A floridai St. Petersburg pszichológiai intézet egyik nőgyógyásza gazdag idegvégződésekkel teli szövetet talált egy lengyel nő testében, boncoláskor. A szövet minden jel szerint maga a G-pont, amit már annyi tudós keresett, de sose talált meg. A terület mindössze alig egy centis.

Gazdag idegvégződésekkel teli szövetet talált egy amerikai nőgyógyász boncolás közben, az alig egy centis terület a G-pont. Állítólag nem csoda, hogy eddig nem találták az orvosok, a terület mindössze 8,1 mm. A floridai orvos pontosan ott találta meg a területet, ahol számos női magazin megírta: a hüvely belső falán.

Számos orvos és nőgyógyász kétségek közt vergődött, évek óta nem találták kézzel fogható bizonyítékát a G-pont létezésének. A női magazinok és szexterapeuták ezzel szemben folyamatosan promótálták, mekkora orgazmusa lehet a nőnek, ha a férfi ügyes kezeivel megtalálja a csoda pontot. Januárban a londoni King's College brit tudósai azt írták, a G-pont csak a nők fantáziájában él, ami pontosan a magazinok és a szexterapeuták miatt van. A napokban a Journal of Sexual Medicine-ben megjelent cikk szerint a G-pont igenis létezik: a floridai nőgyógyász, Adam Ostrzenski egy fejsérülés miatt elhunyt, idősebb, lengyel nő testében találta meg az alig egy centis G-pontot.

"Ez a tanulmány megerősíti a G-pont anatómiai létezését, ami a nők szexualitásának jobb megismeréséhez, megértéséhez vezethet" – nyilatkozta a floridai St. Petersburg pszichológiai intézet professzora, Dr. Ostrzenski. A professzor tovább vizsgálja az alig egy centis szövetet, azt fogja megnézni, mennyit változik a terület működése a kor haladtával.

A tudomány időről időre cáfolja vagy épp megerősíti a G-pont létezését, mindeközben nők milliói elégülnek ki úgy, ahogy nekik jó – G-pontot ingerelve vagy anélkül. A G-pont mizéria Freudnak köszönhető, aki azt állította, a csiklóval elért orgazmus alsóbbrendű, gyerekes élvezet, a hüvelyi orgazmus az igazi.