A legolcsóbbtól a legdrágábbig kipróbáltunk nyolc vibrátort, köztük az év vibrátorának választott Lelo Islát is. Rúdvibrátort, élethű, eres vibrátort, fémvibrátort és G-pontos vibrátort is teszteltünk, a tesztalanyok közt akadt, aki életében először használt vibrátort, és olyan is, aki évek óta. Többen túl merevnek tartották a kapott segédeszközt, és páran csak csiklóizgatással tudtak elélvezni. A Velvet nagy vibrátor-tesztje.

Arra voltunk kíváncsiak, mennyire tartották bizalomgerjesztőnek tesztelőink a kapott segédeszközt első ránézésre, hogy egyszerű vagy bonyolult használni, jobb érzés-e mint a szex, és hogy használat közben mit éreztek, mennyire volt kényelmes, el tudtak-e élvezni például. A végeredmény vibrátoronként eltérő, többen is úgy tudtak csak elélvezni, hogy a csiklójukat izgatták közben. A hitelesség kedvéért hozzá kell tenni, a vibrátorokat nem tesztalanyaink választották, hanem kapták a teszteléshez.

1. A Smile Gipsy jó-jó, de nem az igazi

A három ponton is rezgő kéjbotot első ránézésre elég bizalomgerjesztőnek tartotta a tesztalany, a lila színe és a selymes tapintása miatt. Az elemmel akadt problémája, egyrészt elég nehéz folyamat volt leszedni az elemet takaró műanyag fedelet, másrészt nem volt hozzá elem. "A sima szexnél egyáltalán nem jobb, pontosan olyan, mint az édesítő a cukor helyett, jó-jó, de nyilván nem ugyanolyan, mint az igazi. Egy picit nekem sok volt, lehet, hogy csak ez a konkrét típus ráz nagyon, vagy én bírom kevésbé az ilyen típusú ingert, de egyáltalán nem éreztem azt, hogy mostantól függő leszek, és nem tudom majd letenni. Nem bonyolult a használata, bár a gombok nem estek nekem igazán kézre, és mivel egy gomb váltogatja a különböző funkciókat, amiből van egy csomó, addig kell nyomkodni, mint egy távirányítót, amíg meg nem találja az ember a neki szimpatikus üzemmódot. Nem olyan egyszerű váltani, ha át akarok kapcsolni alacsonyabb fokozatba, vagy mondjuk fokozatos vibrációba" – írta a Velvetnek Klára, aki egyedül használta a 23 centi hosszú vibrátort.

 

2. Az élethű, eres vibrátor kicsinek tűnt

A tesztelők nem igazán repestek az örömtől, amikor meglátták az egyébként kis méretű, élethű segédeszközt. Senki nem találta olyan nagyon szimpatikusnak, pedig az ilyen típusú vibrik elég népszerűek, és sokan veszik ezeket. "Első ránézésre nem tűnt túl nagynak, de a kipróbálás után rendben volt a mérete. Két darab ceruzaelem kell hozzá, és nagyon egyszerű a használata. Annyira nem tudtam ráhangolódni, mint amikor valakivel együtt vagyok. A szex egyértelműen jobb, mint a vibrátor, mert nem nyújt akkora élvezetet a dolog előjáték nélkül. Három fokozata van, és könnyen kezelhető használat közben" – írta Szerénke, aki szintén egyedül tesztelte a vibrátort.

