Manapság már csak a paraméterek és az ár felsorolásából áll egy guminő hirdetése, de 40 évvel ezelőtt még konkrét élettörténeteket költöttek a termékek köré. Sőt, azt is megmagyarázták, miért praktikus.

“Csak öltöztesse fel, és engedje szolgálni. Barátom, bemutatom önnek Judyt, a szerelemnővért. Minden részletében teljesen élethű” – szól a reklámszövege az 1971-ben forgalmazott babának. Guminőkre már 40 éve is volt igény, igaz akkor egészen máshogy akarták őket eladni. A nagy trükk általában az, hogy természetesen nem a termék szerepel a hirdetés képein, hanem a modell, akiről mintázták a szexbabát – írja a Buzzfeed.

Az átverés egy dolog, mert történtek ennél keményebb próbálkozások is a szexbaba iparágban: az egyik guminőt például azzal reklámozták, hogy beszélni is tud. Na most nem akarunk hímsovinisztáknak tűnni, de az a gyanúnk, hogy az egyik legvonzóbb tulajdonságukat vesztik el ezzel a termékek.

Érdekes, hogy a reklámok többsége valamifajta softcore pornós szöveget használ: “A testem a legpuhább, legdögösebb PVC-ből készült” – olvasható a tökéletes férficsalogató szöveg. Nehéz kiválasztani a legzseniálisabb részeket, de két csábítás a nagy esélyes: az egyik az, amikor hangsúlyozva van, hogy a bábu csak a mi parancsunkra vár. Hátigen, végül is egy nem mozduló guminőnek tényleg annyit parancsolgathatunk, amennyit akarunk, de ugyanezt, hasonló hatékonysággal megtehetjük akár a szekrényünkkel is.

A másik nagy esélyes a nemi vágyak kiélése melletti esetleges haszon ecsetelése: “A ház körül ideális vagyok a betörők elrettentésére, hiszen az arra járók azt fogják látni, hogy valaki van otthon – én.”

Leegyszerűsödött világunkban már nem fektetnek ennyi energiát a gyártók termékük kívánatosabbá tételére. Nem akarnak nekik személyiséget adni, ezért manapság nagyjából a paraméterek felsorolásából áll a hirdetés: “Szőke bombázó, gyönyörű, hatalmas mellekkel. Életnagyságúra felfújható, három örömszerző kéjnyílással (száj, hüvely, popsi) rendelkezik, nyomtatott fotó arccal és hajjal. Mindig, mindenhol rendelkezésedre áll” – szól szárazan a szöveg.