Nőket kérdeztünk meg arról, hogyan élték meg az első leszbikus kalandjukat, milyen félelmeik voltak, mennyiben volt más az érzés, mint a férfiakkal. Szándékosan olyan nőket kérdeztünk, akik heteroszexuális kapcsolatban élnek, és akik nem azért csináltak bármit is partnernőjükkel, hogy pasikat szedjenek fel.

A női test érintése nagyon más

Az első leszbikus szex sok mindenben hasonló a szüzesség elvesztéséhez, a para, hogy milyen érzés lesz, a félelem, hogy elég jó lesz-e a másiknak, ugyanúgy ott vannak az első leszbikus érintéseknél is. A diszkóleszbizést, azaz azt, amikor a csajok csak a pasik kedvére vonaglanak egymáson, nem soroljuk a leszbikus tapasztalatszerzéshez. A megkérdezett nők között volt, aki attól félt, mi van, ha megbántja majd a másik nőt azzal, hogy meggondolja magát közben. Olyan is akadt, aki attól félt, nem lesz elég szép testű a partnernőjének. Szerinte a nők jóval kritikusabbak, mint a pasik, akiknek kevesebb az elvárásuk egy nő külsejével szemben, mint a nőknek.

„Az első egy barátnőm volt, akibe szinte beleszerettem – azóta állítom, hogy a szerelem nem nélküli –, annyira vágytam rá, ahogy egy pasira. Nem tudtam, mi a jó neki, mert nem ismertem azokat a trükköket, amik egy pasinál majdnem mindig bejönnek, és nem tudtam, hogy neki mi a jó, mert nem volt tapasztalatom. Leginkább azon paráztam, mi van, ha nem jön be, és azt kell mondanom, hogy bocs, nekem ez nem megy. Aztán szerencsére ment, de attól függetlenül, hogy nő vagyok, a női orgazmus megéletése mással nagyon furcsa volt, és sokkal jobban oda kellett figyelnem a jelekre. A női test érintése viszont nagyon más, sokkal lágyabb az egész, befogadóbb valahogy. A női princípium nagyon ott volt az egészben, sokkal lassabb az egész történet" – írta a Velvetnek a kétgyermekes Zsuzsa, aki férjével többször is volt swingerbárban, ahol nőkkel is lefeküdt. Tapasztalata szerint hármasban egészen más nővel lenni. „Hármasban megint más, de ott sem a pasira figyeltem, hanem a csajra, a pasi volt a kívülálló a történetben.”

Nővel tudtam meg, hogy hozzám türelem kell

A megkérdezett nők mindegyike heteroszexuális kapcsolatban él, szándékosan nem leszbikusokat kérdeztünk meg a témában. A válaszadók arról írtak, hogy nem tervezték meg előre, nem is vágytak különösebben a nőkre, egyszerűen csak volt valaki, akivel működött a kémia. „Magától jött az egész. A buliban már elkezdtünk táncolni, csókolózni, simogatni egymást. Egy üveg pezsgővel aztán hazaballagtunk egy harmadik barátnőnk házába, ahol a szülők hálójában landoltunk. Minden természetesen jött magától, nem volt kérdés, nem volt semmi szégyenérzet, görcs, zavar, semmi. Csak vad egymásra kattanás" – írta a 36 éves Szandra, aki a leszbikus kalandjának köszönhetően megtudta, milyen is ő. „Miben volt ez más, mint egy pasival? Ritkán találkozni olyan férfival, akinek természetesen jön az a türelem, gyengédség, amit egy női test izgatása megkíván. Amikor ez az egész tapasztalatszerzés történt, nem tudtam túl sok jó pasis szexélményről beszámolni, random-szerűen tudtam csak eljutni a csúcsig, picit el is voltam keseredve, hogy nekem ez soha nem fog menni. Aztán az első csajos szex után esett le, semmi baj nincs velem, csak eddig nem tudtam, hogy hozzám türelem kell."

A száj és az ujjak, mint nemi szervek

Nem kell ahhoz pornófilmet se nézni, hogy az ember összerakja, többnyire kézzel és szájjal elégítik ki egymást a lányok – vannak, akik segédeszközöket is használnak. A ténytől, hogy mit kell majd csinálni, mi fog történni, a megkérdezett nők többsége befeszült, ennek oka a tapasztalat hiánya, a megfelelési kényszer. „Paráztam, hogy milyen kinyalni egy nőt, meg akartam felelni neki, jó akartam lenni, fontos volt, hogy örömet szerezzek, sokkal inkább, mint egy pasival, akikkel azért ez sokkal egyszerűbb, legalábbis nekem” – írta a 28 éves Erika a Velvetnek, aki nincs egyedül véleményével. „Egy osztálytársamnőmmel estünk egymásnak az egyetemen, edzés után az öltözőben. Már előtte is voltak jelei annak, hogy több van köztünk barátságnál, és akkor ott az öltözőben csókolózni kezdtünk. Akkor nem is történt több, azonban a következő kollégiumi bulin felmentünk a szobámba. Nagyon izgultam, hogy mit kell csinálnom ahhoz, hogy jó legyen neki, hogy merek-e majd továbblépni egyáltalán, hogy ő vajon tapasztalt-e, ezek jártak a fejemben előtte. Aztán amikor már helyzet volt, egyáltalán nem gondolkodtam, minden jött magától" – válaszolt a kérdésre a 26 éves Andrea.