18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Retrográd ejakuláció: merevedés van, sperma alig

2012.09.22. 21:30
A magömlés nélküli elélvezés oka lehet akár cukorbetegség vagy a sclerosis multiplex is, következménye a terméketlenség. Ha önkielégítéskor van magömlés, de a nővel nincs, akkor lelki okok állhatnak a háttérben.

"Egyáltalán nem játszottam meg az orgazmust, elélveztem, de nem jött ki belőlem semmi. A csajom nem értette, hogy miért színlelek, és azt mutatta, hogy ilyenkor már látszik, hogy beléélveztem, mert kicsurog ahogy fekszik. Nem tudom, mi történt, nem értem" – írta meg a 37 éves Norbert a Velvetnek az igen ritka, de létező problémát.

Vannak férfiak, akik magömlés nélkül élveznek el, és nem a tantra szex hívei évek óta. Előfordulhat, hogy az orgazmus a férfiaknál nem feltétlenül jár együtt a magömléssel, bár kétségtelen, hogy a látványos élvezés egyet jelent az orgazmussal. A sperma ilyenkor nem a húgycsövön át távozik, hanem visszafolyik a húgyhólyagba, ez az úgynevezett retrográd ejakuláció, azaz a száraz orgazmus egyik fajtája. Számos oka lehet a záróizmok megváltozott működésének, és amennyiben rendszeresen tapasztalhatók a tünetek, szakemberhez kell fordulni.

Merevedés van, sperma viszont alig

A száraz ejakuláció nem akadályozza meg az erekciót, tehát a szex működik, és még orgazmus is tapasztalható testileg és lelkileg. Fizikailag ilyenkor az történik, hogy a húgyhólyag záróizmai megakadályozzák azt, hogy a sperma távozzon a farokból. Ilyenkor jóval kevesebb sperma termelődik, az orgazmus utáni vizeletnél pedig tapasztalható változás: a szakemberek szerint a vizelet zavarossá válik a benne lévő sperma miatt. Ez az egyetlen egyértelmű jele a retrográd ejakulációnak. A száraz orgazmus fogalma nem csupán a retrográd ejakulációt takarja, más ejakulációs problémák is okozhatnak magömlés nélküli élvezést, de ez a leggyakoribb.

ero450

A meddőség garantált

Gyakran előfordul, hogy már csak akkor veszik észre a férfiak a magömlés hiányát, amikor a gyerektervezésre kerül a sor, és a terméketlenség okait keresik. A meddőség az egyetlen olyan következmény, amivel biztosan számolni kell. Ha valaki nem akar gyereket, és nem zavarja a magömlés nélküli orgazmus, akkor is forduljon orvoshoz, és ne örüljön a jónak, komoly betegségek is álhatnak a háttérben. A termékenységi problémák közt a retrográd ejakuláció kevés százalékban fordul elő, a terméketlen férfiak 0,2% - 3%-a képtelen csak emiatt gyereknemzésre. A száraz orgazmust megfelelő orvosi vizsgálatok után gyógyszerekkel kezelik, figyelembe véve a háttérben meghúzódó komoly betegségek lehetőségét.

Cukorbetegség, de akár gyógyszer mellékhatása is lehet

A retrográd orgazmusnak pszichés okai is lehetnek, erre leginkább abból lehet következteni, ha a maszturbálás végén az orgazmus egyáltalán nem száraz, azaz van magömlés. Ha ez csak páros helyzetben nem történik meg, akkor lehet a lelki okokra gyanakodni. Ha se önkiszolgáláskor, se csajjal nincs magömlés, és ez rendszeresen tapasztalható, akkor érdemes orvoshoz menni, aki vizeletmintából megnézi, lehet-e a száraz orgazmus tünete egy idegi sérülésnek, amit cukorbetegség vagy akár a sclerosis multiplex is okozhat. Az orvosok ilyenkor azt is megkérdezik, milyen gyógyszereket szed az ember, ugyanis a vérnyomásra vagy akár a depresszióra szedett gyógyszerek miatt is elmaradhat a magömlés. Korábbi prosztata műtét, vagy kemoterápiás kezelés következménye is lehet. A retrográd ejakuláció lehet részleges is, ilyenkor van magömlés, de elenyésző mennyiségű.