Az egyik hazai melegpornós szerint elhasználják és elfelejtik a melegpornósokat, és emiatt eshetnek annyira kétségbe, hogy véget vetnek az életüknek. Monique Couvet tapasztalata az, hogy a melegpornósok érzékenyebbek, mint a pornószínésznők. Véleménye szerint is probléma lehet, hogy mivel sok melegpornós valójában heteroszexuális, összeférhetetlen a magánéletük a munkájukkal.

Miklos Arpad, a világhírű magyar melegpornós New York-i otthonában lett öngyilkos február 6-án, a rendőrség állítólag gyógyszeresdobozokat és alkoholosüvegeket talált a holtteste körül. Ismerősei szerint nem volt boldog, depressziós volt, de nem látták, hogy ennyire súlyos lenne a helyzet. Randal Lynch, Miklos Arpad barátja szerint a pornószínész elhitette környezetével, hogy minden rendben van. Miklos Arpad, eredeti nevén Kozma Péter 1995 óta forgat, összesen 60 filmben szerepelt, melegpornóban és heteropornóban egyaránt. Viszonylag gyakori, hogy a gay szekcióban dolgozó melegpornósok az öngyilkosságot választják. Johnny Rahm krónikus depresszióban szenvedett, a HIV pozitív melegpornós hepatitis vírussal is együttélt, 2004. november 7-én felakasztotta magát az atlantai botanikus kertben. Több mint egy évtizedet dolgozott pornószínészként. Kent North 2007. július 4-én halt meg londoni otthonában, a melegpornós férfi halálát kábítószer-túladagolás okozta. Pornószínészként mindössze három évet dolgozott, azonban hatalmas népszerűségre tett szert az Egyesült Királyságban.

"Én valahogy a bizonyítási kényszernek tudom be, illetve, hogy elhasználják az embert, és elfelejtik" – nyilatkozta a Velvetnek az egyik hazai melegpornós. Az elfelejtéshez a kor is közrejátszik szerinte, nem csak az az életmód, amit a befutott, felkapott pornószínészek élnek. Minél idősebb valaki, annál kevésbé kell a felnőttiparnak, aki tud, mihamarabb ügynöki feladatot vagy saját ügynökséget alapít, hogy a szakmában maradjon. Monique Couvet szerint a melegpornósoknak a magánéletük is problémát jelenthet. "Szerintem a legtöbbször, ha valaki elkezd melegpornózni, nagyon sok esetben van az, hogy ő nem meleg, és csak a pénzért csinálja. Felvesz egy szerepet, ami nem ő. A melegeket mindig is máshogy kezelték, főleg nálunk Magyarországon. Ha valaki meleg is, és még pornós is, az elég sok. Emellett mindenki igyekszik megtalálni önmagát, a saját életét, a saját partnerkapcsolatát. Főleg akkor van gond, lánnyal szeretne élni, mert valójában hetero. Én nem hiszem, hogy a drog közrejátszik, ha valaki ebben a milliőben él, az emberek szeretik rámondani" – mondta a Velvetnek Monique Couvet, aki hozzátette, tapasztalatai szerint a melegpornósok sérülékenyebbek, érzékenyebbek, mint a pornószínésznők. "Szinte mindegyikük depressziós egy kicsit, de az embernek el kell tudnia dönteni, éppen mit akar, és abban az időszakban azt mondani, bocs, de nekem most másra van szükségem."

A DVD eladások hanyatlása is okot adhat a kisebb népszerűségre, amíg például a pornó aranykorában valóban milliókat kereshetett egy-egy pornószínész, ma már fillérekért forgatnak vele az internetes pornórajongók igényeinek megfelelő jeleneteket. A kiöregedés, az  elkeseredés, és a depresszió természetesen nem csak és kizárólag a meleg pornószínészeket érinti, hanem a hetero pornó színészeit is. Az amerikai antipornó aktivista, Shelley Lubben szerint a pornózás igenis együttjár a drogozással, az erőszakkal és rengeteg a visszaélés a szakmám belül. A lelki problémák és az esetleges drogfüggőség mellett a szexuális fertőzések is okot adhatnak arra, hogy egy melegpornós önként vessen véget az életének. Több mint 100 meleg és hetero pornós halt meg AIDS-ben, 2007 és 2012 között pedig összesen 36-an haltak meg öngyilkosság, gyilkosság vagy drogtúladagolás miatt (Examiner.com).