Pasiknál fontos kérdés, hová kerüljön az ejakulátum, jó előre tisztázni, mit enged a nő. Megkérdezett férfi olvasóink még mindig a puncit preferálják a legjobban, az arcra való élvezésről pedig megoszlanak a vélemények. Ahogyan a nők körében is arról, mit engednek és hogyan. Segítsen felmérésünkben, hogy ki hová szereti!

Nők számára talán kissé furcsának tűnhet, de az ejakuláció szinte minden formája megjelent az internetes pornóoldalak kategóriái között, ami ékes bizonyítéka annak, hogy a férfiak számára igen lényeges dolognak számít, hogy az aktus végén hová élveznek el - vagy legalábbis vannak olyan területek a nő testén, ami különösen izgató a számukra. Az ízlések viszont különböznek, ez egyből kiderült a Velvet által megkérdezett férfiaktól.

Pornó hatása az arcra élvezés?

"Én konzervatív vagyok ebből a szempontból, számomra a punciba a legizgatóbb elélvezni, mert ha jól kapja el az ember, akkor megy el, amikor a punci is vonaglik" - írta a témával kapcsolatban a Velvet egyik olvasója.

Ha ön férfi: hová szeret élvezni

"Egyébként szeretek seggbe, szájba és hasra is. Az arcra élvezésnek pedig semmi értelmét 1nem látom. Látványosnak látványos, de tiszta dzsuva lesz, belemegy a csaj szemébe, ami szerintem tán még veszélyes is. Persze van, aki ezt szereti, de a nagy többségnek szerintem csak Kovi filmjei miatt izgató ez" - tette hozzá a 34 éves Péter.

A 37 éves András a témával kapcsolatban elmondta, neki nincs igazán preferált területe: "Inkább hova nem szeretek élvezni, az a kérdés: arcra, hajba nem igazán. Sőt, talán nem is élveztem még oda. Valahogy lealacsonyítónak érzem a nővel szemben, nem tudom miért. Aztán mondjuk ha azt kérné a csaj, hogy élvezzek az arcára - nem volt még ilyen - akkor persze nem berzenkednék ellene, nem utálnám" - tette hozzá.

"A legintimebb nyilván a punciba élvezés" - magyarázta a 37 éves Tibor. "A legizgalmasabb a szájba élvezés - mindegy, hogy nyeléssel vagy anélkül. Az arcra élvezés is izgató, mert látványos, mint ahogyan testre is. Mindig a helyzet adja. És ezt a gondolatot emelném ki: a legjobb az, ha eszembe sem jut, hová élvezzek, nem kell foglalkozni vele - mert adja a helyzet, akkor és ott így jött ki, ez esik jól."

Tisztálkodás miatt nem mindegy

Ha ön nő: hová szereti az ejakulátumot?

"Nem igazán szeretem, ha a pasi a puncimon és a számon kívül máshová élvez" - reagált a felvetésre egyik női olvasónk Márta, aki 32 éves. "Első esetben lehet várni a tisztálkodással, utóbbi esetében el is van intézve egyből egy nyeléssel, de akár a melleimre, akár a hasamra élveznek, szinte egyből menni kell lemosni, ahelyett, hogy a szex után rögtön egymás karjába zuhannánk."

A 28 éves Hannát viszont nem zökkentik ki az ilyen apróságok: "A hasamra, hátamra imádom nagyon az élvezést, főleg úgy, ahogyan a barátom csinálja, hogy utána még egy kicsit csapkodja is a farkát a spermatócsában. Egyébként meg a legintimebb szerintem a punciba élvezés, persze gumi nélkül, a legizgalmasabbnak pedig az arcra élvezést tartom, bár nem fordul elő sokszor, leginkább akkor, amikor épp ribanc szerepbe bújok a szexuális játék kedvéért".

Jó előre tisztázni, ha a nő nem nyitott

Dr. Rusz Edit szexológus szerint az a normális, ha már az udvarlás vagy a petting során kiderül beszélgetések, utalások alapján, hogy mik a nő averziói ezzel a dologgal kapcsolatban. "Jellemzően egyébként az orális szexnél vannak inkább problémák, de a külső felületre való élvezés zavarja a nőket. Ha mégis, azt még a szex előtt tudatni kell a partnerrel, mert elég durva tud lenni, ha az ejakuláció előtt közli, hogy na, ide nem" - magyarázta a szakember, aki szerint a legperverzebb az arcra való élvezés, ami szexuálisan alárendeltté teszi a nőt, de szó sincs arról, hogy ennek bármiféle negatív töltete lenne.