A pasik többsége a trimmelt férfi fanszőrzetre esküszik, a teljesen csupasz fazon véleményük szerint hülyén néz ki - derült ki nem reprezentatív felmérésünkből. A nők többségének teljesen mindegy, pasijuk trimmel vagy sem, a megkérdezettek közt akadt olyan is, aki a fazonírozásra esküszik, és olyan is, aki szerint a természetesen hagyott intim szőrzet férfias.

Körbekérdeztük, hogy a pasik mennyire tartják fontosnak, hogy fazonírozzák intim részüket, és hogyan állnak ehhez a nők. A válaszokból kiderült, többnyire azok a férfiak trimmelik fanszőrzetüket, akik jól ápoltak, és szeretnek adni magukra. A nők többségének pedig teljesen mindegy, természetesen burjánzik-e pasija lába köze, vagy ízlésesre szabott. Akad azért olyan nő is, aki a teljesen csupasz farokra esküszik.

"A viszketés miatt nem rajongok a csupasz farokért"

"Ahogy a nőknél, úgy a férfiaknál is kell egy kis fazonigazítás. A férfiaknál sem rajongok a teljesen csupasz farokért. A saját szempontomból a viszketés miatt nem, mások szempontjából meg csak azért, mert amikor például egy öltözőben vagy, és jön a sok kigyúrt csávó, akik lóbálják a fejükhöz méltóan kopaszra borotvált pöcsüket, az nekem olyan furi látvány" – mondta a Velvetnek a 29 éves Gyula. Hozzátette, a teljesen csupaszra borotvált farkat az agya összeköti a túlzott testedzéssel és a hiúsággal. Szerinte hülyén néz ki egy nagydarab állat pasi a "kis kopasz hernyójával".

"Ott, ahol élek, járok konditerembe, szauna is van, prüdéria viszont nincs, tehát mindig mindenkinek mindene kint van. Meglepő módon ezek között a skandináv férfiak között elég sok van (kb. 10% mondjuk), aki a jelek szerint az általános jól ápoltság részének tartja, hogy a hónaljszőrzetéhez hasonlóan a fanszőrzetét is kordában tartsa. És egyáltalán nem csak a kisfaszúak. Viszont totál borotváltat nem láttam, ami mögött talán az van, hogy a trimmelés a jól ápoltság része, a totál leborotválás viszont ordenárén szex(uál)is" – írta meg a Svédországban élő 27 éves Gábor, aki arról is beszámolt, hogy egy olaszországi nudista strandon a nyáron is látott egy-két trimmelt férfit, de nem olyan arányban, mint a svéd férfiak közt.

A megkérdezett pasik nagy része a trimmelésre esküszik. Olyan is akadt a válaszadók közt, aki a szőrtelenítés módján akadt fenn. "Hajnyírógéppel a zacsit nem lehet, túl gyenge hozzá a bőr. Borotvával a nyerő, de macerás, mert ugye a zacsi ráncos, és lóg ide-oda. Nem olyan stramm, mint egy aránylag feszes nagy szeméremajak. És ugye nincs jó testhelyzet se. Ha pedig borotvahabot teszel rá, kicsúszik a kezedből" – nyilatkozta a Velvetnek a 36 éves Miklós. A megkérdezett csajok többségét azonban a pasik intim szőrzetének kérdése nem érdekli.

"Utálom, ha valaki leborotválja csupaszra, de körülötte szőrös a hasa"

“Csont ugyanazt lehet mondani, mint a csajoknál, ha nem vágja, akkor tele lesz vele a pofád, de azt meg ki lehet köpni. Nyilván az sem mindegy, hogy kinek mekkorára nő magától. Én sosem vártam el, hogy ki mit csináljon vele. Viszont azt utálom, amikor valaki leborotválja csupaszra, de körülötte meg szőrös a hasa vagy valami, hisz nem csaj” – mondta a 32 éves Ági, aki többször is elmondta, hogy ez a kérdés egyáltalán nem foglalkoztatja, teljesen mindegy, ki milyenre hagyja fanszőrzetét. Véleményét többen osztják, azonban akad olyan is, aki vonzóbbnak tartja, ha a pasi természetes szőrzetet villant a gatya alól, szerinte az férfias. "Én szinte kivétel nélkül a villanyborotvás verzióba szaladok bele. Nekem ez nem nagyon jön be, mert szerintem a szőr férfias. Én az intim területen is szeretem" – mondta a 34 éves Judit.

Az, hogy a szőrtelenítés optikailag nagyítja a méreteket, a 31 éves Enikő szerint teljesen mindegy, a kicsi az kicsi. "Hát én egy ideje ugyanazzal a fanszőrzettel találkozom, de amúgy általában azt látom, hogy nincs trimmelés, csak borotválás és lassú visszanövés. Ha valakinek kicsi a farka, az akkor is kicsi lesz, ha trimmeli, borotválja, vagy növeszti rajta a szőrt. Nekem ugyan nem kell."