 

3. A gyöngyös, bolondos nyuszi csiklóizgatásban erős, előjátékhoz szuper

"Amikor megláttam, röhögőgörcsöt kaptam, elég vicces látvány volt egy nyúl egy vibrátoron, ráadásul lila színben, némi ezüstös beütéssel. A vibri ráadásul nagyon büdös volt, de egy szappanos lemosás megoldotta a dolgot. Az átlátszó csomagolás nem hagy teret a találgatásoknak, pontosan tudjuk, mit veszünk. A vibri anyaga puha gumi, és két 'extra' kiegészítője van. Az egyik a csiklóizgató nyúl, illetve a görgős gyűrű" – írta Rózsa, aki hiányolta a magyar nyelvű leírást a használati útmutatóból. Öt gomb van a szerkezeten, az egyik a nyulat szabályozza, a többi a gyöngyöket, három erősséggel szabályozható, amit a kijelző mutat. Van rajta extra fordító gomb, aminek segítségével változtatható a forgási irány – szóval kell vele kicsit szórakozni, amíg ráérez az ember. "A gombok belesimulnak a felületbe, és viszonylag kicsik, így ha nem ezekre figyel az ember – hogy is tudna – érhetik meglepetések. Az érzékiséget, és lelki vonzalmat félretéve a vibrátor inkább csiklóizgatásban erős, a gyöngyös kiegészítő (bár évek óta vágytam rá, hogy kipróbáljam) nem okozott esztelen orgazmust. Ha arra gondolok, hogy egy lilás átlátszó nyúl fülének mozgására élvezek el, elfog a röhögés, ennek ellenére rendkívül jó hatásfokkal használható ketyere ez, ráadásul meglehetősen halk is."

 

4. Close2you harmónia vibrátor elsőnek is tökéletes

"Nem volt ez rögtön szerelem, hiszen első blikkre undok kis zöld földönkívüliként értelmeztem leendő szilikon-partnerem. Az érintés már jobb érzéseket vetített előre, de az idegenkedő mosoly még abban a pillanatban is a szám sarkában üldögélt. Az első pillanatot szerettem a legjobban, amikor a kis szilikon fickó meghatározatlan amorf kis testével erőre kapott, és összetalálkoztunk végre rendesen. Ekkor még csak én irányítottam, nem adtam rá naftát, ami a létjogosultságát igazából indokolja" – Aranka nevű olvasónk életében először használta a zöld színű vibrátort, és bár a rezgésekkel nem mindig volt elégedett, az orgazmushoz épp elég volt. A segédeszköz épp jókor jött, mivel külföldön élő pasija távol van, így a hiányt pótolta a vibrátor. "Légyottunk végére elzsibbadt puncival és sokkal relaxáltabb állapotba kerülve hajtottam álomra fejem, a kis fickó pedig elégedetten pihent meg mellettem."

 

5. Túl kemény a hullámvibrátor, de csetes masztihoz ajánlott

A lila színű Soft Wave rúdvibrátor első tapogatásra keménynek tűnt, és gilisztára hasonlított, mivel hengerekből van összerakva. A két henger érintkezésénél a vibrátor keményebb, a hengerek közti szilikon kicsit puhább. "Ez annyira nem tetszett, kicsit gagyinak tűnt az illesztés. Állítólag vízálló, de amikor az elemnél lecsavartam a műanyag pöcköt, és visszacsavartam, akkor a kupak és a vibrátor közt volt egy nagy lyuk. Használni sem volt kényelmes, nekem túl hosszú, nem bírtam végig berakni, és fájt is. Valószínűleg azért, mert kemény, és nem idomult a hüvelyemhez. Elég egyszerű használni, ahhoz tökéletes, hogy megmutattam Skype-on a pasimnak, mit csinálok, és iszonyúan beindult" – írta Viola a két fokozatú vibrátorról, ami, mint kiderült, többet tud két fokozatnál, mert olyan, mint a tekerős lámpa, aminek állítani lehet a fényét. A gyöngyös vibrátor és a hullámvibrátor piros színben is kapható, ezt azoknak ajánljuk a figyelmükbe, akik Valentin-napra  egyáltalán nem hétköznapi ajándékot szeretnének.

