18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Prosztatamasszázs: túlvilági kéj

2012.09.01. 20:50
Az orvosi prosztatamasszázs ma már ritka, csak és kizárólag speciális esetekben alkalmazzák, nem terápiás jelleggel. Egyes betegségek diagnosztizálásához elengedhetetlen a prosztata tapintása, ez azonban csak tapintás, köze sincs ahhoz az élményhez, amit szakszerű kezek simogatása okoz. Beszámolók szerint nem evilági szexuális élmény a férfi G-pontjának izgatása.

Az orvosi vizsgálaton csak megtapintják, ritka a prosztatamasszázs

A férfiak egy részének görcsbe rándul a gyomra a prosztatamasszázs hallatán, számos férfi azonban szinte nem is evilági szexuális élményhez köti prosztatája érintését. A prosztatát a férfiak G-pontjának is nevezik, ősidők óta ismerik, mint csodapontot, a Káma-szútrában is említik. Ez a tulajdonképpen gesztenye alakú és nagyságú mirigy a sperma folyékony összetevőinek jelentős részét adja, a húgyhólyag alatt fekszik. Alapvetően két tévhit él az emberekben a prosztatamasszázsról, az egyik, hogy az orvosi vizsgálaton minden férfi hatalmasat élvez, a másik pedig az, hogy ha a végbélnyíláson keresztül megközelíthető mirigyet megérinti az ember, összemocskolja a kezét. Az orvosi masszázsnak – ami tulajdonképpen nem is masszázs, a legtöbbször csak tapintás – semmi köze nincs ahhoz, amit szex közben átélhet G-pontja izgatásával egy férfi. Másrészt a rendszeres tisztálkodással az anális izgatás higiéniai problémakörének gátat lehet vetni.

A prosztatamasszázst hagyományos értelemben a krónikus prosztatagyulladás diagnosztikájában szokták alkalmazni, célja a prosztata váladékának kinyerése a gyulladás, a fertőzés megítélésére. A krónikus prosztatagyulladások egyes eseteiben használják a sűrű, bentragadt váladék megszüntetésére, terápiás céllal manapság ritkán alkalmazzák – tudta meg a prosztatamasszázs és a prosztata vizsgálat közti különbséget a Velvet egy urológus szakorvostól. "A prosztatadaganatok szűrése esetében más a helyzet, ez nem prosztatamasszázs, amikor jó alaposan megnyomkodjuk a szivacsos szövetet, hanem a prosztata egyszerű tapintása, mely a szűrés része. A vizsgálaton a férfiak végbelébe benyúlva érezhető, tapintható a prosztata. Kemény, szabálytalan szövetek tapintása daganat lehetőségét veti fel. Ez a vizsgálat férfiaknál 50 éves kor felett ajánlott, illetve amennyiben a családban ilyen anamnézis volt, akkor 45 éves kortól. Akut prosztatagyulladásnál az érintés fájdalmas, egyéb esetben ez a gesztenye szerű szerv nem kifejezetten érzékeny, ezért is tapintják meg vizsgálatkor, hogy érez-e a páciens fájdalmat. Vizelési ingert szokott kiváltani, van egy ilyen hatása."

A G-pont ingerlése: kisebb nyomkodásokkal, hívogató ujjmozdulatokkal

A prosztatánál rengeteg ideg fut össze, köztük számos ideg a szexuális ingerekért felelős, mint erekció, ejakuláció és természetesen maga az orgazmus. Beszámolók alapján a G-pont ingerlésével teljesen más élvezetet él át egy férfi, mint pusztán a farok stimulálásával, a kettő együtt nem zárja ki egymást. "Tulajdonképpen maga az orgazmus megvan, de tartósan annyira beremeg a gerincoszlop, mintha állandósulna percekre, vagy bármilyen hosszú időre. Ez ejakuláció nélkül is megy. Ha abban az időben bármi inger történik, akkor a vakolatot lespricceli az ember a helyéről. De ha már rájössz erre, nem sietteted, mert a végén úgyis eljön, és addig lebegsz ebben a kellemességben. Félig öntudatlanul, de furcsa módon mégis képesen arra, hogy ha kell, használd a nyelved, míg ülnek az arcodon. Olyan nem teljesen evilági érzés" – írta a Velvetnek a 36 éves Áron, aki legelőször huszonévesen tapasztalta meg az élményt egy idősebb nővel. Élménye nem egyedi eset, más olvasók is hasonlókat írtak.

"Én eddig kétfajta pasival találkoztam, van, aki hallani sem akar arról, hogy a fenekébe nyúljanak, és van az, aki szereti.  A jelenlegi pasimmal úgy próbáltuk ki először, hogy én ki akartam próbálni a lingam masszázst. Megvettem egy könyvet, abban a prosztatamasszázsról is szó volt. Kipróbáltuk, és hát bejött. Azóta kéri, szeret így elmenni" – írta a 28 éves Fanni, aki szakszerűen kitanulta a lingam masszázs mellett a prosztata izgatását orálszexszel is. "Nagyon nagy élmény, néha úgy is szoktuk csinálni, hogy izgatom a G-pontját (prosztatáját), és közben a számban van a farka. Nagyon izgató amit ez kivált, még nekem is. Először csak egy ujjal nyúltam oda, majd kettővel, és van, hogy hárommal is, síkosítóval persze. Ezek inkább kicsi nyomkodások, olyan hívogató ujjmozdulattal, amikor a középső ujjaddal jelzel: na gyere csak ide.”

Az örömteli élménynek a fájdalom és a higiénia szabhat határt, a megkérdezett nők többsége az utóbbi miatt nem szívesen próbálkozik a prosztata izgatásával. A végbél belső záróizmai – a vastagbél utolsó szakaszaán – akaratunktól függetlenül működnek, ezek az ánusz feletti belső sima izmok. Az akaratunktól függő záróizom pedig az, amelyik a végbélnyílást veszi körül. Az ellazulás, a nyugodt környezet fontos, a záróizmok elengedese feltétele a hatalmas élménynek. A végbél tele van idegvégződésekkel, így nagyon érzékeny, ezért síkosítóval és rövid körmökkel (a hosszú manikűrözött körmök fájdalmasak) ajánlatos odanyúlni. A nem megfelelő ápoltsággal oda-vissza komoly betegségeket lehet szerezni – ha valaki tart a fertőzésektől, óvszert vagy gumikesztyűt húzzon az ujjaira. Ajánljuk még a direkt e célra alkalmas vibrátorokat is.