Szakmabeliek állítják, a legtöbb ügynök kamuzik, a lányokat gyakran átverik, kihasználják, az első casting anyagokért semmit nem fizetnek.

"Dugig van minden olyan hirdetésekkel, ahol magukat ügynököknek mondó hirdetők fűt-fát, kacsalábon forgó palotákat és tengernyi pénzt ígérnek a lányoknak. Ennek túlnyomó többsége kamu" – mondta el a Velvetnek Walter Anna (Wally) a Club Tutti Fruttitól, és hozzátette, Magyarországon elenyésző számban készül pornófilm, azoknak is a legnagyobb része alacsony költségvetésű amatőr film. "Az emberek fejében a szexipar még mindig úgy él, mint egy olyan hely, ahol zéró munkával és egy-két jó dugással milliókat, de minimum százezreket lehet keresni. A munkanélküliség és pénztelenség egyre több embert visz rá, hogy pornóban  próbálkozzon."

A szexiparban évek óta dolgozó pornószínészek is megerősítették a Velvetnek, hogy alig van forgatás Magyarországon, a produkciók pedig főleg maguk castingolnak, és a már bevált, megbízható felnőttfilmeseket egymásnak ajánlják a stábok. A nagyobb amerikai produkciókhoz, még ha itthon is forgatják, totál kezdőként nem lehet bekerülni, csak valaki ajánlásán keresztül. Az, hogy az utcán leszólítják a lányokat, és pornós állást kínálnak, a pornófilmeseknél egyáltalán nem fordul elő. "A lányokat nagyon gyakran átverik, kihasználják, az első casting anyagokért semmit nem fizetnek, sőt, sokszor saját szexuális céljaikra használják őket. Szokásos duma, hogy nagy pornósztárt csinálok belőled, csak előbb kipróbállak én, ja és még 8-10 haverom is” – tette hozzá Wally, aki szakmabeliként óva int mindenkit attól, hogy egyedül menjen el egy castingra. "A lányok persze elhiszik, és belemennek. Mert abban reménykednek, hogy hamarosan jó pénzes munkalehetőségekhez jutnak. Bennünket is folyamatosan keresnek meg ügynökök, akik azt ígérik, hogy hoznak nekünk lányokat. A legtöbbje azt mondja, hogy nem kér jutalékot, de tudni kell, hogy ilyenkor a lányok pénzéből vesznek le maguknak valamekkora összeget, a lány pedig kap körülbelül ötezer forintot. Mi nem dolgozunk ügynökökkel, mindig magunk keressük a szereplőket, mi magunk castingolunk."

Azok a magukat ügynöknek mondó hirdetők a gyanúsak, akikről alig találni valamit a neten, ha nem céges e-mail címet adtak meg, hanem freemail, vagy gmail a címük. Továbbá ha ügynökségként hirdetik magukat, és nincs honlapjuk, se referenciaanyaguk. Ha mindez rendben van, még akkor is át kell nézni a szerződést, gyakran elhangzik az a szöveg, hogy külföldre forgatnak, ami igaz is lehet – például Kovi is rengeteget forgatott a Private-nek –, azonban ez Magyarországon ugyanúgy elérhető.  Arra is volt már példa, hogy bár a magyar IP címeket letiltották a produkciós cég oldalán, azonban egy külföldön élő akárki letöltötte, és feltette valalemelyik pornómegosztóra.

Sem férfiak, sem a nők nem keresnek totál amatőrként százezreket, a pasik esetében az összeg állítólag még kevesebb. A pornóiparban a már profi pornószínész is csak tízezreket kap egy egész napos forgatásért, a nők többet kereshetnek ezzel, attól függ, mit vállalnak be. Az ügynökökkel még a profi pornósok is gyakran pórul járnak, előfordul, hogy olyan olyan szerződést kötnek egy-egy produkcióra, aminek a feltételeit nem mondják el pontosan, és már csak a forgatáson derül ki, mibe egyezett bele a színész. Ráadásul akárcsak a filmszínészeknél, a pornóforgatásnál is gyakran van csúszás, az időpontokat össze-vissza tolják, pláne, ha valamelyik nagyobb sztárra kell várni, mert az épp máshol forgat, vagy épp beteg. "Nálunk például az oldalon van kint folyamatosan egy hirdetés, hogy amatőr szereplőket keresünk. Aki elküldi nekünk a bemutatkozó fotóit, a paramétereit, és úgy érezzük, megfelel, azzal telefonon felvesszük a kapcsolatot. Egyeztetünk egy időpontot, amikor személyesen is találkozunk vele."