Nemcsak klipekre, hanem filmekre, fotókra, kártyanaptárra, de még szövegre is verte a magyar. Akadt, akinek egy tévétorna, másnak a Nők Lapja stockfotói nyitották fel a szemét. Olvasóink élményeiből válogatunk: ha arra maszturbált, amire senki más, okvetlenül írja meg nekünk!

Múltkori cikkünk hatására olvasóink szebbnél szebb emlékeiket elevenítették fel arról, milyen vizuális tényezőkkel turbózták fel ifjúkori maszturbálásaikat. Szerencsére beszámolójukat el is juttatták hozzánk, így számunkra is kiderült: a magyar kamaszfiúk, roppant találékonyan, mindenre verték, amire csak lehetett. Az alábbiakban tehát olvasóink leveleit olvashatják, a közbeékelt klipek pedig ugyancsak nekik szereztek örömet annak idején.

Elsőként Miklósé a szó: „mi, a rendszerváltozás idején kamaszodók – amikor a pornómagazinokat még iskolai papírgyűjtés és konténer-átválogatás során szerezhettünk be –  pornófilmet csak az elrejthetetlen méretű VHS-en tárolhattunk. Másolni bonyolult volt, hiszen két videómagnó egy szobában már luxusnak számított. A fantáziánk sokkal érzékenyebben reagált a nyugat felől áradó nyíltabb szexualitásra. Ezért bármilyen videó, amiben jó nő szerepelt, jó ok volt a ráreccsentésre. Ilyen volt Meatloaf-tól az I would do anything for love női betéte, de Blümchen, a német tini is kapta – ma meg olyan mértékben jön a pornó, hogy ha már nem három fasz van egy seggben, akkor az már uncsi. Szóval örülök, hogy kamaszkoromban használnom kellett a fantáziámat, és nem készen kaptam a szexualitást, infúzióban.

Nagy trükköm volt, hogy egy négyórás videókazit elindítottam, hogy felveszem a Headbanger's ballt, de beprogramoztam, hogy a végén pornót vegyen, majd felvétel után csévéljen vissza – így ha a szülők betették, akkor a gyerek hülye zenésvideóját látták, amit nem szabad letörölni."

Zoltán nemcsak a klipekre izgult, hanem elmondása alapján szinte bármire, amit egyedül elcsípett a tévében.  „Nagyon jókat lehetett masztizni a Kék lagúna c. filmre is. És ott voltak még a fitness- műsorok is, ahol nők tornáztak passzos ruhában, térdeltek, pucsítottak. Az ment a reggeli hegedüléshez. Tulajdonképpen hokiztam mindenre, és mindig, amikor csak lehetett."

Vannak, akik nem a mozgóképre gyorsultak, így például András, aki a kártyanaptárakat gyűjtötte serényen (itt láthat belőlük páratlan kollekciót). „Az ÁFÉSZ marketingjének része volt a meztelen nős zsebnaptár, jól szolgált. Egyiket-másikat még most is látom, ha becsukom a szememet, a prémsapkás például nagy kedvenc volt. A másik kedvencem egy bérház lépcsőházában pózoló nő volt. Csak tűsarkű volt rajta, és gyönyörű lábai meg feneke volt, pucsított a fehér korlát előtt."

Ambrus szemeit a Nők Lapja nyitotta fel a szexualitásra, bármilyen bizarrul is hangozzék mindez. Aztán jött a Quelle, majd Falco. „Anyám járatta, és hát ott láttam először sejtelmes fotókat nőkről, amik utaltak rá, hogy van ilyen, hogy dugás, meg maszti. Ezek a stockfotók korabeli megfelelői voltak, de működtek, szóval néha el-eltűnt egy-egy Nők Lapja és aztán sosem került elő. Aztán próbálkoztam a Quelle fehérneműoldalaival, de az elég sivár időszak volt. Szerencsére elég gyorsan jött az MSat és a Szív TV! Egy nyári szünet, egyedül otthon délelőtt olyan klipekkel, mint Falcótól a Naked, meg Sabrinától a Boys Boys Boys... El lehet képzelni."

Egymondatos levelezőink arra emlékeztettek: a Bravo Magazin többféle tartalommal is izgatta a kamaszokat. Egyrészt ott voltak a fotóképregények, másrészt a Szerelem, szex, gyengédség rovat, amelyben néha az olvasók a szerkesztőség leírtak kitalált egy-egy történetet arról, hogyan vesztette el valaki a szüzességét. Akadt, akin jobb híján egy anatómia-tankönyv punciábrájára gerjedt, de előbb-utóbb azért mindenki ráfanyalodott a tévéműsorra.

„Ó, a Baywatch... Meg sokáig fennmaradva a Sat1, RTL, Vox, Pro7. Aztán ott volt a Schulmädchen report és társaik, valamint késő esti erotomán műsorok, Wä(h)re liebe és társai" – írta nekünk Johnny Ramone. Egy névtelen beküldő szerint „csak a legjobbak maradtak ki", neki például Bon Jovira, és erre a Vengaboys-klipre is sikerült – utóbbihoz őszintén gratulálunk. Végül álljanak itt egy anonim olvasó visszaemlékezései.

„Samantha Fox alap, de először azt hiszem a Push it-re sikerült,12-13 évesen. Később – mivel punk voltam, ezért nagyon ciki bevallani – kilencvenes évek összes lányzenekarára vertem, a Spice Girlstől a Baby Sistersig. Vagy lehet, hogy a Bestiák, ezeket már keverem. De mindig a vörösek voltak a kedvenceim. És egyszer sikerült Nenától a 99 Luftballonsra is."