A Velvetnek nyilatkozó 21 éves lány fél éve kezdett el masszőrködni, de akkor még nem tudta, mi is ez pontosan. A kézmunka és az orál alap, a szex abban a stúdióban, ahol ő kezdett, szintén kötelező volt. Naponta 2-3 kliense van, a huszonévestől a hetvenig bezárólag, többnyire házas férfiak. Bár havi félmilliót ígértek a hirdetésben, csak 350.000 Ft körül keres havonta.

Fiatal vagyok, kell a pénz

A 21 éves Nóra fél éve dolgozik erotikus masszőrként, az interneten találta a jól fizető állást: 500-600.000 Ft-ot ígértek havonta, masszírozással. "Amikor jelentkeztem, és még csak emaileztem velük, nem tudtam, hogy ez mi. Hogy van ugye a végén a kényeztetés. Amikor felvettek, nagyon örültem. A munkakezdés három napos betanítással indult, megmutatták, mit kell csinálni. Amikor a többi lánnyal odamentünk, mutogatták, hogy mi hol van, és az egyik fiókban óvszert, síkosítót  is láttunk. Én azonnal mondtam, hogy ilyet nem szeretnék bevállalni" – mondta Nóra a Velvetnek, aki tavaly októberben kezdett a stúdióban. A 21 éves lány a fővárostól 70 km-re él a családjával. Szülei elváltak, édesanyja súlyos beteg, testvérei még iskolába járnak, ő pedig arra vár, hogy szeptembertől egyetemre mehessen.

"Erotikus masszőr vagyok, ez abból áll, hogy van hirdetésünk a neten, nekem arcos, ruhás hirdetésem van, van akinek fehérneműs. Van egy céges telefonunk, ezen jelentkeznek be hozzánk. Az általuk választott programra jöhetnek, az egyórás programból 45 perc a masszázs, utána kényeztetés van, kézzel, szájjal. Van csúszka masszázs is, én ezt bugyiban csinálom, de van, aki olajosan, meztelenül. A csúszkás masszázst el kell vállalni, ebben szex is van. Ők megmondják, hogy mit szeretnének, milyen programot, egyórásat, másfelet. Megkérdezik, aktust vállalunk-e. Itt, ahol most vagyok, itt ez tilos, az előző helyen ahol voltam, muszáj volt."

A kézimunka és az orál alap a masszázs végén

A 21 éves Nóra volt főnöke egy hónap után mondta azt, hogy nem maradhat a szakmában, ha nem vállal szexet, addig persze minden masszázs kézimunkával és orállal ért véget. Az első élménye egy 45 körüli, alacsony, kövér férfivel volt, aki csúszkás masszázst kért. "Egy régi vendégét küldte hozzám elsőként, az egyórás csúszkás masszázsra, ami elvileg 14.000 Ft, de ő akciósan 10.000 Ft-ért jött. A leadó viszont ugyanannyi volt, 5.000 Ft, így én veszítettem 4.000 Ft-ot az egészen. Hasra feküdt, azt mondta, jó, akkor csúszkás legyen. Úgy beszélt velem, mintha kurva lettem volna, el is sírtam magam. Próbált vigasztalni, de közben markolászta a melleimet" – folytatta, és hozzátette, nem tudja úgy lemosni a kliensek testszagát a bőréről, hogy ne érezné magán este is, amikor hazaér, és rágyújt egy cigire. "Gyomorforgató az egész, hogy tényleg ezzel keresem a kenyerem."

Szinte már unalmasan hangzik, de ő is a pénzért csinálja, mint mondta, ebből nem lehet csak úgy egyik napról a másikra kiszállni. Az erotikus masszázzsal – és szexszel, bár nem tartja magát kurvának –  keresett pénz nagy részét a családjának adja, nekik fogalmuk sincs arról, hogy a masszírozás mit takar. "Ha tudnák, hogy én szexszel keresem a pénzt, nem is fogadnának el tőlem egy fillért sem. Ők ezt biztosan nem. Meg szeretném tartani a titkot magamnak. Muszáj valamiből pénzt csinálni, ahol mi élünk, alig van munkalehetőség, az is csak 60.000 Ft-ért havonta."

