Ha napi egy pohár gránátalmalevet iszunk, valószínűleg furkósbottal kell majd agyonütni minket 100 évesen. Ráadásul begerjedve fogunk meghalni. Egy skóciai egyetem ugyanis kiderítette, hogy a gránátalma növeli a tesztoszteronszintet, erősíti a csontokat, izomzatot, szőrzetet, de jobb lesz tőle a kedvünk és a memóriánk is.

Szokás szerint brit tudósok buktak rá arra a témára, hogy megvizsgálják a gránátalma levének emberi testre gyakorolt hatását. A skóciai Edinburgh-ban találhat Queen Margaret University (Margit Királyné Egyetem) tudósai arra a fontos felfedezésre jutottak, hogy napi egy pohár a gyümölcsléből növeli a tesztoszteronszintet a szervezetben, magyarán jobban gerjedünk majd a szexre tőle - írja a Daily Mail.

A vizsgálatban 58 önkéntes vett részt, ők 21 és 64 év közöttiek voltak. Két hétnyi gránátalmalé-vedelést követően a férfiak és a nők tesztoszteronszintje is jelentősen megemelkedett. A férfiaknál ez dúsabb arcszőrzetben, mélyebb hangban és nagyobb szexuális vágyban nyilvánult meg. A nők vágya is emelkedett, de náluk még csont- és izomerősödést is megfigyeltek. Összességében 16-30% közötti tesztoszteronszint-emelkedést mértek az önkénteseknél.

A szexuális dolgok mellett a kedélyállapotot és a memóriát is javítja a gyümölcs, de enyhít a stresszen, sőt a lámpalázon is. És akkor még mindig nem értünk a végére: mivel a gránátalma tele van antioxidánsokkal, javítja a vérkeringést és megelőzi a szívproblémák kialakulását, némely ráktípus ellen is hatékony, egyes ízületi gyulladások (pl. az osteoarthritis) tüneteit enyhíti, jó gyomorbajokra és kötőhártyagyulladásra is.