A felnőttfilm rendező azt javasolja, hogy aki házipornót készít azt tartsa szem előtt, hogy az igazán házi célra készült videóknak pont a természetesség a lényege. Hogy nincs szükség semmiféle beavatkozásra, mindent ugyanúgy kell csinálni, ahogy általában. Kovi szerint minden attól függ, milyen célból készül a szexvideó, amatőr filmek közé valamelyik pornó oldalra, vagy magáncélra.

Öt-hat évvel ezelőtt úgy kezdődött egy hogyan csináljunk szexvideót cikk, hogy végy egy kamerát és egy kameraállványt. Ma a témát az okostelefonoknál érdemes kezdeni, és a kellő elővigyázatossággal. Ha az ember a saját telefonjával veszi fel a pikáns jeleneteket, amik róla készülnek, megelőzheti a későbbi zsarolást és parázást – ez főleg szakításkor lehet gond. Akármekkora is a szerelem, az elővigyázatosság fontos.

1. Magáncélra vagy a nyilvánosságnak készül?

“El kell dönteni, kinek készül, magának vagy másoknak” – javasolta Kovi a Velvet megkeresésére, és hozzátette, az igazán házi célra készült amatőr filmnek pont az a lényege, hogy nincsen semmiféle beavatkozás, úgy kell csinálni, ahogy tegnap is csinálta, és ahogy holnap is csinálja. “Ha valaki az arcát is mutatja, amit bárkit láthat, annak tudatában teszi, hogy felvállalja. Ha nem mutatja az arcát, akkor ha csak nincs valami ismertető jel a testén, tetoválás például, akkor azt senki nem fogja felismerni.”

2. Nincs szükség kameraállványra, sem utómunkára

Amennyiben a videó magáncélra készül, mert például amikor várakoznia kell valahol, és azzal töltené ki az időt, hogy megnézne egy közös jelenetet, a telefon a legjobb eszköz a szexvideó készítéséhez. Még akkor is, ha valakinek bőven elég annyi, hogy láthatja a partnerét, ahogy mosolyog rá. A jelenetek felvételéhez Kovi szerint nincs szükség kameraállványra, asztalra is lehet tenni a kamerát, és az épp szabadon lévő kézben is lehet tartani szex közben.

A felnőttfilmes óva int attól mindenkit, hogy vágással, és utómunkálatokkal bajlódjon otthon, a legfőbb szempont a természetesség, a házipornónak ez a varázsa.

3. Fényviszonyok

Több hazai és külföldi magazin is azt tanácsolja a házipornó készítéséhez, hogy aki nem elégedett magával, az játsszon a fényekkel, gyertyafénnyel, a sötétítéssel például. Kovi szerint azonban ezzel az amatőr videózás lényegét veszti. “Ha a partnere elégedett a testével, mi kellene több. Ha saját magának készíti vagy a barátjának szánja, úgy kell elfogadni, ahogy a mindennapi életben is van. Ha este készít filmet, nyilván sötétebb van, ha fényben csinálja, minden látszik” – mondta Kovi, és hozzátette, bőven elég egy fehér függöny, ha nagyon süt a nap. “Az azért ajánlott, mert nem jön be élesen a napfény, nem lesz kontraszt.”

4. A környezet legyen olyan, mint amilyen mindig

A hűtőn maradt zöldségek, gyümölcsök, az ágy melletti plüssmacik és egyéb, túlságosan hétköznapi tárgyak maradjanak a helyükön. Semmiképp nem kell berendezni egy szadomazo szobát, nem szükséges új ágyneműért rohanni, csak hogy jól nézzen ki a videón. Semmi más nem számít, csak az, hogy minden olyan legyen, mint amilyen mindig, ha évek múlva visszanézi a videót, úgyis egész más szemmel látja majd. “Azt vegye fel, amit csinálni szoktak. Ha úgyis ki szokta kötözni a partnerét, akkor vegye fel, de csak ezért, sose, mert akkor megint nem lesz természetes.”

A felnőttfilm rendező szerint innentől már csak a fantázia szabhat határt abban, hogy ki mit vesz fel, hogy POV videót készít hardcore jelenetekkel, hogy erotikus filmet rögzít csak az árnyékokkal, vagy épp a tükörrel játszik a felvételen.