Azt, hogy hogyan lehet kiteljesedni valakivel szeretkezés közben, hogy hogyan lehet a mell sokkal érzékenyebb az érintésre, hogyan kell a férfi gátjához érni, tényleg meg lehet tanulni az erotikus szexmasszázs tanfolyamon, amire az akciós kuponok közt találtunk rá. A két blokkból álló előadás első felében az előadók elmagyarázzák a szellemiséget, ami szerint ők is élnek, a második felében pedig megmutatják a szexmasszázs alapfogásait.

Az lesz a feladat, hogy négy órán keresztül kézimunkáznom kell egy dildón? Idegen emberek előtt kell majd leszopnom azt? Mire jó ez? Hol van ebben a tao? Már tanultam ilyesmit, tud ez nekem bármiben újat mondani?  Ezekkel a kérdésekkel a fejemben léptem be Az érintés hatalma tanfolyamra, amire a kuponok világában találtam rá. A hirdetésben az állt, bábun fogom megtanulni négy órán át, hogyan kell valakit megérinteni erotikusan, tao módon. Mindezt hatezer forintért. A tanfolyamról úgy távoztam, hogy szeretnék menni a következő oktatásra is, ami az orális és anális technikák elsajátításáról szól. A tanfolyam végén még maradtam beszélgetni a házaspárral, akik tényleg átadták A Tudást. Megtudtam, hogyan kell hozzáérni a férfi gátjához, hogyan kell visszahúzni a férfi vágyát – azaz visszatartani az ejakulációt –, hogy hogyan lesznek a melleim sokkal érzékenyebbek az érintésre, és úgy általában az egész testem, minden érintésre.

"Az anál és a női ejakuláció csak a pornóban extra"

Az egyszer négyórás tanfolyamon közel huszan vettek részt, mindenféle korosztályból érkeztek házaspárok, részt vettek párok, egyedülálló nők és férfiak is. A minden horrorfilmes sztereotípiát megtestesítő hotel előadótermébe lépve megnyugodva tapasztaltam, hogy nincsenek asztalok és dildók bekészítve, minden olyan, mint amilyen egy Kommunikáció alapfokon tréningen. Az első blokkban, ami közel két órán át tartott, az előadók magánéletéről sokat megtudtam. A tanfolyamot tartó előadó 16 éves kora óta él a tao világában, feleségével másfél éve tartanak előadásokat a szexualiatásról. Nem orgazmusleckéket akarnak tanítani, hanem azt a szellemiséget, hogyan kell szeretkezni a szeretkezésért magáért. Abban a szinte Bret Easton Ellis-i szexuális kultúrában, amiben ma élünk, hogy egy átlagos tinédzser hamarabb análszexel, minthogy elveszíti a szüzességét, hogy harmincéves férfiak pornófüggők és képtelenek kielégíteni partnerüket, hogy a nők nem tartják kínosnak, ha színlelik az orgazmust, szükség van arra, hogy valaki példaként megmutassa, mennyire fontos olyasvalakivel lefeküdni, aki erre méltó. És azzal a valakivel hogyan lehet eljutni a teljes testi-lelki összefonódásig, apró simogatásokon és érintéseken át.

Másfél óra után azt vettem észre, hogy már egy ideje magánemberként figyelem a tanfolyamot, nem pedig újságíróként. Legalább ötször elhangzott az "irgalmatlan magasra tesszük a lécet", "a tao letakarít" és a "kulcsot adunk a szeretkezéshez" mondat is, amiknek sokadszori hallatán igencsak szűkölködtem a helyemen. A legkritikusabb pontként azt a pillanatot éltem meg, amikor a pina szagittális metszetét mutatták be, és kezdték el magyarázni, hol van a hüvely, és mi is az a Bartholin-mirigy. Aztán egyik pillanatról a másikra megértettem, miért van erre szükség. Amikor az anális szexet és a hüvelyi behatolást magyarázta Vámos Péter, ezen keresztül pedig azt, miért csak a pornóban extra a női ejakuláció és az análszex, körbenéztem a hallgatóságon, és azt láttam, hogy harmincas férfiak a füzetükbe körmölnek minden szót, hogy a hatvanas házaspár döbbent arckifejezéssel nézi az előadást.

Szó sincs csakráról és mantráról, hittérítés sincs

Rengeteg mondat elhangzott, ami az én világnézetembe nem igazán fér bele, akadt már-már hímsovénnak nevezhető utalás is bőven. Az előadó azonban többször is elmondta, mindent, amit mond, fogadjuk kritikusan, kívülállóként, mert csak akkor lesz az egésznek haszna. Az előadás második blokkjában teljesen meggyőztek, és faltam minden szavukat. Az egésznek adott egy alaphangulatot az, hogy a téma miatt jóval szókimondóbbak, mit amit bármelyik szakember magának megengedne. (A magyar nyelv lehetőséget ad a szeretkezés és a baszás megkülönböztetéséhez, üdvözlendő, hogy ezt valaki meri is használni.) A csakrákról és a mantráról nem esik szó, a Káma szútrát pedig elrettentő példaként említette az előadó a szexpózok kivitelezhetetlensége miatt. A tanfolyam második blokkja csak és kizárólag a tényekről szólt, hasznos tanácsokról és a konkrét masszázstechnikáról, amit Vámos Péter maga állított össze. Az előadók együtt mutatták meg, egymást váltva, mit kell csinálni a női és a férfi testtel az extázisért – szó sincs live showról, bábun mutatták meg a masszázsfogásokat. Az alapokat csak és kizárólag otthoni tanulással lehet magas szinten elsajátítani.

Azoknak mindenképp önigazolás, akik nem igazán élvezik az egyéjszakázást, mert már megtapasztalták, milyen kölcsönös, mély szerelmi kapcsolatban szeretkezni, kiteljesedni valakivel. Azoknak is ajánljuk, akik rengeteget egyéjszakáznak, de valójában azt érzik, hogy az a kétórányi önbizalomfröccs ami az egyéjszakázással jár, hosszú távon kiábrándító. Azok a párok, akik nem tudják, hányadán állnak egymással, kétszer is gondolják meg, ettől várják-e a csodát. Kíméletlen igazságok is elhangzanak, amiknek köszönhetően nem biztos, hogy kapcsolatuk tovább tart majd, mint azt tervezték. Főleg azoknak ajánlott, akik igazán boldoggá akarják tenni a partnerüket, és meg akarják tanulni, hogyan fokozhatják egymás testében a vágyat, hogyan érhetik el a soha meg nem szűnő szexuális vágyat.