Nem legenda, a hasizom gyakorlatoktól el lehet élvezni

2012.09.11. 21:38

Nem férfi fantázia, hogy a nők nemi izgalmat élhetnek át edzés közben. Internetes kutatás és nők beszámolói bizonyítják, a hasizom gyakorlatok, a rúd– és kötélmászás mind gyönyört is hozhat. Két olvasói levelet is kaptunk a témában, ezekből kiderül, hogy a városi legendának és a brit kutatásoknak van valóságalapja.

Lábemeléstől és ollózástól is lehet orgazmusa a nőnek

"11-12 éves koromban vettem észre, hogy a hasizomgyakorlatoktól el tudok élvezni. Nekem ez nem telt munkámba, egyszerűen csak megy. Bármilyen hasizom, ami az alsó hasizmot mozgatja, mint lábemelés, olló. Aztán ájöttem, hogy egyszerűbben is meg lehet oldani, egy laza tárcsázgatás jóval kényelmesebb mint a felülések. Tudtam, hogy erre képes vagyok, de nem gondoltam, hogy ez nagy szám. Azt gondoltam, hogy mások is képesek rá, csak nem mesélnek róla" – írta Anett a Velvetnek.  "Hasizmozás közben nem fantáziáltam egyáltalán, ez csak így van, egyszercsak megtörténik. Ráadásul nem kell sokat hasizmoznom, csak célzottan. Néha szex közben is rásegítek így az élvezésre."

A legtöbb lánynak akad valamilyen kellemes, bizsergető, korai orgazmus emléke a tornaórákról, a hasizom gyakorlatokon kívül sokan a kötélmászást élték meg izgalommal. "Emlékszem, hogy felmásztam a kötélre, kicsit nehezen ment, de ahogy a lábam közé vettem a kötelet, és az ott dörzsölgetett mászás közben, forrás öntött el. Akkor még nem tudtam, hogy ez pontosan micsoda, csak azt, hogy jó érzés. Konkrétan akkora orgazmusom, mint most 29 évesen szokott lenni a szextől természetesen nem volt. Arra emlékszem még, hogy mindig nagyon kipirultam, de egyáltalán nem a szégyentől" – írta Klára nevű olvasónk. Rengeteg hasonló élményről számolnak be asszonyok és lányok egyaránt a fórumokon is. "Én szégyelltem ezeket az orgazmusokat, de nem tudtam megállni, hogy fent ki ne várjam a végét. Megfogtam a felső vízszintes tartót, abba kapaszkodtam közben és egy kicsit vártam, míg elönt. Közben erősen szorítottam az ágyékomhoz a rudat, hogy jöjjön az orgazmus. Úgy gondoltam, hogy ez természetellenes. Pont ezt nem szerettem a tesiórákon. Féltem a rúdmászástól, mert jön ez az érzés, ami jó, de nem kellene, hogy legyen" – írta egy kommentelő nő korunk Szex, szerelem, gyengédségének is beillő fórumoldalra.

Kutatás igazolja: a fizikai terhelés orgamust válthat ki a nőknél

A legenda, hogy a nők edzés közben képesek elélvezni, mindig is szájról szájra terjedt a nők körében – már akik beszélni mertek erről. A szakértők, akik minden idejüket azzal töltik, hogy a nők orgazmus készségét elemezgessék, természetesen ezt is megvizsgálták. Összesen 530 nő töltötte ki az internetes kérdőívet, átlagos életkoruk 18,9 év.  A legtöbben arról számoltak be, hogy a hasizom gyakorlatoktól, a kötélmászástól és a súlyemeléstől képesek orgazmusra, ők a válaszadók 50 %-a – jelent meg 2011-ben a Taylor and Francis magazinban. Szexuális izgalmakról orgazmus nélkül is sok nő számolt be, a legtöbben a kerékpározástól, a spinningtől, a hasizom gyakorlatoktól és a súlyemeléstől bizseregtek. A megkérdezett nők legtöbbje egyáltalán nem fantáziált közben a szexről, nem is gondolnak a szexre edzés közben. A kutatást végző két tudós, Debby Herbenick és J. Dennis Fortenberry ezzel gyakorlatilag igazolta, hogy a női orgazmus nem feltétlenül szexuális cselekvéshez kötött, és hogy a fizikai terhelés valóban nemi örömöt válthat ki a nőkből. Hasizmozás közben fizikailag az történik, hogy felülések közben a mélyizmok a csiklót is megmozgatják, az élményt pedig fokozza a sportolás közben megemelkedett dopaminszint. Egy órás cardio után a monoton lábemelések gyönyörrel is párosulhatnak.

A velvetszex kukac mail.velvet.hu címre szívesen várunk további olvasói leveleket. A levél tárgyának írják azt, hogy Olvasói levél, a levél végére pedig azt a nevet, jeligét, amivel az írást közölhetjük! Köszönjük!