Vannak olyan férfiak, akik egyszerűen csak azért nem favorizálják a teljes kielégüléssel járó szopást, mert előjátéknak tekintik és valódi aktusban szeretnek inkább részesülni - a gondok akkor kezdődnek, amikor úgy érzik, az orál megalázó a nő számára. A szakember szerint a jelenségnek számos oka lehet, akár lelki eredetű is, köztük a Madonna-kurva szindrómát emlegette a szexuálpszichológus.

"A szopás megalázó egy nőnek"

Melyik pasi ne szeretné, ha orálisan kényezteti egy csaj? És melyik nem szereti, ha lenyeli a nője? –erre a kérdésre a válasz akár egyértelmű is lehetne, ám nemcsak a nők, hanem a férfiak között is vannak olyanok, akik ódzkodnak a szopástól, és nem favorizálják az ilyen módon bekövetkező kielégülést. Sok férfi fejében a szerelem és a szex kettéválik, a pszichés zavar egyik következményeként pedig más nővel élik meg az intimitást és a mély szerelmet, és más nővel a mocskos szexet, ez is lehet a háttérben.

"Nem arról van szó, hogy nem szeretem az orált, de pár percnél tovább nem szoktam a barátnőmnek hagyni" – írta levelében egyik olvasónk, a 32 éves Tamás. "Szerintem a szopás eleve megalázó a nőknek, főleg akkor, ha nem vízszintesben történik, hanem úgy, hogy a pasi áll, a csaj meg térdel előtte. Az meg szinte teljesen kizárt, hogy ráélvezzek az arcára vagy bele a szájába. Több barátnőm is volt már, akik szerettek volna így kielégíteni, de egyiknek sem jött össze, úgyhogy általában ezt a dolgot már a kapcsolat elején közölni szoktam."

Akár lelki okai is lehetnek

A későbbi testetlen szerelmek általában csak szexnek indulnak, csak aztán jól működnek. Ahogy a Madonna-kurva szindrómás férfi egyre inkább megszereti a nőt, egyre kevésbé megy a szex vele. A számára bűnös csúnya, megalázó szexet nem csinálja azzal, akit szeret, és sokszor még merevedési zavara is lehet emiatt. Dr. Rusz Edit szerint ha egy férfi konkrétan nem szereti az orális szexet (mint pl. Tamás esetében), ott akár komoly lelki gondok is állhatnak a háttérben.

"A férfi általában ezt azért preferálja, mert csodálatos élményként éli meg, hogy a nő péniszét szájával izgatja, sőt egészen a kielégülés élményéig becézgeti. Ha egy férfi ezt nem áhítja, akkor valami mélylélektani, tudatalatti, nem felszínre hozható oka lehet. Esetleg volt olyan partner, aki nem jól végezte a dolgát, vagy nem úgy csinálta, ahogy ő kívánta volna, vagy nem tudta átengedni magát a teljes ellazultságnak, mert valami régi élmény bezavart. Az is lehet, hogy nem érezte, hogy a nő tényleg képes volt magát átadni az izgalmi állapotnak, és emiatt nem akarta "kizsákmányolni", mert a másik szemlátomást nem élvezte. Félt attól, hogy az ejakuláció a nő szájában blokkolhatja a nő érzelmeit. Nagyon felemásként éli meg az erotikát, ő mindent kap, a nő pedig "csak" passzívan élvez, vagy fél attól, hogy az ez irányú kielégülés után az aktusban nem tud elmenni" – sorolta az okokat a szexuálpszichológus.

"Van egy csomó más dolog is"

Tamáshoz hasonlóan  –  bár teljesen más okból kifolyólag  –  egy másik olvasónk is inkább amellett voksolt, hogy ne csak orálisan kelljen kielégülnie, ha már egyéb testrésze is van a csajnak, nemcsak szája: „Valójában nem az a helyes kifejezés, hogy egyáltalán nem élvezem így befejezni, csak van egy csomó más, amit jobban szeretek” – magyarázta a 37 éves Ákos a Velvetnek. „Alapvetően a szopással az van, hogy minden más lehetőséggel szemben itt lehet leginkább érezni, hogy mekkora a kedv a nő részéről. Aki egyébként rohadtul tehetséges ebben, még azon is érezni, ha kevesebb lelkesedéssel csinálja. Szóval a szopás  –  részemről  –  inkább a ráhangolódás része.”

Te is fiam, ÖE Ricsi?

Korábban egyébként az Összeesküvők Jáger Richárdja ragozta a kamerák előtt, hogy nem szereti, ha szopják, vagyis, ahogyan ő fogalmazott: "Ha egy lány dolgozik rajtam, nem tudom megtervezni a reakciómat, ezért soha nem engedem. Ha ugyanis előre megmondom, meddig tart az együttlét, és valóban addig tart, a lány tudja, hogy ki a főnök." A játékost Majka az Esküdj! című műsorban az első adandó alkalommal lebetegezte, a témát pedig akkor Hevesi Kriszta szexuálpszichológussal boncolgatták:

"Benne lehet egy olyan dolog is, hogy a szerelme tárgya olyan, mint egy anyafigura, érinthetetlen. Ez egyfajta túlzott tisztelet. Szélsőséges esetben ezt úgy nevezzük, hogy Madonna-kurva komlpexus. Nem mondhatom, hogy neki az van, de hasonlít arra. Ilyen esetben a szerelmünk tárgya túlzott piedesztálra van emelve, vagyis nem várja el, hogy a nő letérdeljen elé"  –  magyarázta a szakember, aki szerint Jágerben az orális szextől való félelem oka lehet az is, hogy a fiú attól tart, túl nagy izgalmat okoz neki a szopás, és túl korán élvez el. "Lehet, úgy gondolja, hogy ő attól férfi, ha a férfiasságával tesz boldoggá egy nőt."

Madonna-kurva szindróma

Az ilyen férfiak ugyanis olyan lányokat választnak maguk mellé társnak, illetve feleségnek tudat alatt, akik hasonlítanak az anyjukra, szendék, szűziesek, akiket óvni, védeni kell. A gyerekeik anyja lesz, a szex ezért szent. Ezzel szemben általában óriási szexuális étvágyukat egy olyan nővel élik ki, akit nem akarnak, és ezáltal nem is tudnának elfogadni soha. Freud a jelenséget az Ödipusz-komplexussal magyarázta, azaz azzal, amikor a fiúgyerek szerelmes a saját anyjába. Az effajta pszichés zavar azzal magyarázható, hogy a férfi az anyja iránt semmilyen szexuális kötődést nem érez, így a szexet a párkapcsolatában elutasítja.