Kevés dolog lehet kínosabb, mint megmagyarázni, miért nem örülünk egy csóknak, egy meredt faroknak vagy egy puncinak, de mint kiderült, létezik erre orvosi magyarázat is. Ezek közül szedtünk össze a kilenc legérdekesebbet.

Partenofóbia

Ez egy viszonylag könnyedén áthidalható probléma, de azért biztosan okozott már nehéz perceket a vele küzdőknek. A partenofóbok szüzektől és a fiatal lányoktól félnek. Ameddig az utóbbi még jól is jöhet, az előbbi biztosan elront pár dolgot fiatalkorban.

Medortofóbia

A medortofób ember az erektált pénisztől fél. Ezzel már első hallásra is nehéz együtt élni, hiszen enélkül különösen nehéz lehet a nőknek rendes párkapcsolatot kialakítani, de tovább gondolva az ezzel küzdő férfiak járnak a legrosszabbul, akik akár a saját pöcsüktől is pánikrohamot kaphatnak.

Medomalakufóbia

Egy férfi életében alapvető félelem a szerszám működésének zavara, de ameddig a nagyrészük tovább tud lépni ezen, addig a medomalakufóbok betegesen rettegnek tőle, hogy valami probléma éri őket, aminek következtében már magától a lankadt pénisztől is megijedhetnek.

Gimnofóbia

A gimnofóbiával küszködők félnek a meztelenségtől. Nem csak az zavarja őket, ha ők maguk nem hordanak ruhát, de más emberek csupaszsága is taszítja őket.

Eurotofóbia

Az eurotofóbok a nemzőszervektől félnek. Kiterjed ez a péniszre is, de leginkább férfiaknál jellemző a puncitól való rettegés, amiből az is következik, hogy menekülnek előle. Ez sem az a fóbia, ami elősegíti a stabil párkapcsolatokat.

Oneirogomofóbia

A hülye névhez hülye fóbia is társul: az ebben szenvedők a klasszikus nedves álmoktól félnek. Ameddig az emberek nagyrészének örvendetes, ha legalább álmában dughat vágyainak tárgyával, addig az oneirogomofóbok ijesztőnek találják ezt.

Malaxofóbia

Félelem az előjátéktól. Nem is kell ragozni, ez bizony szopás. Vagyis pont, hogy nem az.

Filemafóbia

A csókolózástól való félelem gyakran tovább megy, és már attól is félnek az ebben szenvedők, hogy mihez vezethet a csókolózás, ezért ez a fóbia remek táptalaja a teljes elzárkózásnak.

Szexuális klausztrofóbia

Annyira nem nehéz összetenni, a szexklausztrofóbok rettegnek a zárthelyi dugástól. Ezt egy ideig biztos ki lehet magyarázni azzal, hogy kalandvágyók vagyunk, és csak a közeli parkban szeretjük csinálni, de legkésőbb az első téli napokban kiderül, mennyire súlyos fóbia ez.