Szex előtt, főleg egy hirtelen jött egyéjszakás kaland előtt nem árt a tisztálkodás, ám egy gyors zuhany is elronthat mindent, mert azzal elveszhet a spontaneitás. Mit tegyen, ha úgy érzi, hogy előbb mosdania kéne, de nem akarja megváratni a másikat?

Az remélhetőleg magától értetődő, hogy egy randi előtt tisztálkodunk, főleg ha az egy egyéjszakás valaminek indul. Persze ha mégsem így alakul a dolog, mert mondjuk munka után mentünk el bulizni, és ott keveredtünk össze valakivel, akkor is van megoldás. A Velvet által megkérdezett szexuálpszichológus szerint ilyenkor az a legjobb, hogy a másikat is bevonjuk a tisztálkodásba, ami így az előjáték része is lehet. De van, aki szerint enélkül is működik a dolog, legfeljebb szól a másiknak, hogy nincs orál.

"Mikor egy klubban felszedjük egymást egy csajjal, és mindketten felpörögve érkezünk a lakásba, nem a fürdőbe rohanunk, hanem dugunk, mint a nyulak. Legfeljebb ha valamelyikünk nem érzi magát szalonképesnek, szól, hogy nincs orál. A következő alkalommal – ha van – már készülünk a szexre, ehhez hozzátartozik a frissen trimmelt illatos punci és a mosott farok. Egy kapcsolatban viszont, amikor már tudjuk, mi kell a másiknak, és arra törekszünk, hogy minél jobb legyen, már nem is kell annyi spontenaitás, ezért simán belefér egy zuhany előtte" – mondta a Velvetnek egy 38 éves férfiolvasó.

Olyan, mint egy megszakított közösülés

"Ha két ember találkozik, és eldöntik, hogy szeretkezni fognak, az egyik viszont azt mondja, hogy 'jaj bocs elmegyek zuhanyozni', az eloltja a varázst. Az úgy pontosan olyan, mint egy megszakított közösülés, mert az egyik ül és vár, a másik meg mosakszik. A legjobb megoldás az, ha bevonjuk a másikat is" – mondta a Velvetnek Tóth-Horváth Gábor, szexuálpszichológus. Mivel sokak szerint már egy csók is túl meghittnek számít egy egyéjszakás kapcsolatban, kérdésünkre, miszerint az együtt zuhanyzás nem túl intim-e ilyenkor, a szexuálpszichológus kifejtette, hogy a tusolásra érdemes inkább már az előjáték részeként tekinteni:

"Az együtt zuhanyzás ne számítson intimebb dolognak, mint maga a szex. Egy nő, aki hajlandó arra, hogy egy pasival egy egyéjszakás kapcsolatba belemenjen, az szét fogja tenni a lábát. Ennél intimebb szituáció nincs. Akkor mi a baj azzal, ha együtt zuhanyoznak? Ha valaki az együtt zuhanyzást intimnek találja, az egyfajta prüdéria. A közös tisztálkodást, fogmosást akár előjátékként is lehet kezelni, és ha valakivel belemegyünk egy intim (szexuális) kapcsolatba, akkor ne ezen szégyenlősködjünk. Hisz ott leszek vele, lihegni fogok a fülébe, elmegyek, ő is elmegy, lesz orgazmus, kiabálás, sikoltozás, izzadás, utána még együtt is alszunk esetleg. Mindezek mellett pedig nem megyek el vele zuhanyozni? Az, hogy valakivel egy egyszeri szexuális kapcsolatban ne merjünk ilyet tenni, az nagyon prűd dolog. Az előjáték egyik legjobb típusa lehet, ha egy kádban kényeztetéssel indít egy pár."

A nemi vágy mindent felülír

28 éves női olvasónk szerint egy erős nemi végy felülírhat minden szagot, de azért fontos az ápoltság: "A szex előtti zuhany teljesen elrontja a spontaneitást, ha a hangulat épp egy buli utáni konyhaasztalon egymásnak esős. De mivel olyankor pont az a jó, így a nemi vágy szerintem felülír egy kocsmaszagot, szóval az ilyen esetekben nem szokott zavarni, hogy nem volt előtte zuhany. Ettől függetlenül a rendszeres tisztálkodás mániákus híve vagyok, és mindig odafigyelek arra hogy ápolt és kívánatos legyek. Pont ezért  nem érzem szükségét, hogy szex előtt még órákat cicomázzam magam a fürdőben, és akiket választok, azok is mindig igényesek és szintén ügyelnek a személyes higiéniára. Persze ha egész nap nincs időm, akkor általában 20 perccel későbbre teszem a randim hogy otthon letusoljak még, ha nincs, akkor meg magammal viszem a szükséges dolgokat és elmegyek megérkezésem után tusolni a pasinál. Ha meg valakit nagyon szeretek, akkor az se zavar ha kertásás közben kívánjuk meg egymást totál sárosan."

Természetesen ha egyéjszakás kapcsolatba keveredik valakivel, akkor nem csak az általános higiénia a fontos, hanem a védekezés is. Bár a gumit a legtöbben nem szeretik, használata ilyenkor tényleg életbe vágóan fontos, még orális szex esetén is. De mivel az óvszer "csak" az esetleges fertőzések ellen véd, a szagokat nem tünteti el, így fontos odafigyelni, hogy szex előtt szedje rendbe magát, ami tényleg akkor a legjobb, ha közösen, az előjáték részeként teszi azt partnerével a zuhany alatt.