 

6. Dobozban szép, kézben tartva olcsó hatású a fém vibri

"A bekapcsolás sem volt elsőre egyértelmű, csavargattam mindent, aztán megtaláltam alul az anyagon egy halvány dombor jelzést, hogy ott kell tekerni, ez a bekapcsolás és a fokozatállítás is egyben. Annyiban zavaró ez, hogy az elemcseréhez is ott kell lecsavarani a kupakot és ez a két rész elég közel van egymáshoz. Akkor derült ki, hogy sajnos az elem, ami a csomagban volt, nem működik. Tehát elemcsere, bekapcsolás újra" – Rozália is életében először használta a kapott fém rúdvibrátort, és csak úgy tudott elélvezni, hogy közben a csiklóját is izgatta. "Igazából nem volt feltétlenül jobb, mintha csak kézzel csinálom, még akkor sem, ha méretben azért ő nyer. Egyrészt az anyag miatt, ez egy merev, rideg műanyag, ami nem idomul a testedhez, és csak annyit érsz el vele, hogy feljebb tudsz nyúlni, ami nem ad feltétlenül annyival job élményt. A fokozatot nehéz közben állítani, nehezen is csavarodik meg nem is áll kézre abban a helyzetben. De nem is éreztem szükségét, nincs túl nagy különbség a sebességek között. Úgyhogy hagytam középen."

 

7. Az év vibrátora drága, de gyönyörű - Lelo Isla

Pár luxusmárka van a segédeszközök piacán, és elég nehéz ezekből bármelyiket is megszerezni itthon. Hazai boltokban ritkán látni például Doc Johnsont, így a szexshopok is csak megrendelni tudják. A svéd Lelo márka viszont annyira nagyon jó, hogy az idei AVN-gálán a Lelo Insignia termékcsaládot választották a pornósok az év segédeszközeinek – nem maradhatott ki a tesztből. A termékcsalád csiklóizgatójáról már megírtuk, hogy isteni, soron következik a Lelo Isla vibrátor. "Annyira szép, hogy jó ránézni, kézbe fogva viszont azonnal érezhető, hogy nem túl rugalmas. Könnyen rájöttem a használatára – volt már Lelo vibrátorom –, és azt is tudtam, hogy jobb, ha a legalacsonyabb fokozaton dugom magamba. Na itt tévedtem, a zöld színű vibrátor sokkal erősebben rezeg még a legalacsonyabb fokozaton is, mint amit a testem szívesen befogad. Végül csiklóval rásegítettem, és aztán már emelgettem a fokozatokat, de némelyik tényleg annyira erős, hogy azt hittem, mindjárt felszállok, mint egy helikopter, és hangos is volt. Maga a vibrátor nekem túl merev volt érzésre" – írta Magdolna, és hozzátette, nagyon örült, hogy van a fekete dobozban síkosító és bársony tasak is.

 

8. Lelo Iris, a vibrátorok Cadillacje?

"A formája szép, kellemes a tapintása. A külseje tetszett, bár az nem, hogy az alsó rész fehér, mert a sötétebb bíbor színhez szerintem nem passzol a fehér, de ez valószínűleg csak az én hülyeségem. Halkabb, mint a Lelo vibritojása, ami előny, viszont a rezgés annyira gyenge, hogy nem igazán érezni belül maximum fokozaton sem. Szólóban próbáltam csak, de biztos vagyok benne, hogy elő fog kerülni akkor is, ha a pasimmal leszek együtt. Nem éreztem jobbnak annál, mint mikor a pasimmal vagyok, de szerintem ez nem is baj, hisz ez arra való, hogy maszturbáljak vele. A leírás szerint amúgy a formája miatt stimulálja a G-pontot is. Én ebből az égvilágon semmit nem éreztem, és ha nem nyúlok a csiklómhoz, akkor nem élvezek el" – írta meg tapasztalatát a félig fehér félig lila luxusvibriről Ilona. Használat közben csak az zavarta, hogy hosszan kell nyomni a gombokat, de csak azért, mert pont a gombokra nem akart annyit figyelni masztizás közben.

 

A teszthez kapott vibrátorokat köszönjük az Erotikashow-nak és a Luna Lunának!