18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Monique Couvet: Ha valaki meleg is, pornós is, az sok lehet

2013.03.06. 13:54
Az egyik hazai melegpornós szerint elhasználják és elfelejtik a melegpornósokat, és emiatt eshetnek annyira kétségbe, hogy véget vetnek az életüknek. Monique Couvet tapasztalata az, hogy a melegpornósok érzékenyebbek, mint a pornószínésznők. Véleménye szerint is probléma lehet, hogy mivel sok melegpornós valójában heteroszexuális, összeférhetetlen a magánéletük a munkájukkal.

Miklos Arpad, a világhírű magyar melegpornós New York-i otthonában lett öngyilkos február 6-án, a rendőrség állítólag gyógyszeresdobozokat és alkoholosüvegeket talált a holtteste körül. Ismerősei szerint nem volt boldog, depressziós volt, de nem látták, hogy ennyire súlyos lenne a helyzet. Randal Lynch, Miklos Arpad barátja szerint a pornószínész elhitette környezetével, hogy minden rendben van. Miklos Arpad, eredeti nevén Kozma Péter 1995 óta forgat, összesen 60 filmben szerepelt, melegpornóban és heteropornóban egyaránt. Viszonylag gyakori, hogy a gay szekcióban dolgozó melegpornósok az öngyilkosságot választják. Johnny Rahm krónikus depresszióban szenvedett, a HIV pozitív melegpornós hepatitis vírussal is együttélt, 2004. november 7-én felakasztotta magát az atlantai botanikus kertben. Több mint egy évtizedet dolgozott pornószínészként. Kent North 2007. július 4-én halt meg londoni otthonában, a melegpornós férfi halálát kábítószer-túladagolás okozta. Pornószínészként mindössze három évet dolgozott, azonban hatalmas népszerűségre tett szert az Egyesült Királyságban.

"Én valahogy a bizonyítási kényszernek tudom be, illetve, hogy elhasználják az embert, és elfelejtik" – nyilatkozta a Velvetnek az egyik hazai melegpornós. Az elfelejtéshez a kor is közrejátszik szerinte, nem csak az az életmód, amit a befutott, felkapott pornószínészek élnek. Minél idősebb valaki, annál kevésbé kell a felnőttiparnak, aki tud, mihamarabb ügynöki feladatot vagy saját ügynökséget alapít, hogy a szakmában maradjon. Monique Couvet szerint a melegpornósoknak a magánéletük is problémát jelenthet. "Szerintem a legtöbbször, ha valaki elkezd melegpornózni, nagyon sok esetben van az, hogy ő nem meleg, és csak a pénzért csinálja. Felvesz egy szerepet, ami nem ő. A melegeket mindig is máshogy kezelték, főleg nálunk Magyarországon. Ha valaki meleg is, és még pornós is, az elég sok. Emellett mindenki igyekszik megtalálni önmagát, a saját életét, a saját partnerkapcsolatát. Főleg akkor van gond, lánnyal szeretne élni, mert valójában hetero. Én nem hiszem, hogy a drog közrejátszik, ha valaki ebben a milliőben él, az emberek szeretik rámondani" – mondta a Velvetnek Monique Couvet, aki hozzátette, tapasztalatai szerint a melegpornósok sérülékenyebbek, érzékenyebbek, mint a pornószínésznők. "Szinte mindegyikük depressziós egy kicsit, de az embernek el kell tudnia dönteni, éppen mit akar, és abban az időszakban azt mondani, bocs, de nekem most másra van szükségem."

mc 08
Fotó: Bakró Nagy Ferenc

A DVD eladások hanyatlása is okot adhat a kisebb népszerűségre, amíg például a pornó aranykorában valóban milliókat kereshetett egy-egy pornószínész, ma már fillérekért forgatnak vele az internetes pornórajongók igényeinek megfelelő jeleneteket. A kiöregedés, az  elkeseredés, és a depresszió természetesen nem csak és kizárólag a meleg pornószínészeket érinti, hanem a hetero pornó színészeit is. Az amerikai antipornó aktivista, Shelley Lubben szerint a pornózás igenis együttjár a drogozással, az erőszakkal és rengeteg a visszaélés a szakmám belül. A lelki problémák és az esetleges drogfüggőség mellett a szexuális fertőzések is okot adhatnak arra, hogy egy melegpornós önként vessen véget az életének. Több mint 100 meleg és hetero pornós halt meg AIDS-ben, 2007 és 2012 között pedig összesen 36-an haltak meg öngyilkosság, gyilkosság vagy drogtúladagolás miatt (Examiner.com).