A közepes árkategóriájú, szilikonos alapú, íztelen, kevésbé illatos síkosítók győztek a Velvet síkosító-tesztjén. A tesztalanyok azt vizsgálták, milyen gyorsan szívódott fel, mennyire volt illatos vagy büdös, és milyen volt az íze a síkosítónak.

Vizbázisú és szilikonos síkosítókat teszteltünk, a tesztből direkt kihagytuk a Durex márkát, ami ma már tényleg minden illatszerboltban kapható. Ennek oka, hogy a 2009-es síkosító-tesztben csúnyán alulmaradt, így most azt néztük meg, melyek azok a síkosítók, amik miatt érdemes bemenni egy szexshopba, még akkor is ha ciki – van online rendelésre is lehetőség, ha. A teszt eredménye teljesen szubjektív, az bizonyult a legjobbnak, amivel a legtovább lehet szexelni, intim masszázst adni, análozni, orálozni. Mindehhez elengedhetetlen, hogy ne szívódjon fel hamar a síkosító, hogy ne legyen büdös, és ne legyen keserű az íze. A szilikonos alapú, íztelen, kevésbé illatos síkosítók a legjobbak a tesztelők szerint.

A német márkájú, szilikonos síkosítók beváltak a szexhez

"Az első, ami jó benne, hogy sosem hideg, valahogy mindig testhőmérsékletű, ezért nincs az a sokk, amikor rádkerül a cucc, hogy kellemetlen. Szinte nem is érzed. A második az állaga. Nem olaj-alapú, hanem szilikonos, ami azért remek, mert olyan jó csúszós, mintha olaj lenne, de nem hagy olajfoltot maga után, és ugye ez nem hátrány. Nem szívódik fel pillanatok alatt, mint a béna vizes alapúak, nem válik ragacsossá, hanem jó hosszan olyan marad, mint az első pillanatban. És persze óvszerrel is használható, nem károsítja azt. Nem drága, úgyhogy bőven lehet locsolni, bár nem szükséges egy aktus alatt nagyon frissítgetni, kivéve, ha olyan a szitu" – írta meg véleményét a 28 éves Fanni a Velvetnek, ő és partnere a szilikonos alapú, Megasol Eroticx-re esküsznek (2800 Ft).

"Csúszkás masszázshoz, kézimunkához szuper, szinte kifolyik a flakonból, ahogy kinyitom. Se illata, se íze nincs, kevés is elég belőle" – írta meg véleményét a Glide&Ride Lust szilikonos síkosítóról a 34 éves Klári, ő és a pasija a márka Warm, azaz melegségérzet keltő fajtáját is kipróbálták. ""Elsőre hideg ahogy a bőrhöz ér, de aztán hamar átveszi a hőt, és kellemes kézmeleg lesz. Van valamennyi illata, de nem kellemetlen, belefér, az íze viszont kesernyés." Az aloe verás, Glissando márkájú, magasabb árkategóriájú szilikonos síkosító is bevált a tesztalanynak, csak a flakonnal volt egy kis gondja. "Kicsit féltem, hogy allergiás leszek rá, mert egyszer már kiütésem lett egy aloe verás krémtől, de nem. Sokáig kellett nyomogatnom, amíg végre használhattam, ez a spray szerű flakon annyira nem praktikus, ráadásul kicsúszik az ember kezéből, és hideg is. illatmentes, az íze olyan akár egy arckrémnek, édeskés, kesernyés utóízzel" – írta meg a 29 éves Ádám és barátnője a Velvetnek.

A vizes alapú síkosítók vibrátorokhoz, eszközökhöz jók

A sperma állagára hasonlító, pornósok körében kedvelt Str8cam márkájú síkosítót is teszteltük. Ez egy vizes alapú közepes árkategóriájú síkosító. "Az illata csak az első pillanatokban tűnik kellemetlennek, kicsit ecetes, de aztán hamar elillan. A síkosító tartósan ottmarad, maszturbálás (vibrátorral) után még jó ideig éreztem, hogy csúszok odalent. Sima szexhez direkt nem próbáltam, kíváncsi voltam, tényleg használható-e vibrátorhoz is" – írta meg véleményét a 31 éves Zsuzsa. A vizes alapú síkosító előnye, hogy bőrbarát, gumihoz is, és eszközökhöz is használható. Az egyetlen hártánya, hogy hamarabb felszívódik, mint a szilikonos alapú, azonban ma már kapni a piacon ezekből is tartósabbakat. "Van valamennyi íze, de se nem keserű, se nem édes. A bőröm viszonylag hamar felszívta, a flakonja viszont praktikus, nem folyik össze-vissza, és nem kell bénázni szex közben, hogy rendesen bezárjam" – írta meg tapasztalatát a Javida márkájú síkosítóról Szilvi.

A síkosítókat a szexológusok nem feltétlenül javasolják a szexhez, a hétköznapok azonban azt mondatják, jó az, ha van otthon kéznél, de tény, nem kell mindig használni. Van az a helyzet, amikor elengedhetetlen a síkosító, a masszázsokhoz kiváló, a farokverés azzal élvezetesebb, az análszexhez pedig nélkülözhetetlen. "A babaolaj is teljesen jó erre, de amikor orális szexszel variálják, akkor ez keserű. A nyál is tud síkosítani, izgalmas lehet feldobni a szexet síkosítóval, de ha valaki ezt megköveteli, vagy nem várja meg,  hogy a lány felizguljon, az nem jó. Szülés után ez nehezebben indul be, a változó korban lévő nők kevésbé nedvesednek, nekik mindenképpen javasoljuk" – mondta Bede Zsuzsa szexuálpszichológus a Velvetnek.