18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Kovi: időben megfogták a szifiliszjárványt

2012.08.25. 17:53 Módosítva: 2012.08.27. 09:02
Nem tudni, hány ember lehet érintett a pornóipar szifiliszbotrányában. Aletta Oceant is hírbe hozták, de ő nem kommentálja a dolgot. Kovi szerint szeptember elején újrakezdődhet a munka.

Nem fog kiderülni, hány ember érintett a pornóipar szifiliszbotrányában, hiszen az orvosokat köti a titoktartás - mondta el Kovács Kovi István felnőttfilmes a Velvetnek. „A szakmában komolyan felütötte a fejét a fertőzés, de megismétlem a sokat hangoztatott tényt: meg lett fogva, köszönhetően a nagyon szigorú orvosi ellenőrzéseknek. Reméljük, hogy szeptember 3-án mindenki tesztje negatív lesz, és újraindulhat a magyarországi munka." A forgatásokon ugyanis mindenkinek friss orvosi igazolással kell bizonyítania, hogy egészséges.

Amikor kiderül, hogy betegség terjed a pornósok között, mindig forró dróton tartják a kapcsolatot Pedru Máriával, az Interlabor vezetőjével, és elvégzik a teljes dolgozói szűrést. „Az úgynevezett veszélyeztetett rétegnek próbálunk erős injekcióval védettséget adni. Elég sok ember lehet érintett, ráadásul a szakmabeliek száma is mindig változik: eltűnnek régi, feltűnnek új arcok, és vannak visszatérők is."

Honnan jött?

Egy magyar pornós, Aletta Ocean is belekeveredett a botrányba - méghozzá azért, mert a Daily Mail szerint kedden azt twittelte, hogy Budapesten sokan szifiliszesek, ő is. Az idézett tweetet már nem találtuk meg, Rocco Siffredi nyilatkozatát azonban igen - szerinte a kelet-európai térségben körülbelül száz pornós érintett. Szerinte a szifilisz Oroszországból jött Budapestre, ahová júliusban érkezett meg. „Hallottam májusi, szentpétervári esetekről, és ott dolgozó olasz barátaim is mondták, hogy szüneteltetniük kellett a munkát." A fertőzöttek a kezelés után még két hónapig nem térhetnek vissza a szakmába. (A Daily Mail szerint a lappangási idő ráadásul 90 napos.)

Egy Mr. Marcus néven tevékeny Los Angeles-i pornós nyilvánosan vallotta be, hogy fertőzött, és valószínűleg nagy szerepe van a kór terjesztésében - merthogy a pozitív teszteredményeit eltitkolta. A HispanicBusiness szerint azóta egy másik férfi is bevallotta, hogy szifiliszesen dolgozott. Ő Kalifornián kívül dolgozik, melegpornóban. Most több mint ezer pornóst küldenek orvoshoz a térségben, teszjeiket és kezelésüket a producerek fizetik. Annak reményében, hogy mielőbb folytatódhat a munka

Aletta Ocean?

aletta-ocean5

Minthogy a kérdéses tweet nem létezik, Aletta Oceannek - többek közt a There's a Great Big Penis In My Butt sztárjának - pedig sehol nincsen személyes elérhetősége, sőt, még a sajtósa sem ismert, pláne nem fellelhető, így nem tudtuk meg, hogy csak rossz hírét keltik, vagy valóban megfertőzték. Az azonban facebookja alapján biztos, hogy Budapesten és Los Angelesben is dolgozik, a baktérium pedig mindkét helyen jelen van. Írásos megkeresésünkre egyelőre nem reagált.