New Yorkra az évszázad vihara készül lecsapni, aki tehet fedezékbe vonul. Pár tucat ember viszont a Sandy hurrikán okozta káoszban és világvége-hangulatban látja a sikeres csajozáshoz vezető tökéletes utat.

A Craigslist az Egyesült Államok emblematikus apórhirdetési oldala, amit itt nem hirdetnek, az valószínűleg nem is létezik. Az oldal 1995 óta üzemel, ma már 50 ország 570 városára vonatkozó hirdetéseket találhatunk itt. Ami a Craigslist egyik különlegessége, hogy a párkereső része nagyon sokféle párkapcsolati igényre próbál hirdetéseket ajánlani. Lehet egyéjszakás kalandok, homoszexualitás, plátói kapcsolatok, és mindenféle egy kapcsolattípusok alapján keresni.

Most, hogy az Egyesült Államokat, és különösen New York környékét rettegésben tartja a Sandy hurrikán, az oldal társkereső részén a szokásosnál is jobban pezseg az élet. A leleményes New York-iak ugyanis a hurrikánra hivatkozva igyekeznek alkalmi szexpartnereket találni maguknak.

A városban élő magyarok élelmiszerrel, itallal készülnek a hurrikánra, sokan világvége-váró bulikat rendeznek, az emberek egy része pedig az ágyban akarja átvészelni a széllökéseket és a várható áradást.

A Craigslisten jelenleg 70 hirdetést találunk a hurricane kulcsszóra keresve New Yorkban, amiben férfi keres magának női partnert. Ezek közül természetesen nem az összes vonatkozik a mostani hurrikánra, de a hirdetések nagy része arról szól, hogy jellemzően manhattani dolgozók próbálnak maguknak párt találni az elkövetkezendő pár napra. A nő keres férfit rovatban mindössze tíz találatot kaptunk a hurricane-re. Ellenben a homoszexuális közösségek nagyon rá vannak állva a hurrikánra a Criagslist alapján. Több mint száz találatot kaptunk a férfi keres férfit aloldalon.

A Sandy kulcsszóra keresve még érdekesebb a kép. A férfi keres férfit kategóriában van továbbra is a legtöbb hirdetés. Jellemzően unatkozom, csináljunk valamit együtt témakörben mozognak a hirdetések. A férfi keres nőt alrovatban az a legjellemzőbb, hogy az alkalmi lovag vacsorára, ebédre hívja meg alkalmi partnerét, hogy utána együtt nézzék, ahogy pusztít a hurrikán. A nő keres férfit rovatban viszont azt látjuk, hogy a nők a darwini elveket követve a fajfenntartás felől fogják meg az évszázad viharát. A hurrikán utánra próbálnak randikat szervezni, így biztosítva, hogy a leginkább életrevaló partnert fogják ki maguknak.

A Buzzfeeden közöltek egy összeállítást a témakörben, ahol más, népszerű, regisztrációhoz kötött társkeresők kínálatából is szemezgettek. Így kiderült, hogy az Ok Cupid és a How About We társkeresőoldalak is Sandy-lázban égnek.

Arra, hogy katasztrófák, természeti csapások előtt megnő a libidó, arra nem találtunk tudományos magyarázatot. A dolgot csak az urban dictionary szlengszótár ismeri apocalypse sex néven, így hívják azt, amikor a világvége előtti pillanatokat valaki valaki más karjában, lehetőleg ruha nélkül szeretné tölteni.

A tudomány viszont ismeri a post-disaster sex nevű állapotot, amihez a Craigslisten hirdető nők is jó például szolgálnak. Ez az a jelenség, amikor valamilyen extrém stresszel járó esemény, mondjuk egy természeti katasztrófa, háború vagy hasonló után megnő a túlélők libidója. A magyarázat lehet sima fajfenntartási reakció is. De a szokatlan, veszélyes vagy annak tűnő helyzetek is megnövelik az ember nemi vágyát, nem kell feltétlenül túlélőnek lenni. Az emberben keletkező érzések, a katasztrófa utáni erős nemi vágyak viszont némileg tabunak számítanak.

A szeptember 11-i terrortámadás után sokan számoltak be arról, hogy megnőtt a nemi vágyuk, és sokan kellemetlenül is érezték magukat amiatt, hogy amikor a gyász ideje lenne, akkor ők pont az ellenkezőjét csinálják.

Ezt az összetett érzést figurázzák ki például az Ünneprontók ünnepe című filmben is, ahol a craigslistes csajhalászokhoz hasonlóan a főszereplők temetésre mennek el felajzott nőket felhajtani.