Nem lett forradalmi az a megállapítás, miszerint a férfiak a buta vagy épp részeg nőket cipelik legszívesebben az ágyukba, ha egyéjszakás kalandról van szó. A texasi egyetemisták által készített felmérés szerint a fent említett nőtípust viszont messze elkerülik a férfiak, ha barátnő-alapanyagot keresnek.

Texasi tudósok szenzációs felfedezést tettek: a férfiak a butának tűnő nőket szeretik a legjobban egyéjszakás kalandokra felhasználni - írja a Daily Mail. A szexuális kihasználhatóság hipotézisét Cari Goetz, az austini Texasi Egyetem hallgatója és csapata állították fel. Persze a célcsoport az ilyen partnert kereső férfiaknak a fiatal lányok, akikkel még nincs meg az a kockázat, hogy családot és gyereket is akarnának, és a férfi sem fogkérzelmileg függővé válni tőlük.

A nők a terhesség lehetősége miatt az alkalmi szexet is sokkal inkább kezelik úgy, hogy jobban vonakodnak tőle. Ez a modernitás velejárója Goetz szerint. Fontos felfedezés lett a már említett dolog is: hogy a butának, tunyának tűnő nők szexuálisan vonzóbbak a férfiak számára.

Fiatal egyetemistákat kérdezett meg a kutatócsapat, és mindenféle szexuális jellegű kérdést tettek fel nekik. Ezek többsége olyan helyzetre utalt, amikor sebezhető, buta vagy berúgott lányok kerültek a középpontba. A kérdezgetés eredményeként egy 88-as lista is összeállt azokból a jelekből, amik alapján a férfiak előtt felvillan a zöld lámpa. Érdekes dolgok vannak a listán: az ajkát harapdáló, az álmos, a részeg, a szűkruhás, a kövér, az alacsony, az unintelligens, a punk a figyelem középpontjában lévő és a melleit fogdosó nő is vonzó egy egyéjszakás kalandra.

Goetzék ezután átfésülték a netet, és a 88 kritérium valamelyikének megfelelő nők fotóit összegyűjtötték. Ezeket utána megmutatták egy másik nagy hallgatói csoportnak, és megkérdezték a véleményüket róluk, mennyire lennének alkalmasnak egyéjszakás kefélésre, illetve barátnőnek. Az elhízott és az alacsony nők egyik szempontból sem voltak túl vonzóak a számukra, de a buta, a gyerekes, az álmos és a becsiccsentett csajok képe láttán beindultak a hormonjaik.

A buta nőknél kiemeli a Mail, hogy a rövid kalandok terén tartották a megkérdezettek vonzónak őket, hosszútávon inkább az intelligenciára szavaztak. Az egész kutatás tortáján a hab az az észrevétel volt, hogy az empátiára legkevésbé alkalmas férfiak jobban kihasználják a nőket, mily meglepő.