Nemcsak a nők esetében lehet megrázó a nemi érés (esetükben a menstruáció) beindulása, de a férfiak többsége is megijed, amikor először éli át az ejakuláció. A férfiak beszámolóiból kiderül, az jár jól, akit álmában ér az első magömlés, vagy alapos felvilágosítást kapott. A szexológus szerint ugyanis nem elég a látványról beszélni a szülőnek, hanem a robbanásszerű érzésre is figyelmeztetni kell a gyereket - ez okozza ugyanis a sokkot.

Sokkolta az első ejakulálás

"Engem elég nagy sokk ért, amikor először ejakuláltam" - mesélte a 37 éves Tamás, akinek kimaradt a hajnali, spontán magömés, és már jó ideje maszturbált, amikor végre meg is lett az eredménye. "Kilenc-tíz éves lehettem. Tudtam, olvastam, vagy hallottam, hogy van ilyen, de nekem még nem volt. Éppen a Sárkány Lady című pornóra vertem, az volt a kedvencem a nővérem pasijának a kazettái közül. Feküdtem a szőnyegen a tévé előtt, és amikor jó lett, egyszer csak valami furcsaság ömlött a végéből. Persze még ilyen szinte-víz volt, ha jól rémlik, de nem volt odakészítve semmi, és maszatos lett a szőnyeg. És nem elég, hogy fel kellett dolgozni, hogy apa lettem, még takarítani is kellett utána. Nagyon gáz volt."

Álmában élvezett el

"Kb. hét és fél éves koromban azt álmodtam, hogy hatalmas óriásnők mennek át a réten meztelenül, az egyikük felkapott és a puncijához nyomott (kb. el is tűntem), ekkor ébredtem arra, hogy nedves lett a pizsamám" - írta le szürreális élményét a 37 éves Ákos, nem tudni, milyen tudatmódosító hatására. Olvasónkat mindenesetre nem rázta meg különösebben az élmény.

Azt hitte, be fog pisilni

"A tizenharmadik szülinapom környékén történt" - írta az egyik fórumozó, aki ekkor már hallott sokat arról, hogy a fiúk bedugják a lányoknak, aztán a fiúból kijön a sperma, és várta már, hogy neki is legyen. "És gondolkodtam, hogy hogyan lehetne szimulálni a puncit. (A kéz önmagában, mint legegyszerűbb megoldás eszembe se jutott.) Egy este lefeküdtem, a markomba raktam egy puha papírzsepit, és elkezdtem két kézzel ütögetni a farkamat. A csúcsát nyomtam, és ütögettem a szerszámnak, úgy gondoltam, ez olyan, mintha a punci végének ütközne. Ez nagyon tetszett. Begyorsultam. Egyszer megint jött egy fura érzés:
Úgy éreztem pisilnem kell. Nem értettem, hiszen lefekvés előtt voltam wc-n. Összeszorítottam a lábamat, próbáltam visszatartani, gondoltam, milyen ciki lenne bepisilni az ágyba. Mindkét kezemet rászorítottam a farkamra, hátha vissza tudom tartani a pisit, de az elkezdett feszülni, majd lüktetni, és kijött valami folyékony. Bele a zsepibe. Hát nem pisi volt, szerencsére, megkönnyebbültem, És örültem is, mert  hamar rájöttem, hogy megvolt az első magömlésem. Külön izgalmas volt, hogy a mellettem lévő ágyon aludt az öcsém. Megtörölköztem, és hamar elaludtam.

Másnap délután alig vártam, hogy hazaérjek a suliból. Ki akartam próbálni megint. Rá akartam jönni, hogyan működik. Letérdeltem a folyosó kövére, hogy ha majd jön az anyag, ott meg tudjam vizsgálni. Elkezdtem húzogatni a bőrt, megütögettem megint, és elélveztem újra. Ekkor volt alkalmam megvizsgálni, megszagolni a spermát. Érdekes volt."

Meglepődött, megijedt

Tvonitunt a korábbi, ejakuláció-mentes önjátszadozásai után tizenhárom évesen, az íróasztalnál ülve nem hagyta békén a farka: "Egyfolytában vigyázba állt, elővettem, és ösztönösen húzogatni kezdtem, amit így még azelőtt nem csináltam. Egyre jobb érzés volt, majd egyszercsak elkezdett ömleni az ondó, és mindent beterített, még jó, hogy a könyvekre, füzetekre nem ment. Meglepődtem, megijedtem, de akkor esett le, hogy amit én korábban spermának gondoltam, az csak az előváladék volt. De ami ennél a történetnél érdekesebb, hogy a korábbi években olyan színes, erotikus álmaim voltak, hogy lányokkal hatalmasakat kefélek, élvezek, érzem a punci szorítását, mint a valóságban. És ez történt akkor, amikor még ivarérett puncit sem láttam élőben közelről, azt sem tudtam, hogy néz ki valójában. Talán ez is bizonyítja, hogy több életünk van, és az emlékeink egy részét onnan hozzuk át? Mindenesetre az események után reggel nedves pizsiben ébredtem, azt hittem, bepisiltem."

Nem elég az érintőleges felvilágosítás

Az első ejakulációt a pszichével foglalkozó szakemberek megrázó eseményként tartják számon, mindemellett a túlnyomó többség nem is emlékszik, mikor volt először magömlése. "Függ ez attól, hogy mennyire van tisztában a gyerek azzal, hogy ez meg fog történni, és hogy ennek mi a szerepe" - magyarázta dr. Rusz Edit szexológos a Velvetnek.

"Itt a felvilágosítás problematikájával állunk szemben. Ez teljesen más, robbanásszerű érzés ahhoz képest, amit korábban, nyolc-tíz évesen évesen él át a gyerek. Akkor is lehet orgazmusa, de akkor még nem kíséri ekkora élvezet, a megsemmisülés érzése, ami az ejakulációval jár". Dr. Rusz Edit szerint tehát egyáltalán nem elég az, ha a szülő magáról a távozó anyagról beszél, azt is el kell mondania, hogy az ezzel járó érzés mennyire intenzív. "Ha pedig valaki nem emlékszik az első ejakulálására, az azért lehet, mert éjszakai magömlés formájában jelentkezett ez a dolog, tehát nem kapcsolódott valami szexuális késztetéshez" - tette hozzá a szakember.