Az első magyar erotika múzeumban korai német és francia pornófilmekbe is bele lehet nézni, a legnagyobb látványosság az ajtónyi puncikapu. A kétszintes belvárosi galériát szexuálpszichológusok, fiatal képzőművészek segítségével alakították ki, Kovács 'Kovi' István ötletét két év alatt valósították meg. A hazai szakma nagyja összefogott.

December 5-én nyílt Magyarországon az első erotika múzeum, a kétszintes, Váci utcai galériában többek közt egy Csepel márkájú, varrógépre épített szexmasinára is rá lehet csodálkozni – a kiállítás szervezői padláson találták rá a dugógépre. Hogy mennyire értékesek a tárgyak, azt az is mutatja, hogy már a megnyitón ellopták a Zalatnay Cinis Tutti Frutti magazint. A kőből, ásványokból, szilikonból és orvosi fémből készült műfarkak mellett a magyar pornófilmek is részei a kiállításnak. Kovács 'Kovi' István ötlete a hazai szexiparosok nagyját összefogta, a projekten két éve dolgoznak teljes titokban. A galériát szexuálpszichológusok segítségével alakították ki, hogy az érdeklődők számára befogadható legyen, ne pedig sokkoló vagy taszító.

A kiállítás művészi fotókkal kezdődik, rövid erotikatörténettel folytatódik: korai, fekete-fehér, német és francia pornófilmekbe lehet belenézni. A vitrinekben például 1970-es Playboy, ásatásokból származó dildók, és az első vibrátor is megtekinthető. A szexmúzeum leglátványosabb darabja az ajtónyi puncikapu, amit Cicciolina vaginája ihletett. A hatalmas vaginát képzőművészek alkották.

Walter Anna, a Tutti Frutti szerkesztője elmondta, az állandó kiállításhoz kortárs szobrászok, festőművészek segítségét kérték. A rózsaszín puncikapu még G-pontot is kapott, a kapun áthaladva glory hole és amszterdami sarok fogadja a látogatókat.

A vagina melletti vitrinben Cicciolina relikviákat látni, például egy piros bugyit, ami azért nagy szó, mert Staller Ilona nem hord bugyit. A vitrinben látható fehérneműk egy-egy darabját forgatásokon használta, az expornós 1988 óta nem szerepel pornófilmekben.

A galéria második emelete korántsem ennyire szofisztikált, hardcore pornó és dominastúdió is helyet kapott. A sarokban kialakított szadomazo részben láncok, András-kereszt, óriási dildók és toalet-szexhez való eszközök találhatók. "Az emberek nagy része sosem mer elmenni egy dominához, akkor sem, ha izgatja a dolog. Ez a lárvazsák a légzéskontroll és a kötözés kombinációja, amikor a delikvenst az izgatja fel, ha mozdulatlan" – mondta Walter Anna a menyezethez láncolt latexruhához magyarázatot adva.

A három legnépszerűbb pornószínésznő, Monique Covet, Michelle Wild és Maya Gold is részesei az állandó kiállításnak, expornósok fehérneműiket és dedikált fotóikat adták az Erotika múzeumnak.

Monique Covet az aranyszínű hastáncos ruhát egy forgatáson viselte, Maya Gold vibrátort is adott. "Folyamatosan szeretnénk felvenni a kapcsolatot pornószínésznőkkel, akik nyitottak erre, és szeretnénk tematikus kiállításokat rendezni" – mondta Walter Anna, és hozzátette, Monique Covet-ról olyan fotó is van, amin körülbelül 16-17 éves az expornószínésznő. A kiállítás a Párizsi utcában található.