Az amerikai tudósok szerint azok a bringák károsak, amelyeken alacsonyan van a kormány, vagy az közel egy szinten áll az üléssel. Állítólag ilyenkor a testsúly biciklizés közben a gátra nehezedik, és dörzsölődik, nyomja az egész vaginát, ez pedig az idegeknek, vérereknek nem tesz jót. Emiatt hosszú távon érzékenységéből a terület. Az amerikai tudós csoport 48 nőt vizsgált egy hónapon át, innen vonták le a következtetést. A Velvet által megkérdezett bringás csajok semmi ilyet nem tapasztaltak.

Örök téma a pina vizsgálgatása, amit időről időre, mindenféle formában tudományosan méregetnek, vizsgálgatnak mindenféle nemzetiségű tudósok. Most épp az amerikaiak tették ezt, és megállapították, hogy a vagina állandó dörzsölése és nyomása, ami a biciklizéssel együttjár állítólag rossz hatással van az idegekre, sérülnek a vérerek. Ennek következtében állítólag még az is előfordulhat, hogy veszít érzékenységéből a terület, ami hatással lehet a szexre. Az amerikai csoport azt 2006-os kutatást egészítette ki, amiben a női futók vaginájának érzékenységét vizsgálták.

A friss tanulmány szerint a bicajozó nők kevésbé érzékenynek érzik a vaginájukat, mint a futó nők. A tudósok 48 olyan nőt figyeltek meg egy hónapon át, akik hetente legalább 15 kilométert tekernek – volt köztük terhes, és olyan is, aki már benne van a menopauzában. A kutató orvos, Dr. Steven M. Schrader – aki évekkel ezelőtt megállapította, hogy a biciklinyereg rossz hatással van a férfi rendőrök férfiasságára – laboratóriumi körülmények közt vizsgálta az egész altáj aktivitását tekerés közben.

A terhelést a kormány- és az ülésmagasság összefüggésében is mérte. Végeredményként arra jött rá, hogy minél magasabban van a kormány, annál jobb a puncinak, ugyanis minél alacsonyabban van a kormány, annál nagyobb a terhelés a vagina részen – mivel előre kell dőlni, az egész berendezés nyomódik, ide tevődik át állítólag a testsúly.

"Rendszeresen biciklivel járok dolgozni, és van, hogy elmegyek nyáron egy hosszabb brignatúrára, tavaly például a Duna mentén Bécsbe bicikliztünk a pasimmal. Én nem éreztem azt soha, hogy veszítene a puncim bármit is az érzékenyéségből, sőt" – nyilatkozta a Velvetnek a 27 éves Márti.

Véleményével nincs egyedül, a többi megkérdezett 25 és 35 év közötti nő sem tapasztalta, hogy rossz hatással lenne a biciklizés a puncijára. "Amikor elkezdtem biciklizni, körülbelül két hétig nagyon nyomott az ülés, akkor vettem is rá egy plusz párnás huzatot. Később teljesen megszoktam. Ma már két bringám is van, ha a cruisert használom, semmit nem érzek, de ha a versenybiciklimet, a férfinyergeset, akkor eléggé nyomódik" – mondta a 32 éves Kata a Velvetnek.

A kutatásról és a bicikliülésekről megkérdeztük Sinyát, a Critical Mass egyik szervezőjét, aki az amerikai vizsgálatra azt mondta szó szerint, hogy életében ilyen baromságot még nem hallott. "Szerintem rövidtávon a puha ülés jó, és a kemény nem, fordítva meg pont fordítva. A csajülésekről nem tudok sok dolgot mondani, lévén kukim van, és nem puncim" – írta meg válaszát.