Hiányos, vagy a nem megfelelő időben, stílusban folytatott kommunikációra hivatkoznak a pasik, akiket kritika érte nyalástechnikájuk kapcsán. Olvasóink szerint az a legnagyobb gond, hogy a csajok inkább a barátnőjüknek panaszkodnak, mint a partnerüknek, pedig nincs tehetségtelen férfi, csak önző. De azokkal meg minek foglalkozni.

Kisebbfajta vihart kavart az olvasók körében a Velvet egyik cikke, amiben tíz nő nyilatkozott leplezetlenül a jó nyalás technikájáról, illetve arról, hogy bár találkoztak már istenien lefetyelő partnerrel, sok pasi bénán kezeli a puncit.

Legtöbb olvasónk azon hőbörgött, hogy az utóbbi esetben a férfiak tehetségtelen lúzerként vannak beállítva a nők szemében, pedig a szexben nincs tehetségtelen pasi, csak önző. Abban viszont mindegyik egyetértett, hogy a nők nem szívesen kommunikálnak erről a problémáról, vagy ha igen, akkor nem a megfelelő időben és stílusban teszik azt:

Ki kell nyitni a szájat az orál másik végén is

"A nők hülyék. Valójában a pasik is hülyék, de azért, mert a nők meghagyják őket hülyének" - vonta le a végkövetkeztetést a 37 éves Mátyás. "A férfiak nem rendelkeznek pinával, ezért genetikusan nem értenek hozzá. Meg kell tanulniuk, ezt pedig kétféleképpen tehetik: nézhetnek pornót, és nyalhatnak igazi pinát. Mivel a pinák igen jelentős része a nők birtokában van, ezért az utóbbi csak éles akcióban működik. A működését pedig maguktól nem fogják érteni – ezért kellene a nőknek elmondani, mi esik jól, mi kellemetlen, mi unalmas."

Olvasónknál leginkább Helga nyilatkozata csapta ki a biztosítékot, miszerint (idézünk): "A barátnőm arra panaszkodott, hogy a volt pasija rendszeresen harapdálta, erősen szívta ott lent". Mátyás szerint a probléma ott kezdődik, hogy Helga ezt a dolgot a barátnőjével közölte, és nem a pasijával: "Réges-régen olyan korban élünk, ahol nem ciki, ha a nő is élvezi a szexet. Az sem ciki, ha nem élvezi, és pláne nem, ha beszél róla. A nőknek igenis ki kellene nyitni a szájukat akkor is, ha az orál másik oldalán állnak."

Aki nem szól, az meg is érdemli

Mátyástól teljesen függetlenül egy női olvasónk, a 34 éves Andrea is szinte ugyanezen a véleményen van, bár ő még azt is hozzátette, teljesen feleslegesnek érzi az általános használati utasításokat a nyaláshoz, éppúgy, ahogyan a szopáshoz is. "Ahány ember, annyi féle, vannak csajok, akik nem szeretik, ha szívogatják a csiklójukat, de vannak, akik igen. Vannak, akiknek nem esik jól, ha a nyelvvel dugják a hüvelyüket, de olyanok is vannak, akik kifejezetten ezt élvezik. Az egész alapja a kommunikáció: elég béna dolog arra panaszkodni, hogy valakinek a pasija folyamatosan rosszul csinálja. Aki nem szól, hogy ez meg ez nem esik jól neki, az meg is érdemli, hogy ne nyalják ki istentelenül.

Az meg jó nagy ferdítés, hogy a legtöbb férfival nem lehet megbeszélni a dolgot, legalábbis akkor jókora barmokkal hozta össze eddig a sors azokat a nőket, akik ezt így gondolják. Az persze alap, hogy nem a szex után kell megdumálni, hogy te, figyelj már, ezt most elég szarul csináltad, majd legközelebb így meg így csináld. Nyalás közben kell elmondani, hogy mi esne most jól (lassabban, ne olyan erősen, ne csak a nyelved hegyével, stb.), nem tudom elképzelni azt a szituációt, hogy a pasi erre sértődötten felpattan, főleg, ha tanulékony, és folyamatosan kapja a visszajelzéseket, hogy igen, ez most valóban jó, sokkal jobb így, mint az előbb. A nyalási technika igenis fejleszthető, más kérdés persze a lelkesedés. Az a pasi, aki önző az ágyban, soha nem lesz fejlődőképes, viszont akkor minek megtartani?"

A hangnem miatt van sértődés

A 38 éves Tibor szerint a korábbi cikkben említett sértődés attól függ, a nő hogyan adja elő, hogy problémák vannak a nyalással: "Mert lehet sértően is irányítani, meg lehet normális hangnemben is.
Én eddig, ha megsértődtem, az nem a kritika, hanem annak hangneme miatt volt" - magyarázta olvasónk.

Biszexuális nőként a 28 éves Katának is csak addig járt a szája, míg saját maga nem találkozott szembe egy puncival. "Hiába, hogy nő vagyok, jóval nehezebb dolgom volt, mint egy farokkal. Egy pasit viszonylag könnyű kielégíteni, szemben egy csajjal, ennek ellenére a férfiak beszédesebbek, míg a nők inkább eljátsszák a gyors orgazmust, ahelyett, hogy elmagyaráznák, mi a jó nekik."