Dugihotelek és apartmanok szobái már órákra is kiadók, a diszkréció garantált. Az átlagár körülbelül 4.500 Ft három órányi szórakozásért. A feltételek azonban eltérőek, hármasszexet például kevés helyen engednek.

Számos belvárosi hotel hirdeti a weboldalán, hogy órákra is kiadó egy-egy szoba. A dugihoteleken túl több olyan apartman, titkos búvóhely forog közszájon, amiket többen is próbáltak már egy röpke pásztorórára. Az azonban tévhit, hogy a körúti lerobbant sarkangyalok ott bonyolítanák le az üzletet. Az órákra kiadott randiszobákat főleg alkalmi légyottokra használják a párocskák, ők a célcsoport.

Három óra négyezerötszáz, ez az átlagár

Van aki nem tudja megoldani, hogy egy ismerőse lakásába vigye partnerét – hogy épp megcsalásról van-e szó, az most nem releváns –, és csak a hotelszoba jöhet szóba. "A csajom előre lefoglalt a belvárosban egy hotelszobát a Deák térnél. Hotelnek hirdetik magukat, de ez egy nagy belvárosi lakás, aminek a szobáit kiadják. Az egész nagyon kicsi, a recepciós körülbelül a szobák ajtaja előtt van közvetlen, szerintem mindent hall. Kicsit frusztráló volt, de a célnak megfelelt. Mi reggelig maradtunk, nyolcezer forintot fizettünk" – nyilatkozta a 32 éves Dávid a Velvetnek. Az is gyakori, hogy nem egész éjszakára, hanem csak pár órára veszik ki a szobákat, előre lefoglalva. "A barinőm negyvenezres szobával kezdte egy négycsillagosban. Meg is lepődtek, amikor pár óra után leadták a kulcsot. Aztán jött a Fortuna állóhajó, itt készpénzben fizetsz, bármilyen nevet bemondhatsz, személyesen lehet intézni, nincs booking. Nem kérdeznek semmit" – írta meg a Velvetnek a 41 éves István.

A randiszobáknál a diszkréció a legfontosabb, ezt hangsúlyozza a neten több apartman is. A profi randiszoba bérbeadók még arra is ügyelnek, hogy ne körfolyosós házban legyen a kéró, továbbá arra is, hogy legalább két garázsbeállót is biztosítsanak a párocskáknak. Van olyan apartmanos, aki új építésű lakásokra szakosodott, van olyan, aki este 8 után már csak egész éjszakára adja ki a szobáit. Átlagban nézve 3 óra 4.500 Ft, az apartmanosoknál még minibár is van. Van, aki a hármas, sőt négyfős szexet sem zárja ki, de van, aki úgy hirdeti a randiszobáit, hogy aki többesszexet akar, menjen máshova. A prostituáltakat sok dugihotelben nem látják szívesen, de nem is oda mennek, tudta meg a Velvet.

Nem a prostituáltak a célcsoport

"Az utcai szexmunkások az esetek 80%-ában a rövid üzletre mennek, a rövid üzlet egyórás üzletet jelent" – nyilatkozta a Velvetnek Földi Ágnes, a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülének elnöke. Hozzátette, az utcai munkások ezt nem órákra bérelt hotelszobákban zavarják le, drága is lenne. Azt is elmondta, hogy az esetek többségében a szexmunkások a saját lakásukban várják a klienseket, és nem színlelt lakásbérleti szerződésekről van szó. "Nagyon sok esetben ott lakik a szexmunkás, és hogy az általam bérelt ingatlanba hány férfit viszek fel, az magánügy. Van, hogy a szexmunkások összeállnak ketten, hárman, négyen, és együtt bérelnek ki egy lakást."

Többen ki sem adnák felnőttfilm-forgatásra vagy prostituáltaknak a szobáikat, van olyan randiszoba-bérbeadó, aki előre lefekteti a feltételeit. "Prostituáltakat, részegeket, ápolatlan személyeket nem fogadunk. Castingot sem támogatunk! Egy apartmanba egy párt várunk, a többes gabajodás kedvelői máshol biztosan kapnak búvóhelyet;)" – áll a buvohely.com weboldalán.