A tantrahívő férfiak nem maszturbálnak, a nőknek azonban ajánlott, hogy minél jobban megismerjék a saját testüket. A női ejakuláció nem mindig jó, a tantra lényege, hogy szex után az ember feltöltődik, nem pedig fáradtan elalszik. A tantra útját járó párok nem alszanak együtt szex után, vannak, akik jógáznak is utána, hogy minél tovább fenntartsák azt az állapotot, amit szeretkezés közben átéltek.

A tantra-hívő férfiak nem maszturbálnak, de a nőknek ajánlott

A szexuális kontinencia a tantra szex alapja, tudtuk meg az október 27-28-án megrendezett Tantra Fesztiválon. És bár alig hangzott el a kétnapos eseményen olyan fizikai magyarázat, ami a nem tantrát gyakorlók számára is érthető, kiderült, a tantra szex életfilozófia - nem pedig a szex egyik fajtája, mint például egy gumiruhás fétis szex. A tantrában a kölcsönös szeretet a fő motiváció, a fesztiválon elhangzott, tudományos, orvosi szempontból is részletesen előadáson elmagyarázták, hogy a lényeg az életerő megtartása, a szexuális potenciál megóvásával. A tantrában a kölcsönös szeretet a fő motiváció, a tantra szexben a kontinencia azt jelenti, hogy a férfi magömlés nélkül élvezi a szexet, a nő pedig a létező legtöbb orgazmus fajtát megtanulja. Az egész mégsem ennyire egyszerű, és egyáltalán nem technika kérdése. "A szexuális kontinencia a férfiaknál azt jelenti, hogy a magömlést és az orgazmust megtanulják különválasztani. Azok a férfiak, akik ezt megtanulják, nem szoktak önkielégíteni. Ugyanis amikor ez a képességük megvan, akkor megtapasztalják, hogy a párjukkal szeretkezni sokkal élvezetesebb, és rádöbbennek arra, az mennyire teljes értékű, a párkapcsolatuk harmonizálódik, és nincs igényük arra, hogy ezt végezzék" - mondta a Velvetnek a Tantra Templom egyik papnője.

A tantrikus szeretkezés rejtelmei csak nőknek előadáson Bianca Malyarciuc arról beszélt, hogy a tantrahívők sosem szeretkeznek pusztán kíváncsiságból, vagy mert úgy alakult a helyzet. A szerelmi együttlétek energiája átalakítja az embert, és ha ezt egy nő megtanulja, akkor megismerheti azt a számtalan női orgazmust - húszfélét emlegetett -, ami létezik. A hétköznapi ember számára ez tulajdonképp annyit jelent, hogy a nőknek ajánlott maszturbálni, hogy minél jobban megismerjék a testüket. "Különböző orgazmustípusok léteznek a nőknél, attól függően, hogy a nemi szerv melyik területére esik. A nők számára ajánlott saját maguk kényeztetése, mert ezáltal megismeri a saját testét, hogy hogyan tud gyönyört adni magának, viszont kizárólag a csiklóorgazmusnál könnyebb energiát veszíteni, ezért az nem ajánlott. A nők számára ajánlott a maszturbálás, mert megtanulja saját magát a megfelelő állapotba hozni. Általában akik hozzánk jönnek, csak csiklóorgazmust élnek át, vagy még azt sem. A vibrátor ilyen szempontból ajánlott, a yoni masszázsáról van szó, és mint ilyen, nagyon komoly terápiás hatása van. Felébreszti a yoni területén a különböző  pontokat, és vannak azok a fájdalmas pontok is, amit a vibrátor ki tud masszírozni. Ezek az orgazmusok felébresztik a nőiséget" - tette hozzá a Tantra Templom papnője.

A női ejakuláció nem mindig jó

A tantra alapja az, hogy az életenergiát megtartsák, vagy valami hasonló, a lényeg, hogy a tantrát gyakorlók nem fáradtak szex után, a többórás menetek regeneráló hatással bírnak, és egyre csak fokozódó, telhetetlen vágy alakul ki egymás iránt. A különböző nedvek távozása a testből, mint a sperma, veszteséget jelent, ettől veszít életerejéből a férfi - és az ejakulálni képes nő is. "A tantrában van olyan, amikor a nőnek ejakulációja van, és tényleg energiavesztesége van. De amikor magas szintű állapotokat él át, és akkor is van ilyen folyadék, az már nem energiaveszteség" - mondta a Velvetnek a Tantra Templom egyik papnője, és hozzátette, a különbséget a kettő között a szex utáni állapotban kell keresni. Amikor a nőnél energiaveszteség történik az ejakulálással, utána már nincs tovább, nem akarja tovább folytatni, elfáradt. Amikor sorozatos orgazmusokat él át, és ez ejakulálással társul, akkor egyértelmű, hogy megmarad az energiája, és újból és újból kívánja a szexet. A tantra pedig erről szól. "A tantra nem az újbóli szex kívánásról szól, hanem hogy a lényben megőrzött energiát felhasználjuk másra, egészségre, mélyebb átélésekre, érzelmekre, hogy legyen energiánk mindenféle dologra, például, ha nincs energiavesztés sokkal erőteljesebb az orgazmus állapot, ami egy olyan erőteljes tudatállapotot vált ki, hogy képes akár a nőknél a traumák hatásainak megszűntetésére."

