Bár a férfiak nagy része előnyben részesíti az anális szexet, sok nő még mindig ódzkodik a dologtól. Most összegyűjtöttük, mik azok az általános okok, amik miatt a csajok nem szívlelik ezt a fajta aktust. A legtöbben a fájdalomtól félnek, de riasztóak a szagok és az is, hogy alapos felkészülést igényel.

Mert egészségügyileg veszélyes

A végbélben rengeteg mikroorganizmus található, ráadásul a közösülés során bekövetkező hámsérülés miatt a különböző kórokozók sokkal könnyebben bejutnak a szervezetbe. Nem beszélve arról, hogy még töménytelen mennyiségű síkosító használata mellett is fennáll a veszélye annak, hogy a végbélnyílás bevérzik vagy bereped. „Én alapból hajlamos vagyok ezekre a dolgokra, egy-egy székrekedés alkalmával is napokig érzékeny a végbélnyílásom” – mesélte a 36 éves Emese, akinek partnere viszont ennek ellenére is igényt tart az anális szexre. „Havi egy alkalommal vagyok csak hajlandó a dologra, sok síkosítóval és gumival, de még így is előfordulnak balesetek. Szex közben úgy érzem, minden úgy megy, ahogyan mennie kéne, még élvezem is, aztán másnap már fájdalmas a törlés vécézés után, legtöbbször még vérezgetek is.”

Mert kellemetlen és/vagy fájdalmas lehet

Különböző használati útmutatások olvasása után már kívülről lehet fújni, hogy az anális szexnél sok síkosító és ellazulás szükséges ahhoz, hogy élvezni lehessen és ne járjon fájdalommal. Ez viszont nem megy elsőre, sőt, vannak olyan nők, akik nem is lesznek képesek elengedni magukat a későbbiekben sem, vagy pedig a partnerük túl nagy méretű az anális behatoláshoz. A székelési kényszer érzésével sem tud mindenki megbarátkozni. Jonanna így számolt be az első élményéről: „Fájni ugyan nem fájt, mert a pasim nagyon óvatosan csinálta, de folyamatosan éreztem a kakilási ingert, és végig azon paráztam, hogy össze ne csináljam magam. Nem nagyon érezte át a problémámat, úgyhogy amikor a következő alkalommal is bepróbálkozott, montam neki, próbálja ki ő is, hogy milyen érzés, utána beszélhetünk a dologról. Persze, ha a férfiak kerülnek a másik oldalra, az már túl buzis nekik.”

Mert szagos/foltos

„Az a lik nagyrészt kijárat, és a csaj mégis ott tolja ki a barna törpét, így kell némi perverzió, hogy beverd oda a brokkert” – írta korábban a Velvetnek az egyik olvasó, ennek tudatában pedig tisztában kell lenni azzal is, hogy az anális szex gyakran jár szagokkal és akár foltokkal is. Mindez persze megelőzhető egy aktus előtti beöntéssel, de aki képes egyből belecsapni a lecsóba, az ne lepődjön meg, ha szó szerint mocskos szexben lesz része. „Pasimmal első alkalommal úgy vágtunk bele az egészbe, hogy utána se olvastam ennek a dolognak, hiszen nem volt még akkor internet, a barátnőimmel pedig nem beszélgettem ilyenekről. Az egy dolog, hogy fájdalommal járt, de még maszattal is, ami egyébként a felajzott pasimat nem zavarta, én viszont nagyon szégyelltem magam miatta” – írta 43 éves olvasónk, Kriszta.

Mert alapos felkészülést igényel

Mint fentebb is írtuk, ezek a szagos balesetek megelőzhetőek, de hát nem mindenkinek van ideje, energiája és egyáltalán kedve a procedúrához. „Tusoló rózsafeje le, erős vízsugár a végbélnyílásba, utána irány a vécé és mindezt addig ismételgetni, míg tiszta víz nem jön ki a fenékből” – javasolta a 30 éves Éva.

Mert fokozott odafigyelést igényel

Meg kell említenünk azt is, hogy az aktus közel sem úgy zajlik, ahogyan azt a pornófilmekben látni: legfőképp arra kell vigyázni, hogy a filmben látottakkal szemben a végbélből kihúzott farok szappanos öblítés nélkül ne kerüljön a hüvelybe, ahogyan a nyílásnál dolgozó ujjakat is jó, ha lemossa utána az ember. Ezek a megszakítások pedig elég kiábrándítóak tudnak lenni egy-egy heves szex közben.