A pasik után csajokat kérdeztünk meg az egyéjszakázásról, akad közös nevező a megkérdezetteknél: a koton para. A megkérdezett nők mindegyike azt tapasztalta, hogy rendszeresen bepróbálkoznak a pasik a csak kicsit bedugnám szöveggel. A szexológus szerint a nők érzelmileg motiváltak az egyéjszakázásra, van aki így akar bosszút állni, van aki azt reméli, most talán orgazmusa lesz és van, aki szerelmet vár.

"Gumi nélkül ne dugja be"

"Az egyik legvacakabb emlékem egy spanyol fiúhoz kötődik: tengerpart, csillagok az égen, puha takaró a testünk alatt, megy a simogatás, a csókok, már majdnem belém hatol, amikor hirtelen észbe kapok, és megkérdem, hogy a gumi hol marad. Erre a csávó elkezd szitkozódni, szentségelni, hogy ez nem lehet igaz, qva élet, így úgy amúgy. Aztán hirtelen olvadós hangnemre vált, hogy nyugodjak meg, neki nincs baja, megbízhatok benne, etc. a szexnek lőttek, meg a csávónak is. Pedig ez aztán mozivászonra illő jelenet lett volna" – írta a Velvetnek a 27 éves Imola, akinél néha be-becsúsznak egyéjszakás kalandok, de nem rendszeres művelője a műfajnak. Olyan megszólaló is akadt, aki az egyik barátnője portyázási szokását írta meg, miszerint van olyan nő, aki a talajrészeg férfiakat vadássza le – nevezzük ezt szemétszedésnek. Kifigyeli, mikor akarnak hazamenni a nagyon részeg pasik, és rájuk akaszkodik. Állítólag az esetek többségében dugással végződik az éjszakája.

"Gumi nélkül sehogy se dugja be, a legnagyobb gáz a csak kicsit bedugnám szöveg" – írta a gyerekes anyuka, aki még a szülés előtt, lánykorában egyéjszakázott. Így ismerte meg későbbi férjét is. "Nem számoltam, fogalmam sincs mennyi volt. Főleg, hogy sokból lett folytatás, akár szeretői viszony, vagy rövidebb-hosszabb kapcsolat, esetleg házasság."

A szexológus Bede Zsuzsa szerint a nők többsége érzelmileg motivált az egyéjszakás kalandokra, és ebben teljesen különböznek a férfiaktól, akik többsége csupán a szexre megy.

Igényes is legyen a nő, és nyújtson is valamit, ezek számítanak

"A nők azért is belemehetnek szexuális kalandokba, mert épp megcsalták őket, vagy bosszút akarnak állni. Nem is kell mondani, hogy ilyenkor nem a saját öröme a lényeg, hanem a bosszú. Ő is megtette, én is megteszem. Volt olyan páciensem is, aki mindig belement első alkalommal a szexbe, mert hátha lesz orgazmusa, hátha most sikerül, ez azért öngól. Bánatból, kísérletezésből, sokan elvárásból is megteszik, de olyanok is vannak, akik azt hiszik, hogy szerelmes lesz belé a pasi" – mondta a Velvetnek a szakember, és azt is hozzátette, sok férfi páciensétől hallotta már, hogy nem kihívás megkapni egy nőt, mert a csajok könnyen odaadják magukat. A tapasztaltabb egyéjszakázó nők szerint az kell a jó egyéjszakás szexhez, hogy a nő elfogadja önmagát, ne legyen feleslegesen szégyellős, legyenek igényei, és ő is tudjon valamit nyújtani.

"Nehezen tudok feloldódni az egyéjszakás kalandokban, talán mert túlságosan parázom a nemi betegségektől. És mivel túlságosan parázom, ezért nincs meg bennem az a fokú kontrollvesztés, ami ehhez a műfajhoz szükséges. Ördögi kör. Néhány alkalommal azonban fejbe csapott már az eufória annyira, hogy el tudjam engedni magam, de ehhez is a másik személye, kisugárzása kellett - meg a tudat, hogy van nálam gumi. Ezek az együttlétek nagyon jók voltak, felszabadult, eszement, vad ölelések, amit rendszerint egy méltó reggelivel még megfejeltünk. Aztán ég veled!" – mondta a 32 éves Angi a Velvetnek, és hozzátette, benne soha nem volt olyasféle motiváció, amit a szexológus szakember mondott. "Ezek az éjszakák csak úgy megtörténtek, nem készültem rájuk. Ami azonban mindegyik élményben közös, hogy azokon az éjszakákon nagyon éreztem magamban a nőt, szépen és szexuálisnak éreztem magam."