18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Ha unalmas szexuális életet akar, akkor csinálja minden este mással

2012.06.30. 21:58 Módosítva: 2012.06.30. 22:01
A szexológus szerint az egyéjszakázás maximum a vadászösztönön segít, tapasztaltabb a szexben nemigen lesz tőle az ember. Sokszor ki sem derül, hogy volt-e orgazmusa a nőnek.

Abban van igazság, hogy a tapasztalat jót tesz a szexnek. De vajon mitől lesz tapasztaltabb az ember: az egyéjszakázástól vagy ha monogám kapcsolatban hónapokon, éveken át rendszeresen kielégíti partnerét?

"Abból lesz praxisa, hogy hogyan lehet felszedni és lekoptatni egy csajt, ez a vadászösztön kiélése. A szexuális kommunikációhoz, a gesztusokhoz, ahhoz, hogy tényleg ráérezzen az ember a másikra, kell néhányszor találkozni, ez akár hónapokig is eltarthat" – nyilatkozta a Velvetnek Bede Zsuzsa szexológus, és hozzátette, az alkalmi kapcsolatokban nem igazán derül ki, volt-e orgazmusa a nőnek. "A hangulat, a helyzet, a meg akarom tartani magamnak érzés motivációja miatt sok férfi azt gondolja, hogy esetleg volt orgazmus, pedig nem. Volt olyan páciensem, aki azt mondta, a férfi észre sem vette, hogy ő elpityeredett szex közben."

84064786
Fotó: Warrick Page / Europress / Getty

A szexológus szerint egyénenként változik a szexualitás, és ugyanúgy, mint minden más dologban, például a zenében vagy a sportokban, vannak, akik érzékenyebbek a szexre. "Eleve vannak köztünk különbségek, van aki jobban rá tud hangolódni a másikra, van aki kevésbé. Az elején mindenki tapasztalatlan, a legelső szex valakivel mindig ilyen, mindegy, kinek milyen előtanulmánya van." A tapasztalatlanságot, az ismeretlen másik testet a szakember szerint a legjobb a pettinggel megismerni, lassan fokozatosan végigcsinálni mindent lépésenként. Az addigi kudarcok, az önbizalomhiány, a bizonytalanság, az elég vagyok-e a másiknak para a pettinggel könnyen feloldható. Azonban van aki ezt könnyebben éli meg, és van akinek ehhez idő kell. A szakember szerint óriási a különbség aközött, ha valaki két mozdulattól elélvez, és ha valakivel hosszabb, tartalmasabb élményt lehet átélni. "Nagyon egyéni, van aki nagyon hamar ráérez a másikra, és van akinek nagyon fontos az intimitás, ehhez viszont hetek kellenek. Az a jó, ha idővel jobb lesz a szex, és nem unalmasabb. Vannak, akik pedig mindenkire azonnal rá tudnak hangolódni, szexuális szempontból ez nagyon szerencsés, de hosszú távú kapcsolatban annyira nem. "

A Good Vibrations blog egyik szerzője az biciklizéshez és az úszáshoz hasonlítja a szexet, amit egyrészt nem lehet elfelejteni, másrészt csiszolni kell, hogy minél jobban menjen. Szerinte a szexualitás készség, ami nem független az érzelmeinktől, az elménktől és a tudatunktól. Az egész biztos, hogy az élethosszig tartó tanulás e téren nem árt, sok-sok gyakorlással a kommunikáció felértékelődik, a kreativitás fontos szerepet kap, a testtudat elengedhetetlen ahogy az információk is, amiket a témában olvasunk.