Élete álma volt szexshopot nyitni, az építőipar és az élelmiszerüzlet után meg is nyitotta a segédeszközöket áruló üzletét Budán. Összesen két szexshop van Budán, a társasház garázsából kialakított üzlet kínálata igen széles, a hely méretéhez képest szinte mindent lehet kapni.

Építőiparból a szexiparba

Magyarországon először 1989-ben nyílt szexshop, jelenleg körülbelül 150 lehet az országban, ennek egyötöde Budapesten van. Ebből mindössze két üzlet működik Budán, az egyik egy bevásárlóközpontban, a másik pedig egy garázsból kialakított üzlethelységben. A budai Forró erotika szexshop 2006 óta működik, a tulajdonos régóta dédelgetett álmát valósította meg az üzlet megnyitásával. Annak ellenére tartja fenn hét éve üzletét, hogy Pesten sorra zárnak be a szexshopok, egyre nagyobb teret kap az online vásárlás ebben az bizniszben, ráadásul ritka, ha egy szexshop tényleg csak árul, és nincs benne például pornónéző kabin.

"Pesten nyüzsögnek egymás hegyén hátán a szexshopok, nekem talán szerencsém is az, hogy Budán vagyok, ami véletlenül alakult így. Az előző cég három hónapig működtetett itt szexshopot 2006-ban, majd meghirdették, én pedig megvásároltam, cégestül. Nagyon régóta vágyam volt nyitni egy ilyen üzletet, utánajártam a törvényeknek, hogy mindennek megfeleljünk. Olyan helyem akartam nyitni, ahol többnyire nagy a mozgás"  – mondta a Velvetnek az ötven körüli tulajdonos, Goschy Miklós aki korábban az építőiparban dolgozott, majd élelmiszerüzletet nyitott. A szexshop ugyan garázs méretű, jóval kisebb, mint a belvárosi szexshopok, azonban pont elégnek is tűnik. A kínálat igen széles, péniszpumpák, vibrátorok, gésagolyók, fehérneműk, guminők, ajándéktárgyak, pornó DVD-k láthatók az üveges vitrinekben. Az árak barátiak, vibrátorok már 3-4 ezer forinttól kaphatók. "Az ötlet tizenegy néhány évvel megfogalmazódott bennem. '94 és 2001 között egyéb okok miatt nagyon sokat jártam Bécsbe, nagyon sok shopot ismertem vásárlóként. Bár teljesen idegenek voltak az ottani tulajdonosok, később úgy ismertek meg, mint törzsvásárlót, és a segítségüket is felajánlották."

A lakók tiltakoztak a szexshop ellen

A társasház lakói a törvény adta lehetőségükkel élve 2008-ban tiltakoztak az ellen, hogy a mostani tulajdonos megvásárolja az üzlethelységet. A lakók 80%-a tiltakozott a vásárlás ellen, bár a lakók idősek, körülbelül 70 év felettiek. Mivel azóta eltörölték azt a törvényt, ami lehetőséget adott arra, hogy beleszólásuk legyen, milyen üzlet van a házban, a tulajdonos megvásárolta a garázst. "A lakóknak teljesen más volt az elképzelésük, hogy mi lesz itt. Azt hitték, hogy óvszerek lesznek szétdobálva, hogy prostituáltak lesznek. Amikor meglátták, hogy erről szó sincs, jobb lett a kapcsolatunk, annyira, hogy most én vagyok a társasház idézőjelbevéve vett gondnoka, én intézem a hólapátolást, a fűnyírást például."

A kis üzletbe több férfi jár, mint nő, de arányaiban nem sokkal több. Egyedül is, párban is vásárolnak nők, az is előfordult már, hogy egy hatvanéves nő sétált be életében először a szexshopba. Kifejezetten top termékek nincsenek, ha valami épp nincs az üzletben, azt a tulajdonos 1-2 napon belül beszerzi. "Fogy a síkosító, a péniszpumpa, a vibrátor, a gésagolyó, az ajándéktárgyak, a fehérneműk, a felfújhatós babák, tulajdonképpen minden. Kivéve a DVD-ket, ez teljes mértékben az internetnek köszönhető. A pornó DVD-k forgalma két évvel ezelőtt visszaesett, és egyre jobban halódik, én már nem is veszek, akciózom, és igyekszem eladni. Azt se bánnám, ha már csak húsz darab lenne" – tette hozzá a tulajdonos, aki egyedülálló módon semmilyen plusz szolgáltatást nem kínál, amit más szexshopok például igen. "Akartam kabint, utánaérdeklődtem, és azt mondtam, hogy nem. Kell az emberekhez gyomor, és én senki spermáját nem fogom letakarítani a tévéről."

A tulajdonos hétéves tapasztala szerint a vásárlókra nem igazán jellemző, hogy feszengenének bemenni egy szexshopba. A magyar emberek jóval perverzebbek, mint amilyennek tűnnek –mondta. "Nem is a perverzióval vagy az extrémnek tűnő szokásokkal van probléma, hanem azzal, hogy senki nem meri felvállalni." Véleménye szerint ez külföldön egész máshogy van.