Szeptember 16-án születik a legtöbb gyerek az Egyesült Királyságban, amiből az következik, hogy december 11-e a legtermékenyebb nap a briteknél - áll egy online szexshop felmérésben. Tehát ha gyereket akar, ma szexeljen, a spermának jót tesz a hideg.

Egy brit szexshop kutatása szerint december tizenegyedike a legtermékenyebb nap, hozta a hírt a Daily Mail. A Lovehoney online szexáruház bonyolult képletet állított fel a dátum meghatározására: az Egyesült Királyságban szeptember 16-ra esik a legtöbb születés, a várandósság pedig általában negyven hét, így a megfoganás napja december 11-re esik. A téli hónapok egyébként is sokkal több gyereket hoznak, mint a nyáriak, különösen igaz ez a decemberre, ekkor fogan meg ugyanis a gyerekek kilenc százaléka. A statisztikák szerint a tíz leggyakoribb születésnap az Egyesült Királyságban szeptemberre esik, Mickey Rourke és Katie Melua énekesnő például épp 16-án ünneplik a sajátjukat.

A karácsonyi bulik is szexszel végződnek

A témában készült kutatások azt mutatják, a szexszel végződő karácsonyi bulik és a nagy ünnepi örömködések mellett azért is termékenyebb időszak a tél, mert a sperma minőségének jót tesz a hideg. Na meg megugrik ilyenkor a libidó

A Bash-ben található online szexáruház társalapítója, Neal Slateford nagy várakozással nézett  december 11. elé. "Minden évben a december a legmozgalmasabb hónap, a tapasztalatok szerint ugyanis a párok nagyon szeretik kényeztetni egymást karácsonykor. Ráadásul egyre többen intézik online a karácsonyi bevásárlást, hiszen ki akar a boltokban mászkálni, amikor csak úgy folynak ki belőlük az emberek, és irtózatós sorok állnak a pénztáraknál?”

A cég éves statisztikái szerint 2012-ben egyébként is kiemelkedően magasak voltak az eladási számok, amit leginkább azoknak a termékeknek (például az ezüstszínű golyónak) köszönhetnek, amiket A szürke ötven árnyalata című bestseller ihletett.