Van, aki kifejezetten szereti, van, aki viszolyog attól, hogy műkörmös csaj keze kulcsolódjon a farkára - derült ki az olvasói levelekből. Egy műkörmös kéz jelentheti az instant nőt, asszociálhatnak róla egyből a pornóra, ám nem mindenkinek tetszik, főleg, mert az ilyen esetben elmarad a prosztatamasszázs is. Egyben viszont nagy az egyetértés: a túl nagy, hegyes karom otromba, lehangoló tud lenni.

Nemcsak a Velvet szerkesztősége húzza a száját, de pár férfi olvasónknak is herótja van a mostanában divatos műkörmökből, kezdve a hegyesre reszelt, matricákkal, strasszokkal és mindenfélével díszített hosszú példányoktól a műségéről ordító műkörömig. Pedig egy szépen elkészített, diszkrétebb alkotás akár még alapja is lehet egy jó szexnek, a látványért ugyanis odáig vannak a pasik.

A műköröm nőt jelez a közelben

„A hosszú, ápolt, festett köröm ideális esetben ugye összeforr a nőkkel” – magyarázta 37 éves olvasónk, Laci. „A műkörmöt meg azért találták ki, mert nem mindenki tud vigyázni a körmeire, vagy nem mindenkinek szép a sajátja, illetve a maradék lusta foglalkozni vele. A műköröm tehát egy instant nő, mint a műmell vagy a szilikon-száj. Mindkettő jó és szép, ha nem viszik túlzásba. (Mondjuk, általában viszik.) A körömre is igaz ez: egy szép, festett, jól megcsinált műköröm, ami nem ordenáré nagy, az szép.

A szép műköröm tehát nőt jelez a közelben, ahogyan egy pár formás mell is. Ha a farkam köré fonódik egy kéz, az jó. Ha az nem az enyém, hanem egy nőé, még jobb. Ha azon a kézen szép körmök vannak, még annál is jobb, hiszen a szép, festett köröm a nőiesség egyfajta esszenciája. Ha műköröm, akkor is” – magyarázta olvasónk, aki a vörös lakk mellett a feketét favorizálja.

Vörös és fekete az örök vágy tárgya

Vörös és fekete körmömfestékkel kezdődött minden: ezt a két színt a kínai nők kezdték el használni i.e. 3000 körül - és a szokás természetesen a gazdagok kiváltsága volt. Sőt, i.e. 600 körül az uralkodó családon kívül senki sem lakkozhatott, halálbüntetést kapott az, aki ezt a törvényt megszegte.

A vörös körmöket Nefertiti (i.e. 14. sz) és Kleopátra (i.e. 1. sz) hozta divatba és tette klasszikussá, állítólag hennával és vérrel festették körmeiket.

Műköröm=pornóhatás

A huszonöt éves, minden bizonnyal pornófilmeken szocializálódott Ákos szintén egyetért azzal, hogy a műköröm nőies, mi több, kurvás, vizuálisan pedig mindenképp egy nagy élmény. „Már csak azért is, mert egy műkörmös lány farokra kulcsolódó ujjai pornófilmes hatást keltenek. Színben legjobb a vörös, de a fekete is nagyon vad tud lenni. Volt idő, hogy utóbbi miatt kifejezetten kerestem a rocker lányok társaságát. Amit nem szeretek, az a túl nagy műköröm, egyáltalán nem szép, nem izgató, sőt, kifejezetten gnóm.

Önt izgatja szexuálisan a műköröm?

A túlcsicsázott dolgokat pedig végképp nem értem. Egyszer volt dolgom egy hatalmas, görbe műkörmöket viselő csajjal, és egyszerűen képtelen volt rendesen rámarkolni a farkamra. Az az igazi, amikor a hátamba tudja mélyeszteni a körmét a csaj úgy, hogy az nem törik bele.”

Prosztatamasszázst hogy?

„Engem a hideg ráz a műkörmösöktől” – írta 34 éves olvasónk, Roland. „Azoktól a hegyesektől vagyok rosszul, ami olyan karomszerű. Elképzelem a farkamon és félek. Nem is beszélve a prosztatamasszázsról”.