Olvasóink szerint tévhit, hogy a csajok jobban produkálnak egy azonos nemű partner combjai között. A megkérdezett nők mindegyike átélte már ezt a szituációt, és tapasztalatuk szerint maximum a borosta miatt más, ha egy pasi nyal. Az ilyen általánosítások ráadásul károsak az emberek szexuális életére.

A Velvet olvasói szerint általános tévhit, hogy a nők jobban ki tudnak elégíteni egy másik nőt orálisan, mint a férfiak. A megkérdezettek mindegyike volt már együtt legalább egy csajjal, de a tapasztalatuk szerint nemtől független, hogy ki mekkorát alkot a combok között:

Mindegy, ki van az ember lába között

"Csak azt tudom mondani, hogy ez embertől függ, érzelmektől, helyzettől" – számolt be tapasztalatairól a 33 éves Petra, aki férfiakkal, nőkkel is volt már együtt, egyébként pedig leszbikusnak vallja magát. "Tök mindegy, ki van az ember lába között, pasi is, csaj is csinálta már nekem finoman, és pasi is, csaj is csinálta szarul. Egy a lényeg: ne legyen csúnya feje, és legyen lelkes, őszintén szeresse csinálni, és az is jó, ha van mit fogni a fején, a haját, fülét lehet tekergetni közben."

A technika nem nemfüggő

A 32 éves Anna korábban egy évig élt kapcsolatban egy lánnyal, egyébként pedig pasikkal volt együtt. Mint írta, volt barátnője jól nyalt, mégsem hozzá fűződik a legjobb emléke ezen a területen. "Szerintem teljesen mindegy, hogy nő vagy férfi az illető, lényeg, hogy egymásra hangolódjatok" – magyarázta, hozzátéve, hogy a technika tanulható, csak figyelni kell egymás rezdüléseit. Olvasónk mindezek ellenére azért azt is bevallotta, pornóban sokkal szívesebben néz olyat, amiben csajok nyalakodnak.

Az ilyen általánosítás káros

"Szerintem az ilyen kijelentések és általánosítások a legkárosabbak az emberek szexuális életére. Én abban sem hiszek, hogy csak azért, mert valaki nő, sokkal jobban tudja, hogy mi kell a másik nőnek. Biszexuálisként még nekem is meggyűlt a bajom néhány puncival, hiszen az is egyénenként változik, ki hogyan szereti, ha kielégítik. Mindössze két emberen múlik az egész, a két résztvevőn, függetlenül attól, hogy fiú-lány vagy lány-lány párost alkotnak" – írta egy másik olvasónk, a 28 éves Tímea.

A borosta a különbség, nem több

"Froclizásra és arra jók ezek a sztereotípiák, hogy beletiporjanak a nők a férfiak önérzetébe,

Ön szerint van a közhiedelemnek alapja?

akik természetesen a legjobbat akarják nyújtani minden területen az ágyban" – szólt a témához a 42 éves Júlia, aki házassága alatt jött rá, hogy a nőkhöz vonzódik, viszont az orális szexben nem igazán talál nagy különbséget. "Maximum annyi, hogy akiknek érzékenyebb a bőre ott lent, a borostát nehezen viseli a férfiaknál, de ez még mindig nem azt jelenti, hogy a nőknek jobb lenne a technikájuk. Az viszont tény, hogy gyengédebbek."