Általánosságban a férfiak azok, akik a reggeli szex hívei, állítólag a reggeli merevedés az oka. A megkérdezett nők és férfiak mind űzik, egyetlen dolgon feszengenek csak, ha a reggeli szexről van szó: a kellemetlen leheleten.

Állítólag óriási különbség a nők és a férfiak között, a férfiak reggel sokkal inkább szexelnének, mint a nők, akik inkább éjjel teszik ezt. Ennek a hajnali merevedés is lehet az oka, ami jó alap a kezdeményezésre. Az egyéni kívánalmakat figyelembe véve nem célszerű általánosítani, ezért nőket és férfiakat kérdeztünk meg a reggeli szexről, hogy szeretik-e vagy sem, csinálják-e vagy sem. Az egyetlen, ami a megkérdezett férfiak és nők szerint ellene szól, az a reggeli kellemetlen szájszag és a kiszáradt ajkak.

"Ő jobban szereti a reggeli szexet, mint én, nem tudom, miért. Én elég sokáig bootolok reggelente, úgyhogy olyankor elég nehéz velem bármit is csinálni. Ő ilyenkor egyszerűen rám mászik, én meg hagyom magam. Vagy elmegyek zuhanyozni, hogy magamhoz térjek, és utánam jön 'csak fürdeni'. Aztán persze betámad" – mondta a 27 éves Helga. A megkérdezett tíz férfi és nő többsége azt válaszolta a kérdésre, hogy általában a férfi kezdeményez reggel. Akadt olyan válaszadó nő, akinek a pasija megoldja magának reggel, ha nem tudja felébreszteni nőjét. Ennek aztán nyoma is marad reggel. De olyan is van a válaszadó nők közt, aki egyszer sípcsonton rúgta partnerét félálomban, amikor az próbálkozni mert. Természetesen van olyan férfi is, aki egyáltalán nem bírja, ha a nője ébresztgeti szexért reggel.

A 31 éves kétgyerekes Irma szerint akik megtehetik, hogy hétvégén henyéljenek, azok biztos élvezik, ahogy ő is élvezte a gyerekei születése előtt. "Mindketten szeretjük, vagyis szerettük. Kicsit nehéz úgy, hogy mindketten folyton kialvatlanok vagyunk, a telefon vagy a gyerekek ébresztenek. Szóval akik még megtehetik, hogy akár csak hétvégén is henyéljenek, azok biztos szeretik és élvezik. De ha már sor kerül rá, akkor csak a büdös-száraz száj a gond. Pohár víz az éjjeliszekrényre lefekvés előtt ilyen szempontból is jól jöhet, de azért sok csókolózás nincs a reggeli szexben." A 35 éves József véleménye az a reggeli szexről, hogy az évek múltával változik a férfi igénye, és amíg 20 évesen reggel akár kétszer is jól esett, 35 évesen már az alvást választja. "Reggel inkább alszom, ha lehet. Néha próbálkozik – állítólag – az asszony, amire én azt válaszolom, hogy de hát én meg alszom és horkolok tovább. Reggel erre persze nem emlékszem. Úgy persze könnyebb a reggeli szex, ha nem feküdtem le hajnalig."

Szeret reggel szexelni?

Bármennyire is spontánnak tűnik, ahhoz, hogy élvezetes legyen a reggeli szex, valamennyire jó rá felkészülni. Egy pohár víz a hálószobában, egy mentolos cukor sem árt – azok, akik nagyon feszülnek a szájszagon reggel, a legjobb, ha kanál pózban csinálják. Akadhat más kellemetlenség is, annak példéul kevés nő örül őszintén, és rendszeresen, hogy az első amit meglát ébredéskor egy merev farok, ami szembenéz vele. A finom ébresztgetés, azaz a puszik, simogatások, érzéki érintések segítenek abban, hogy a nő ne rúgja le magáról a partnerét. A nők általában nem érzik reggel szexinek magukat, bátorításként egy-két bók elfér. A reggeli szex tényleg mosolyt csalhat egész nap az ember arcára, foghatjuk a hormonokra és a mindenféle biológiai folyamatokra, de tény, hogy egész más például a hétfő, ha szeretkezéssel kezdődik a reggel.