Pornón szocializálódott világunkban még mindig akadnak olyan, önmagukat tapasztaltnak valló férfiak, akik nem tolerálják, ha partnerük szex közben saját kezével segít rá az orgazmusára. Olvasónkat pasija nem engedte maszturbálni, sértőnek érezte, hogy barátnőjének nem elég a pénisze. A szakember szerint az ilyen típusú férfiaknál az önbecsülés a tét, ám szerencsére inkább az a jellemző, hogy a pasikat izgatja a dolog.

Azt hihetnénk, egy tapasztaltabb férfit nem hoz zavarba egy nemi aktus közben maszturbáló nő, ám olvasói levelünkből és az arra reagáló szakember véleményéből kiderült, vannak olyan pasik, akiket kifejezetten idegesít, ha partnerük saját kezével segít rá az orgazmusára.

Elrántotta a kezét

"Viszonylag későn, 19 éves koromban veszítettem el a szüzességem, és 24 éves koromig nem volt orgazmusom egyik pasimmal sem" – írta a 34 éves Katalin, aki a szexet élvezte ugyan, de soha nem jutott el a teljes kielégülésig abban az időben. "Általában gyorsan magamhoz nyúltam, miután a barátom kiment zuhanyozni. Aztán volt egy pasi, akivel sokkal nyitottabb tudtam lenni a korábbiakhoz képest. Mellette történt meg először, hogy az aktus alatt maszturbáltam, és így végre sikerült elélveznem. Innentől kezdve ezt a módszert választottam, a kapcsolataimban ezt el is fogadták, sőt volt, akit egyenesen izgatott a látvány, és ő volt az, aki kérte, hogy csináljam magamnak." Katalin később megismerte a mostani fiúját, és megdöbbenve tapasztalta, hogy a férfi egyáltalán nem tolerálja ezt a módját a kielégülésnek.

"Az első alkalmakkor nem simogattam magam, csak hetekkel később, amikor épp felettem volt. A reakció: megfogta a kezem és elrántotta a lábam közül, és megcsinálta ezt a következő alkalommal is, amikor ismét elkalandoztam arrafelé. Nem nagyon értettem a dolgot, úgyhogy a szex után magyarázatot is kértem tőle, mire kijelentette, őt ez a dolog sérti. Élvezzek el az ő farkától, de ne a saját kezemtől, milyen dolog már ez."

A közös önkielégítés más tészta

Meglepetésünkre a legelső megkérdezett férfi olvasónk is azon a véleményen volt, hogy egy nő ne maszturbáljon nemi aktus közben: "Kifejezetten zavar, ha a partnerem szex közben önkielégítést végez. A maszturbálásnak megvan az ideje és módja, csinálja akkor, ha épp nem vagyok benne. Persze, a közös önkielégítés teljesen másról szól, az okés, de miért kell akkor is csinálni, amikor ott van a farkam vagy ott vannak az én ujjaim?" – reagált 36 éves olvasónk, Péter.

Miért is ne?

A nála egy évvel idősebb András szerint viszont kifejezetten izgató, ha egy nő szex közben a kezét használja. "Sokan persze szégyellik, különösen egy kapcsolat elején – pedig ha ilyenkor figyel a férfi, elég sok dolgot gyorsan megtanulhat. Meg egyáltalán, normális esetben az egész együttlét fesztelen, spontán kéne, hogy legyen, nem gátlásokkal teli szerepjátszás. Mindenki azt tegye, ami neki és az épp aktuális partnernek jó. Nem hiszem, hogy ettől bárkinek komplexusai kell, hogy támadjanak. Sem a nőnek azért, mert másképp nem megy, sem a férfinak, hogy ő önmagában kevés."

Szakember szerint az önbecsülés a tét

Dr. Rusz Edit szexológus szerint az ilyen helyzeteken kiakadó férfi úgy érzi, mintha rá nem is lenne szükség az aktusnál:

Ön hogyan fogadja, ha partnere aktus közben maszturbál?

"Ha a nő saját maga idézi elő az orgazmust, és nem a férfi pénisze által, a férfi önbizalma megcsappan, férfiúi önbecsülése meginog, ezért van az, hogy negatívan viszonyul ehhez a dologhoz. Szerencsére a legtöbbjüket izgatja, ha egy nő aktus közben saját magához nyúl és maszturbál" – magyarázta a szakember, aki hozzátette, mindezek mellett, ha egy nő csak akkor tud elélvezni aktus közben, ha saját magához nyúl, érdemes felkeresni egy szakembert, mert minden bizonnyal berögzülésről lehet szó.