Hosszú, részletes leveleket kaptunk azok után, hogy feltettük a kérdést, miért ciki még mindig a művagina. Olvasóink szerint önértékelési kérdés és szexuális tudatlanság az oka, hogy sokak számára ciki a férfi maszturbátor.

Olvasóink többségének véleménye, hogy nem ciki a műpina, de a szavazatok is azt mutatják, hogy még mindig nagyon sokan vannak ellenvéleménnyel. A cikkünkre egyébként több levél is érkezett, az írók mindegyike azon az állásponton van, hogy a férfiakra szabott maszturbátor egyáltalán nem kínos. Alább két olvasói levelet is idézünk. A második érdekessége egyébként, hogy bár a 35 éves Beni állítja, tök természetes, hogy valaki műpuncival elégíti ki magát, felesége nem is tudja, hogy van a háztartásban ilyen szerkezet.

Önértékelési kérdés

Gergő nevű olvasónk maga is rendelkezik két ilyen játékszerrel, az egyiket ő vásárolta kíváncsiságból, a másikat az asszonytól kapta születésnapjára. Neki az a meglátása, hogy a segédeszköz elleni érvelés mindkét nem esetében egyfajta féltékenységből fakad: a férfiak vibrátorokat, a nők a műpuncit tartják egyfajta riválisuknak.

"Gyanítom, elég erős önértékelési kérdés ez inkább, mert valamilyen szinten a saját szexuális szerepük veszélyeztetését látják benne, mivel nem elég biztos a szexuális énképük. Ha az lenne, tudnák, hogy nem rivális, mert nem is tud az lenni. A másik pedig a nemi sztereotípiák kérdésköre, amiben a nők meglehetős szabadságra tettek már szert. A nők felvehetnek férfias vonásokat büntetlenül, de egy férfi ha el akar térni a nőkben élő férfiképtől, akkor azt szinte tiltják neki. Egy kicsit mintha önzőek lennének a férfiakkal szemben. A meglátásom, hogy a nők akkor, és csak akkor engednek bármiféle eltérést a férfiképtől, ha az őértük történik, méghozzá a számukra szimpatikus módon. Ezért "ciki" a maszturbátor használata, mert nem fér bele ebbe a klasszikus férfiképbe. Ha a férfi bármi módon szimulálja egy nő szexuális szerepét, abban a pillanatban felháborodnak, mintha a szexuális egyenjogúság semmit sem jelentene.

Magáról a kütyüről a véleményem egyszerű. Minden stimulálási mód különbözik a másiktól, ezért a kéz, zuhanyrózsa, nyelv, hüvely/pénisz, vibrátor, stb. mind másmilyen élményt nyújt. Ezt pont a nőknek nem kell elmagyarázni. Egy férfi is vágyhat erre, emberi igénye, és joga is. El kéne fogadni, mert önzőség megtagadni ezt a másik nemtől, nagyon nagy önzőség. A művagina biztosan nem fogja átvenni egy egészséges férfi életében az elsődleges szerepet, ahogy nálam sem vette át, és szerintem a műpunci tulajdonosok 99,99 százalékának esetében ugyanígy van. Csak olykor jólesik, és kész. Nálam is egy félévben egyszer kerül elő, de akkor kényelmes. A nőknek csak annyit üzennék, hogy semmi mást nem várunk el ebben a kérdéskörben sem tőlük, mint amit ők elvárnak tőlünk! És több szexuális önbizalmat nekik, mert a saját kétségeikért ne a férfit bűntessék!"

A nők nem tudnak semmit a férfiakról

"Ha férfi részről teljes a tudatlanság a női szexualitásról, akkor most bebizonyosodott: a nők sem tudnak semmit a férfi szexualitásról" – kezdte levelét a 35 éves Beni, aki először ragadott klaviatúrát, hogy reagáljon a Velvet egyik cikkére. "Mindenki abból a feltételezésből indul ki, hogy a férfi farkát csak egyféleképpen lehet izgatni és az csak egyvalamire jó. Gyorsan elsütni, azt kész. Hát ez nem igaz. Ahogy a puncinál sem, itt sem igaz. Én is verem, mert az kell. Nem, nem vagyok magányos, mielőtt azt gondolná valaki: házas vagyok, a szexuális életünk kifejezetten jó. De az ember néha vágyik a magányra.

Többféle módon lehet izgatni a farkat is, persze a legkézenfekvőbb a marok marcsa. Ezt is lehet egy ujjal, gyűrűszerűen izgatva, teljes marokkal, lehet fitymával együtt és fityma nélkül, tehát a fitymát hátrahúzva és csak a makk felületét dörzsölve (ez különösen jó síkosító+víz kombinációval), lehet úgy is, hogy a makkhoz nem is érünk, csak a "tengelyen" izgatjuk a bőrt, és lehet bal kézzel is (a balkezes idegen effektus). (Amúgy számomra az egyik legjobb szex, amikor a feleségem síkosítóval izgatja, attól meg tudok őrülni.) Lehet továbbá marok nélkül, vagyis pl. zuhannyal a makkra irányítani a vízsugarat. Lehet izgatni takaróhoz, párnához dörzsölve. És lehet művaginával izgatni. Mindegyik módszer teljesen más élményt ad, max. az igaz, hogy a marok a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer. De az is igaz, hogy ha van időnk magunkra, ha rá tudunk hangolódni, akkor a többi módszer jelenti az igazi élvezetet. Mert nem gyors elélvezést nyújt, hanem hosszú, kellemes (néha már kínzó) élvezetet.

Nekem is van műpuncim, ritkán veszem elő, de akkor bensőséges a viszonyunk. Akkor mutatja meg igazi tulajdonságait, ha pl. nincs ott az asszony és magamra maradok. Ebben az esetben nagyon is jó, talán a legjobb eszköz. Besíkosítózom, ráhúzom, aztán szárnyalhat a fantázia, nagyon kellemes, jó érzés, és tempótól, erősségtől függően ezernyi érzést ki lehet váltani vele. Az, hogy a végén belespriccelek, csak a gyertya a tortán, de az előtte akár 20-30 percig tartó élvezet az igazi torta. Igen, minden pasi veri, de lehet valaki iparos és lehet művész. A nőknek amúgy is több eszközük van, többet is gyártanak nekik, hát hadd használjuk mi is, amit lehet. Nem ciki. A műnunim amúgy egy műanyag henger, az asszony többször látta a szekrényben, de sosem gyanakodott. Egyszerű doboznak tűnik."