A 25 évestől a 70 évesig mindenféle vendége van

Nóra naponta két-három ügyfelet fogad, a huszonévestől a hetvenig mindenféle férfi megfordul a stúdióban, többnyire házasok. "Volt, hogy tereltem, hogy azok a napok vannak, vagy hogy fel vagyok fázva. Mondtam, hogy akkor a követkzető alkalommal eljöhet. Ennek az a lényege, hogy többen visszajárjanak. Van amiket ők akarnak, és mi nem akarjuk megcsinálni. Volt olyan idős férfi, aki a hátamra fektetett, és ráült a fejemre, beleélvezett a számba. Sokan megalázó dolgokat kérnek, nem kellemes, de csak arra tudok gondolni közben, hogy lesz miből vásárolni holnap." A 21 éves lánynak több olyan kliense is van, akivel jól érzi magát, szívesen beszélget velük. Azt tapasztalta, hogy a fiatalabbak kedvesebbek. Azzal azonban nehezen tud bármit is kezdeni, ha nagypapa korú bácsit talál az ajtóban, aki az orál után az unokáiról beszél neki. "Volt olyan, akivel jól éreztem magam. Én nem tudok rájuk nézni, hogy jaj, milyen kedves, aranyos. Mindegyik ugyanolyan, van aki kedvesebb, van amelyik bunkóbb. Van olyan, aki csúnyán beszél, hogy szopjál már, vagy ledobja az asztalra a pénzt, az kellemetlen."

Fenyegetik, zsarolják, és a fizetés sem annyi

A kiábrándító szexuális élmények mellett a dolog tabu mivoltával is foglalkoznia kell, előfordult, hogy egy ismerőse zsarolta a neten talált hirdetés miatt. "Találták már meg a képeimet, és az egyik ismerősömnek küldték el, hogy ez a prosti nem a te barátnőd volt? Kis közösségben élek, a környéken mindenki ismer mindenkit. Írtam egy levelet nekik, hogy ez én vagyok, de ez csak marketing. Fenyegetőzött, hogy elküldi a linket mindenkinek. Dolgoztam együtt olyan lánnyal, akit 100.000 Ft-ért zsaroltak, vagy elmondják a barátjának. Emellett a munka mellett nem lehet párkapcsolatot fenntartani."

A megannyi kellemetlen élményhez az is társul, hogy a kecsegtető fizetés végül nem annyi lett, mint amit ígértek a hirdetésben. A 500-600.000 Ft csak 350.000-400-000 Ft-os fizetést takart havonta. Nóra két hónapja már egy másik stúdióban dolgozik, itt már nem kell szexelnie, csak a kézimunka és az orál a kötelező. Aktus nélkül sokkal kevesebbet keres, de most már nem bánja, egy óráért 6.000 Ft-ot visz haza, a havi bevétel attól függ, hány ember megy hozzá. "Volt időm megundorodni a férfiaktól, nem tudok bennük bízni, vagy úgy nézni rájuk, mint előtte. Azt is el kell viselni, hogy megsimogatnak, hiába mondod, hogy nem nyúlhatsz a bugyimba, akkor is megteszi. Az egyik kuncsaft azt kérte, lovaglópálcával üssem. Ezt amúgyse szívesen csinálja az ember, a masszázs még oké. Ez volt az, amire azt mondtam, hogy ezt nem."

Nóra a Velvetnek elmondta, a masszázs stúdiók főleg Budapest belvárosában, a XIII. és a IX. kerületben üzemelnek, és összesen maximum két kerület lehet a városban, ahol egyáltalán nincs ilyen szalon. "Ezek eldugott kis helyeken vannak, a címet csak akkor mondjuk meg, ha bejelentkeznek. Mi beszélünk mindenkivel, nekünk kellett eladni magunkat."