, nem lenne szükség különböző méretű ruhákra.

A TheyFit óvszereket már 15 éve fejlesztik, a termékek megfelelnek a szigorú biztonsági és minőségbiztosítási követelményeknek. Mindegyik koton színtelen, szagtalan, síkosított. A méretre szabott óvszereket nem boltban lehet megvásárolni, a leadott méret alapján legyártott kotonokat a cég házhozszállítja, diszkrét csomagolásban. A méretet a TheyFit oldalán közzétett vonalzóval lehet megtudni, ami a farok hosszát és vastagságát szám és betű kombinációval jelöli. Mindössze annyit kell tenni, hogy ki kell nyomtatni a vonalzót, körbe kell vágni, és már lehet is méricskélni. A hatdarabos csomag ára 7 font (2600 Ft), ehhez adódik még a postaköltség, ami akár ugyanekkora összegű vagy még több is lehet, országtól függően. A világ első méretre szabott kotonjait Euróbában még nem hozták forgalomba, egyetlen engedélyre vár a cég vezetője, Joe Nelson.

A méretre szabott óvszerek létjogosultságát egy kutatással is alátámasztották. 2007-ben Indianában megvizsgálták, hogy a standard méretű és a méretre szabott óvszerek mennyire hatékonyak. A vizsgálatban részt vevő 820 férfi netes naplóban írta meg tapasztalatát, tesztelték a hüvelyi és anális behatolást is. A férfiakat három csoportba osztották, kis, normál és nagy farokméret szerint kategorizálták őket. A vizsgálat eredménye az lett, hogy a méretre szabott óvszerek közül kevesebb szakadt el mindegyik vizsgált kategóriában (0,7%), mint a standard méretűek közül (1,5%), de nem lényegesen kevesebb. A kutatásból kiderült az is, hogy az extrém méreteknél nagyobb a lecsúszás, illetve a szakadás veszélye, de az átlagméreteknél csak kis eltérés mutatkozik. A végkövetkeztetést levonva a jelenleg kereskedelemben lévő, standard méretű óvszerek hátránya, hogy nem illeszkednek pontosan. A kényelmetlenségen kívül így a nem kívánt terhesség és a nemi betegségek kockázata is nagyobb, még ha nem is sokkal.

Több cég is próbálkozott már a méretre gyártott kotonokkal, egy tajvani vállalat 2005-ben jelentette be, hogy 55 féle méretben gyárt óvszert a 7,5 centi hosszúságútól a 24 centisig, többféle vastagságban. A tajvani SakuNet International cég oldaláról akkor ötezren rendeltek speciális óvszert, honlapjuk azonban ma már nem érhető el.