Míg a nők körében egyre elfogadottabb a vibrátor használata, még a férfiak is kiakadnak azon, ha valaki művaginát használ. Az ellenérzést leginkább a játékszerek kinézete váltja ki, ráadásul sokan úgy vélik, az használ ilyet, aki nem kell egy nőnek sem. Így akinek van, az se beszél róla.

Míg a férfiak számára izgatóan hat, ha egy nő vibrátort használ, és ez a fajta szexjáték a legtöbb hálószobában megtalálható, addig mind a nők és mind a férfiak többsége viszolyog a műpuncitól. Az ugyanis, hogy egy pasi használjon maszturbátort, mai napig tabunak számít.

"Pár hónapja leptem meg magam egy igen nívós darabbal, ami nem volt olcsó, de megéri az árát. Teljesen olyan érzés, mintha egy igazi punci lenne" - mesélte egyik olvasónk, a 39 éves Márton, aki nem gondolta volna, hogy a baráti körében nagy felháborodást fog kelteni, amikor beszámol erről. "A haverok teljesen kiakadtak, szerintük ez gáz. Szerintem meg minden férfi maszturbál egyébként is, onnantól kezdve meg nem mindegy, hogy ezt a saját csupasz kezével vagy segédeszköz bevonásával teszi meg?" - tette fel a nagy kérdést, amire a Velvet is keresi a választ.

Ne gusztustalankodjon már

A 33 éves Mariann szerint bizony gáz a dolog: "Egy pasi bármikor előkaphat egy élő puncit is, ha pedig nincs, verje ki magának simán. Azon meg végképp kiakadnék, ha a párom a szexuális életünkbe szeretné bevonni a műpuncit. Sokszor egy puncival se bírnak el, minek kéne nekik kettő egyszerre?"

Hasonló véleményen van erről a 30 éves Jutta. "Azért a nők esetében kicsit más a helyzet. Egy nő nem tudja az ujjaival helyettesíteni a péniszt, erre való a vibrátor. Egy összeszorított marok viszont hasonlít a puncira, egy férfi ne gusztustalankodjon már egy ocsmány műpinával. Ráadásul a vibrátor szeretkezésnél helyettesíti az épp lankadó farkat, míg egy nő puncija mindig aktusra kész, ebből kifolyólag pedig teljesen felesleges egy másik (ráadásul mű) az ágyba.

Ön szerint ciki a műpina?

"Hát, nem elfogadott a műpina, az tuti. Én sem szívesen mesélném el senkinek, hogy próbáltam, pedig én eléggé felvállalom a perverzségem. De ciki volna, azt hiszem. Mondjuk egy férfinál a maszturbáció minden formája ciki, hiszen feltételezik a népek, hogy azért kell magának kiverni, mert nem kell egyetlen nőnek sem" - magyarázta a 36 éves Marcel, míg a megkérdezett nők közül mindössze egy vélekedett úgy, hogy akár még izgatná is a dolog:

"Ez tényleg milyen hozzáállás már, hogy a nőknek szabad, a pasiknak meg nem? A barátom még nem rukkolt elő az ötlettel, de ha szeretne egy ilyet, nem buknék ki, sőt, az is lehet, hogy nézném, ahogyan csinálja magának. Nem láttam még ilyen műsort, lehet, hogy bevadulnék tőle. Persze, ehhez megfelelően perverznek kell lennie az embernek."

A marok sokkal intimebb

Szakember szerint az ellenérzés abból adódik mindkét nem részéről, hogy a művaginának nincs még meg az a szerepe, ami a vibrátornak megvan. "Egy vibrátor az izgalmi állapotot növeli, míg egy férfi esetében az ejakuláció és az orgazmus a cél. A műpuncinak nincs meg az a szerepe, hogy a végkielégülés mellett még valamilyen izgalmi állapotot is tudna okozni. Ez a szerkezet ráadásul furán néz ki, idegen, tény, hogy egy marok sokkal intimebb tud lenni, mint egy ilyen szerkezet" - magyarázta dr. Rusz Edit, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a maszturbálás nem a lúzerek kiváltsága.

"Nagyon sok férfi egy boldog, harmonikus párkapcsolatban is maszturbál. Egyrészt nagyobb a szexuális igénye, másrészt szeret elvonulni néha és a saját kézi vezérlésével kielégülni. Ezért nem kell megvetni a férfiakat, maszturbáljanak, amikor csak akarnak" - tette hozzá a szexológus.