18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A sperma boldoggá teszi a nőt

2012.08.27. 21:51 Módosítva: 2013.11.22. 16:05
Amerikai tudósok rájöttek, hogy nem csupán magától a szextől lehetünk boldogok és kiegyensúlyozottak. Ha a nő szex közben nem találkozik közvetlenül a spermával, akkor könnyebben esik depresszióba, mint azok, akik mondjuk lenyelik.

New York-i tudósok egy kutatás során arra jöttek rá, hogy az ondó jót tesz a nők egészségének, de leginkább boldoggá teszi őket – írja a Daily Mail. A spermában hangulatmódosító anyagokat találtak, és ezek hatását mérték fel a megvizsgált nőknél. A vizsgálat érdekében 293, a New York-i egyetemen dolgozó/tanuló nőt kértek meg egy névtelen teszt kitöltésére, hogy felmérjék szexuális szokásaikat. A tesztben a nők szexuális életét és kiegyensúlyozottságát hasonlították össze.
A kutatók a vizsgálat végén arra jutottak, hogy azok a nők, akik védekezés nélkül (gumióvszer nélkül) szexelnek, azok szignifikánsan kevesebb depressziós tünetet produkálnak és jobban teljesítettek a teszteken, mint azok, akik általában, vagy rendszeresen használtak gumit. Nem meglepő módon azok is több depressziós tünetet mutattak, akik nem élnek nemi életet.

Megvizsgálva az ondó összetételét, kimutatták, hogy olyan hangulatmódosító anyagokat tartalmaz, amitől jobb kedvünk lesz, boldogabbak leszünk, könnyíti az elalvást és mindezeken felül még legalább három antidepresszáns anyag is van benne. Az ondó az ondósejteken kívül kortizolt is tartalmaz, amiről ismert, hogy növeli a szeretet érzését, az ösztron szintet (az ösztron tovább alakul ösztradiollá, ami egy női nemi hormon), amitől jobb hangulatunk lesz, és ezáltal felszabadul az oxytocin nevű hormon is, ami szintén hangulatjavító. Tartalmaz még egy úgynevezett tirotropin-felszabadító hormont (szintén antidepresszáns), melatonint (alvást befolyásoló hormon), illetve szerotonint, ami talán a legjobban ismert antidepresszáns neurotranszmitter. A tudósok ezekre a “gyógyszerekre” alapozták kutatási eredményeiket, miszerint azok a nők akik védekezés nélkül szexelnek, kevésbé lesznek depressziósak, mint azon társaik akik használnak óvszert.

Azt is kimutatták, hogy a nők nem csak boldogabbak lesznek a spermától, de az óvszer nélkül szexelők jobban teljesítenek a nagy koncentrációt igénylő feladatokon is. Ami még érdekesebb, hogy a testük állítólag képes "megkülönböztetni" a számukra idegen spermát az állandó partnerük spermájától. Mindezt arra vezették vissza, hogy az "idegen" sperma legtöbbször sikertelen terhességhez vezet, a nő teste állítólag ezzel jelzi, hogy a sperma tulaja nem lenne megfelelő az utódok felnevelésére. Az óvszert nélkülöző nők viszont jobban ragaszkodnak partnerükhöz és a szakítás jobban megviseli őket, mint a védekező nőket, akik viszont könnyebben hangolódnak rá új szexuális partnerükre.

A rendszeres szexuális életet élők tehát nem feltétlenül lesznek boldogabbak, ugyanis ha óvszert használnak, ugyanúgy depressziósak lehetnek, mint azon társaik, akik egyáltalán nem élnek szexuális életet. A kutatás szerint a szexuálisan aktív heteroszexuális nők – beleértve a nem állandó partnerrel rendelkezőket is – a rendszeres szex ellenére is ugyanannyira depressziósak lesznek gumihasználat mellett, mint azok, akik megtartóztatják magukat. Vagyis a boldogsághoz nem elég a jó szex, szükséges hozzá az ondó is, a lényeg, hogy jutassa be valahogy a szervezetébe.