A férfiak nem ejakuálnak, nem használnak óvszert

Pontosan amiatt, hogy a férfi eléri a szexuális kontinencia állapotát, azaz megtanul magömlés nélkül élvezni, nincs feltétlenül szüksége óvszerre. Gyakorlatilag teljesen veszélytelen a fogamzás szempontjából, és az átadható szexuális fertőzések köre is szűkül. A tantra tanával a rövid, alkami kapcsolatok, egyéjszakázások összeférhetetlenek. Ugyan nem tiltottak, de az ilyen kapcsolatokban kiteljesedésről nem beszélhetünk. "A tantrában inkább az fordulhat elő, hogy valakinek párhuzamos kapcsolatai vannak, hogy több évig tartó kapcsolata van többekkel is. Ez teljesen nyitott, és minden érintett fél tud róla. Ismerik egymást régebb óta, ezért ez valamilyen szinten kizárja, hogy terjedjenek a fertőzések. Bizonyos időközönként fontosnak tartjuk a laborteszteket."

Az egyéjszakázás nem, a nyitott kapcsolat megengedett

A nyitott kapcsolat nem egyenlő a swingerezéssel a tantrában, sőt a hívők szerint a swingerezés inkább egyfajta letöltődés. Akik a tantra útját járják, nem swingereznek, párhuzamos kapcsolataik lehetnek, de ez szabadon választható. A papnő a Velvetnek elmondta, ismer olyan tantrásokat, akik hosszú évek óta monogámiában élnek, és ismer olyanokat is, akik párhuzamos kapcsolatokat tartanak fenn. "Ismerek olyanokat, akik nagyon harmonikusan képesek akár két kapcsolatot is fenntartani. Aki elkezdi a tantra útját járni nyitott arra, hogy milyen leckéket kell megoldania. Nagyon egyéni, ki választ nyitott kapcsolatot, attól függ, ki hol tart. Valakinek könnyű átlépnie a féltékenységen, de van, akinek nehézséget okoz túllépni. Amit hozunk magunkkal, azok vagyunk."

Tantrikus szex után nem alszanak együtt, nem ébrednek együtt

Utójáték után - ami a tantrásoknál ugyanaz mint az előjáték - különválnak útjaik. Pusztán azért, hogy azt az állapotot, amit átéltek együtt, minél tovább fenntartsák. A tantrások szerint az, hogy nem alszanak együtt, nem ébrednek együtt, együtt zuhanyozni és reggelizni is csak szex előtt szoktak, megerősíti a kettejük közti kapcsolatot. A Tantra Fesztiválon az is elhangzott, hogy ha nincs rá mód, hogy a férfi és a nő külön legyenek, akkor legalább aludjanak az ágyban fejtől lábtól. "Hosszú távon kiöli a férfi és női polaritást az együtt alvás, az együtt ébredés. Ellaposodik a kapcsolat, a szerelem elmúlik, és a szeretet is megszűnik. Nincs meg a férfi és a női ellenpólus, hanem eggyé válnak az energiáik" - mondta a papnő, akit a fesztivál után kérdeztünk a hétköznapokról. Sok pár az energiák megtartása miatt jógázik, és az is előfordul, hogy együtt jógáznak szeretkezés után.

Pornót nem néznek, művészi erotikus filmeket néha igen

"A pornó alacsonyabb szintű dolog, ha egy pornófilmet megnézünk, ott van energiaveszteség bőven. Ezeknek az embereknek mind a nőknek, mind a férfiaknak, nincs igazán mély állapotuk. Az a fontos, kinek mekkora, ki, mekkorát tud élvezni. A szerelem állapota nem jön létre, szemben a művészi erotikus filmmel. Ott van egy felemelő szeretet állapot" - adta a választ a Tantra Templom papnője, és hozzátette, a tantrahívők többsége nem igazán néz erotikus filmeket, inkább művelik. Talán ez is lehet a magyarázat arra, hogy van, aki a pornófüggéstől a tantrán keresztül szabadult.